Λιποαναρρόφηση και ραδιοσυχνότητες. Η τεχνική των stars του Hollywood!

Κάθε νέα τεχνική στην αισθητική επέμβαση ξεκινάει συνήθως από τα “έγκατα” του Hollywood. Στα χειρουργικά τραπέζια των επωνύμων εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες τεχνικές για να είναι οι star του Hollywood πάντα φρέσκοι και δροσεροί. Μια τέτοια celebrity αισθητική επέμβαση είναι και η ολοκαίνουρια τεχνική λιποαναρρόφησης με ραδιοσυχνότητες. Βασίζεται σε ένα πρωτοπορείακό μηχάνημα για να απαλλαγείς από το λίπος τοπικά, όπου έχεις πρόβλημα.

Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Αθανασίου εξηγεί πως “το μηχάνημα αυτό ξεκίνησε να εφαρμόζεται στο Los Angeles γνωρίζοντας τεράστια απήχηση στους κύκλους του Hollywood με πολλούς διάσημους Stars να έχουν υποβληθεί στην εφαρμογή του”!

Η νέα τεχνική μπορεί να αντιμετωπίσει πια με μεγάλη ακρίβεια το λίπος στην περιοχή της κοιλιακής χώρας, στους έσω και έξω μηρούς, στα γόνατα, στους βραχίονες, ενώ μεγάλη επιτυχία σημειώνει η εφαρμογή του στην περιοχή του πηγουνιού (διπλοσάγωνο), αλλά και των βλέφαρων.

Πώς γίνεται η επέμβαση
Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία του δημιουργεί πολύ συγκεκριμένη ακτίνα δράσης όπου ομογενοποιεί-ρευστοποιεί το λίπος ενώ η θερμική ενέργεια προκαλεί επαγωγή ινοβλαστών που βοηθάνε επίτευξη μεγαλύτερης σύσφιξης της περιοχής όπου εφαρμόζεται.

Η τεχνική βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο μηχάνημα, το INVASIX, που φέρει αντλία σαν την κλασική της λιποαναρρόφησης και επιπλέον έχει μία ακίδα η οποία λειτουργεί με ραδιοσυχνότητες. Η αντλία εισχωρεί βαθιά στο δέρμα, σπάει τα λιποκύτταρα, λιώνει και ομογενοποιεί το λίπος και στη συνέχεια μία νέα αντλία αφαιρεί το υλικό σε ρευστή μορφή. Έτσι αφαιρείται η απαιτούμενη ποσότητα του λίπους ακόμη και από δύσκολα σημεία του σώματος. Η θερμική ενέργεια των ραδιoσυχνοτήτων προκαλεί διέγερση και επαγωγή των ινοβλαστών με αποτέλεσμα μεγαλύτερη σύσφιξη στις περιοχές όπου εφαρμόζεται.

Σε πόσο διάστημα μπορώ να επιστρέψω στην καθημερινότητα;
Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία ή μέθη ενώ δεν απαιτείται νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να φύγει μετά από μερικές ώρες. Την επόμενη ημέρα μπορεί κάποιος να επιστρέψει στις δραστηριότητες του, ενώ για δυο εβδομάδες συστήνεται η χρήση ενός ελαστικού κορσέ.

Η νέα αυτή τεχνική με την ταυτόχρονη σύσπαση αγγείων μειώνει κατά πολύ το μετεγχειρητικό οίδημα και πιθανές εκχυμώσεις και μελανιές που παρατηρούνται με την κλασσική μέθοδο. Μετά από μία με δύο εβδομάδες μετεγχειρητικά, που θα έχει υποχωρήσει το ελαφρύ οίδημα, θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα. Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα στη σιλουέτα θα το δούμε μετά από ένα μήνα.

Η ανάρρωση είναι πολύ πιο γρήγορη συγκριτικά με την κλασική μέθοδο λιποαναρρόφησης. Επίσης με την ρευστοποίηση και ομογενοποίηση του λιπώδους ιστού επιτυγχάνεται μια πιο ομαλή και λεία επιφάνεια χωρίς τα τυχόν κύματα ή «λακουβίτσες» που δημιουργούνται κάποιες φορές με την κλασική μέθοδο.

Ποια περίοδος είναι η ιδανική για την επέμβαση;
Σε αντίθεση με άλλες επεμβάσεις κανείς δεν θα σε περιορίσει να κάνεις την επέμβαση και τους καλοκαιρινούς μήνες. Αφού μάλιστα περάσει το πρώτο μετεγχειρητικό στάδιο, τα θαλασσινά μπάνια επιβάλλονται. Το κολύμπι στη θάλασσα βοηθά πάρα πολύ στην θεραπεία και βελτιστοποίηση του αποτελέσματος.

Πόσο κοστίζει;

Η επέμβαση είναι σχετικά πιο ακριβή ( η κεφαλή του μηχανήματος αυξάνει το κόστος της επέμβασης) από την κλασική μέθοδο. Από 3000-6000 ανάλογα με τις περιοχές όπου εφαρμόζεται.

Read More

And More