Βλεφαροπλαστική! Κέρδισε πίσω την χαμένη σου έκφραση

Πολλές φορές η περιοχή των ματιών δείχνει μόνιμα ταλαιπωρημένη. Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακόμη και όταν προσπαθούν να μακιγιάρουν τα μάτια τους. Ένα από τα πιο αντιαισθητικά “προβλήματα” που σου προσθέτουν χρόνια είναι και οι σακκούλες κάτω από τα μάτια. Ο πλαστικός χειρουργός Ευάγγελος Κεραμίδας επισημαίνει πως τα παραπάνω προβλήματα μπορούν να διορθωθούν με τη μέθοδο της βλεφαροπλαστικής.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Η επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής διακρίνεται σε διορθώσεις στο πάνω μέρος των βλεφάρων και αντίστοιχα στο κάτω.
Άνω βλεφαροπλαστική….Γίνεται με τοπική αναισθησία και η διάρκεια της είναι 20-30 λεπτά. Σε αυτή την επέμβαση αφαιρούμε την περίσσεια του δέρματος καθώς επίσης και λίπος από την έσω συνήθως μεριά του βλεφάρου. Η τομή πρέπει να τοποθετείτε ακριβώς στη φυσική πτυχή που έχει το άνω βλέφαρο. Η επέμβαση στο άνω βλέφαρο γίνεται με τοπική αναισθησία.

Κάτω βλεφαροπλαστική…
Υπάρχουν δύο ειδών τομές. Τομή εσωτερικά του βλεφάρου, άρα αποφυγή οποιασδήποτε εξωτερικής τομής. Αυτή η τεχνική γίνεται κυρίως σε νέα άτομα που δεν έχουν περίσσεια δέρματος. Με αυτή την τεχνική αφαιρείται ή ανακατανέμεται η περίσσεια λίπους, που είναι υπεύθυνη για τις ‘‘σακούλες’’.
Η δεύτερη τεχνική περιλαμβάνει τομή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες και στην έξω επιφάνεια του ματιού. Αυτή η τομή είναι κατάλληλη όταν χρειάζεται να αφαιρεθεί και δέρμα από το κάτω βλέφαρο. Η επέμβαση στο κάτω βλέφαρο γίνεται με μέθη ή γενική αναισθησία.
Συχνά, παράλληλα με την βλεφαροπλαστική, ο γιατρός μπορεί να κρίνει ότι χρειάζεται συνδυαστικά επέμβαση στα φρύδια (πτωτικά φρύδια), η οποία γίνεται με τη μέθοδο της ανόρθωσης μετώπου. Τέλος, σε περίπτωση χαλάρωσης στο κάτω βλέφαρο, η βλεφαροπλαστική συνδυάζεται από κανθοπλαστική.
ΣΕ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ;
Αρχικά, η επέμβαση αυτή δεν απαιτεί πολυήμερη παραμονή στο νοσοκομείο. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι την ίδια κιόλας ημέρα. Μετά το χειρουργείο ο ασθενής πρέπει να προσέξει τα παρακάτω:
– Ο πόνος από την επέμβαση είναι ελάχιστος ή και καθόλου. Το γνωστό Depon (παρακεταμόλη) είναι αρκετό.
– Πρήξιμο και μελανιές για 3-14 ημέρες
– Αφαίρεση ραμμάτων σε 4-5 ημέρες
– Συχνή χρησιμοποίηση πάγου μετά το χειρουργείο μειώνει το οίδημα
– Κοιμηθείτε με το κεφάλι σηκωμένο σε μαξιλάρι τις πρώτες ημέρες.
– Φακοί επαφής μπορούν να φορεθούν σε 7-14 ημέρες
– Γυαλιά μπορούν να φορεθούν αμέσως
– Make up στα μάτια σε 5-10 ημέρες
– Σε 3-14 ημέρες μπορείτε να πάτε στη δουλειά σας. Εξαρτάται από τι δουλειά κάνετε και την έκταση του χειρουργείου
– Άσκηση σε 2 εβδομάδες
– Τελικά αποτελέσματα σε 2-6 εβδομάδες

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΓΕΙΕΣ;
“Οι επιπλοκές στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού είναι σπάνιες, λιγότερο από 1 %. Αυτές μπορεί να είναι:
Αιμάτωμα, φλεγμονή, εκτρόπιο (το κάτω βλέφαρο δεν κλείνει), λαγόφθαλμος (το άνω βλέφαρο δεν κλείνει). Η βλεφαροπλαστική διατηρεί τα αποτελέσματα για πάνω από δέκα χρόνια.
ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΩΣΕΙ
Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι εντυπωσιακό. Θα πρέπει όμως να γνωρίζεις πως με τη συγκεκριμένη επέμβαση δεν μπορείς να διορθώσεις:
– Τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια το γνωστό πόδι της χήνας,

– Πεσμένα φρύδια

– Τις πολύ λεπτές ρυτίδες στα ίδια βλέφαρα,

– Μαύρους κύκλους – Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι.

Read More

And More