Βραχιονοπλαστική! Η επέμβαση που θα σε απαλλάξει από τα ενοχλητικά πλαδαρά μπρατσάκια…

Το ξέρω, υπάρχουν πολλές γυναίκες εκεί έξω που νιώθουν άβολα με τα μπρατσάκια τους. Και ειδικά από μια ηλικία και μετά τα πράγματα είναι “ανεξέλεγκτα” (ειδικά όταν χαιρετάς κάποιον). Άστα! Και η γυμναστική, από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Και κάπου εκεί ξεκινά το πρόβλημα, το κόμπλεξ και τα νεύρα με την γκαρνταρόμπα σου και τα αμάνικα, τα τιραντάκια κλπ. Οι φίλοι σε λένε υπερβολική. Εσύ όμως έχεις άλλη άποψη…

Το βάρος, η κληρονομικότητα αλλά και η ηλικία, είναι οι τρεις παράγοντες που επηρεάζουν την εικόνα των βραχιόνων (μπράτσου) δυστυχώς. Όταν οι βραχίονες χαλαρώνουν και η απλή άσκηση δεν αρκεί για να βελτιωθεί η εικόνα τους, η βραχιονοπλαστική ίσως είναι η επιλογή που θα προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Αθανασίου σου δίνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την πλαστική επέμβαση.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΠΡΑΤΣΑΚΙΑ
Με την πάροδο του χρόνου κυρίως βλέπεις το σημείο των χεριών να παρουσιάζει χαλάρωση. Τα κιλά επίσης είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Δεν είναι μόνο τα υπέρβαρα άτομα που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, αλλά και τα εξαιρετικά αδύνατα άτομα όπου ο μυϊκός ιστός δεν είναι αρκετά ισχυρός, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να εμφανίζουν χαλάρωση στους βραχίονες.

Έτσι, όσοι αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα μπορεί να αισθάνονται άσχημα με τον εαυτό τους, να έχουν περιορισμούς στα ρούχα που μπορούν να επιλέξουν ή ακόμη και να έχουν θέματα υγιεινής (κυρίως υπέρβαρα άτομα).

ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ
Η βραχιονοπλαστική είναι η επέμβαση που γίνεται έτσι ώστε να ελαττωθεί η χαλάρωση στο μπράτσο, αφαιρώντας περίσσιο δέρμα αλλά και το λίπος που υπάρχει στην περιοχή. Στο Athens Beverly Hills Medical Group πραγματοποιούμε τη βραχιονοπλαστική αρκετά συχνά και με μεγάλη επιτυχία, απαλλάσσοντας από αυτό το πρόβλημα, όσους επιλέξουν να προχωρήσουν σε αυτήν.

Δύο τεχνικές εφαρμογής, ένα αποτέλεσμα
Πραγματοποιείται με δυο κυρίως τεχνικές – η τελική επιλογή εξαρτάται από το βαθμό χαλάρωσης του δέρματος:
– H μια τεχνική περιλαμβάνει την αφαίρεση μικρής ποσότητας περίσσειας και τοποθέτηση της τομής στην περιοχή της μασχάλης όπου είναι και αθέατη (fish mouth technique) και
– Η δεύτερη περιλαμβάνει οριζόντια τομή στο εσωτερικό του βραχίονα όπου μπορεί να αφαιρεθεί μεγαλύτερη ποσότητα χαλαρού ιστού.

Q&A ΠΕΡΙ ΒΡΑΧΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Αθανασίου απαντά στις βασικές ερωτήσεις που μπορεί να σε αποασχολούν γύρω από τη συγκεκριμένη πλαστική επέμβαση:

Μπορούν όλοι να προχωρήσουν σε μία τέτοια επέμβαση προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα των χεριών τους, σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται;
Το ποιος μπορεί να προχωρήσει σε επέμβαση βραχιονοπλαστικής είναι κάτι που αποφασίζεται κατά την επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό. Ο ιατρός θα πάρει το ιατρικό ιστορικό σου και σε συνάρτηση με την εικόνα της περιοχής αλλά και την ηλικία σου θα σου προτείνει το καλύτερο δυνατό.

Μένουν σημάδια μετά την επέμβαση;
Με την πάροδο του χρόνου τα σημάδια – που βρίσκονται κάτω από τη μασχάλη, οπότε δεν είναι ορατά – τις περισσότερες φορές δεν φαίνονται καθόλου.

Χρειάζεται ολική αναισθησία γι’ αυτή την επέμβαση;
Κατά κανόνα αυτή η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη, γι’ αυτό και δεν απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο.

Είναι επίπονη η επέμβαση βραχιονοπλαστικής;
Η συγκεκριμένη επέμβαση δεν θεωρείται ιδιαίτερα επίπονη. Ωστόσο θα έχεις κάποιες ενοχλήσεις για κάποιες ημέρες, οι οποίες αντιμετωπίζονται με παυσίπονα.

Τι θα πρέπει να προσέξω μετά την επέμβαση;

Τις πρώτες ημέρες μετά το χειρουργείο γίνεται περίδεση στην περιοχή και θα πρέπει να είσαι προσεκτική στις κινήσεις σου, να μην σηκώνεις βάρη για 7-10 ημέρες και να μην κάνεις απότομες κινήσεις.

Περισσότερες Πληροφορίες:
Αthens Beverly Hills Plastic Surgery στo Κολωνάκι:
Καρνεάδου 41, τηλ.: 210 7230502
Αthens Beverly Hills Medical Group στη Γλυφάδα:
Βασιλέως Γεωργίου 12 και Λαοδίκης 33-35, τηλ.: 210 8949920, 210 8949090
www.athens-beverlyhills.com

Read More

And More