Πώς 15 λεπτά πάνω σε ένα τραμπολίνο, μπορούν να μεταμορφώσουν το σώμα σου

Θυμάσαι πόσο ωραία αισθανόσουν όταν έκανες τραμπολίνο μικρή; Απ’ ότι φαίνεται αυτό το παιδικό παιχνίδι, μπορεί τώρα που πια είσαι ενήλικη, να σε βοηθήσει και μάλιστα με τρόπους που δεν το περίμενες. Και το καλύτερο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να κάνεις πάνω από 15-20 λεπτά την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα το εγκαταλείψεις γρήγορα, όπως ίσως συμβαίνει με άλλα είδη γυμναστικής. Επίσης, θα μπορείς να το κάνεις και σπίτι σου, καθώς στο ίντερνετ μπορείς να βρεις ατομικό τραμπολίνο σε πολύ οικονομικές τιμές και δεν θα σου πιάνει και πολύ χώρο. Θα γλιτώσεις δηλαδή, και το γυμναστήριο.

Αυτοί είναι οι 6 λόγοι που θα σε κάνουν να ανέβεις και πάλι σε τραμπολίνο

 

Θα αποβάλεις το στρες
Μερικά λεπτά αναπήδησης την ημέρα θα έχουν άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία και την ευτυχία σου. Μύες που δεν χρησιμοποιείς συχνά θα αρχίσουν να αιματώνονται περισσότερο και οι υπόλοιποι θα χαλαρώσουν. Η διαδικασία αυτή θα βοηθήσει το σώμα σου να απελευθερώσει ενδορφίνη, μια ορμόνη που βοηθά να ηρεμήσεις και να αισθανθείς καλύτερα.

Υποστηρίζει το πυελικό έδαφος και βοηθά στην σεξουαλική υγεία
Το πυελικό έδαφος είναι ένα σύνολο μυών και συνδέσμων που στηρίζουν την ουροδόχο κύστη, τη μήτρα και το έντερο. Είναι πολύ σημαντικό γιατί οι μύες του πυελικού εδάφους βοηθούν στον έλεγχο της ουροδόχου κύστης, ενισχύουν τους οργασμούς και σταθεροποιούν τις αρθρώσεις του ισχύου. Το να χοροπηδάς στο τραμπολίνο βοηθά στο να τονωθεί το πυελικό έδαφος, ειδικά μετά από μια γέννα.

Αποκτάς ισορροπία
Το τραμπολίνο θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ισορροπία σου και την αίσθηση της ιδιοδεκτικότητας, που είναι η ικανότητα να προσανατολίζεσαι και να τοποθετείς ανάλογα το σώμα σου. Αν κλείσεις τα μάτια σου και σταθείς στο ένα πόδι, η ιδιοδεκτικότητα είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να κάνεις τις μικροαλλαγές που θα σε κάνουν να μείνεις όρθια. Επειδή όσο αναπηδάς ενεργοποιείται το οφθαλμικό και το εσωτερικό κανάλι του αυτιού, βελτιώνεται παράλληλα και η ισορροπία, το timimg, ο συντονισμός και η σωστή αντίδραση στον χρόνο. Όλα αυτά τα πράγματα δηλαδή, που απαιτούνται για οτιδήποτε κάνουμε στην ζωή μας.

Χτίζεις δύναμη
Τα κόκαλα είναι φτιαγμένα από ζωντανό ιστό, που συνεχώς καταστρέφεται και αναπληρώνεται. Η αναπήδηση παράγει 2-3 φορές παραπάνω κάθετη βαρύτητα, η οποία λειτουργεί ως μια ενδυναμωτική αντίσταση για τα κόκαλά μας. Σε αντίθεση με άλλα είδη γυμναστικής, η αναπήδηση έχει πολύ χαμηλή κρούση, γι ‘αυτό είναι πιο μαλακή για τις αρθρώσεις, τους χόνδρους και τους σπονδύλους. Αυτή η γυμναστική είναι ιδιαιτέρως ευεργετική για όσους ανθρώπους πάσχουν εκφυλιστικές παθήσεις, επειδή θα μπορούν να συνεχίσουν να γυμνάζονται χαλαρά πάνω στο τραμπολίνο, χωρίς να επιδεινώνουν την κατάστασή τους.

Διασκεδάζεις
Εξίσου σημαντικό με όλα τα παραπάνω είναι το γεγονός πως το τραμπολίνο είναι κάτι το πολύ διασκεδαστικό. Όταν κάτι σε διασκεδάζει, υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να συνεχίσεις να το κάνεις. 15-20 λεπτά αναπήδησης καθημερινά, θα σε κάνουν να σε ξεχάσεις τα προβλήματα της ημέρας.

Read More

And More