Αλεξάνδρα: “Έχω ποσοστό λίπους 30,3%… Ποια είναι τα ιδανικά κιλά για μένα;”

Ερώτηση
Καλησπέρα έχω ύψος 1,64μ., είμαι 36 ετών και 63 κιλά! Έχω ποσοστό λίπους 30,3% μετά από διατροφή 1,5 μήνα!! Δεν γυμνάζομαι. Ποια είναι τα ιδανικά κιλά για μένα; Σε τι ποσοστό λίπους πρέπει να φτάσω; Κάνω υγιεινή διατροφή, πολλά μικρά γεύματα. Πρέπει να ακολουθήσω κάποια συγκεκριμένη διατροφή για απώλεια βάρους; Ευχαριστώ.
Αλεξάνδρα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Αλεξάνδρα,
Υπολογίζοντας το δείκτη μάζας σώματός σου, διαπιστώνουμε ότι το βάρος σου είναι φυσιολογικό. Ανήκεις δηλαδή στη φυσιολογική κατηγορία. Ιδανικά κιλά για εσένα σύμφωνα με το ύψος σου είναι μεταξύ 58-60 και ποσοστό λίπους 20-24%. Βλέποντας το ποσοστό σου στο 30%, μας επιβεβαιώνει πως μια μικρή απώλεια βάρους και κυρίως λίπους θα σε οδηγούσε στο ιδανικό βάρος για εσένα. Αυτό μπορείς να το επιτύχεις ακολουθώντας ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, με μικρά και συχνά γεύματα, πολύ νερό και πράσινο τσάι με διπλάσια ποσότητα σε κατεχίνες, το οποίο αποδεδειγμένα βοηθάει στην απώλεια κοιλιακού λίπους. Όμως για καλύτερα αποτελέσματα στα επίπεδα του λίπους σου, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις κάποιο είδος φυσικής δραστηριότητας. Ξεκίνησε με ήπιο περπάτημα 30′ λεπτά την ημέρα και σιγά σιγά μπορείς να αυξήσεις το ρυθμό.

Νικόλ Τσιάνη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc


Δες
εδώ όλες τις πληροφορίες για τη διατροφή που θα σου επιτρέψει να χάσεις λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, συν ένα πρώτο μενού διατροφής από το Δημήτρη Γρηγοράκη.

/

And More