Δέσποινα: «Έχω πάρει λίγους πόντους που με ενοχλούν στην κοιλιά»

Δέσποινα: «Έχω πάρει λίγους πόντους που με ενοχλούν στην κοιλιά» | tlife.gr

Ερώτηση
Γεια σας! Είμαι 18 χρονών κι έχω πάρει λίγους πόντους που με ενοχλούν στην κοιλιά. Θέλω να τους χάσω χωρίς να αδυνατίσουν τα πόδια μου ή κάποιο άλλο μέρος του σώματός μου!
Δέσποινα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή μου Δέσποινα, η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η παχυσαρκία και ιδιαίτερα το τοπικό πάχος έχει αυξηθεί λόγω του σύγχρονου ρυθμού ζωής. Σημασία δηλαδή κάποιες φορές δεν έχει μόνο το σωματικό βάρος, αλλά και η κατανομή του λίπους . Γι’ αυτό και ο Δείκτης Μάζας Σώματος δεν είναι ο μοναδικός δείκτης υγείας, αλλά συνδυάζεται με την περίμετρο μέσης. Αν λοιπόν η αποθήκευση λίπους στην κοιλιά είναι ιδιαίτερα αυξημένη φαίνεται ότι συνοδεύεται από αυξημένη ευαισθησία στη θρόμβωση και από χρόνια υποβόσκουσα φλεγμονή.

Συνεπώς, είσαι ένα από τα άτομα που ανήκεις στην κατηγορία «μήλο» και θα πρέπει να ακολουθήσεις τις παρακάτω διατροφικές οδηγίες, οι οποίες μειώνουν την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά.

– Πίνετε καθημερινά 2-3 ποτήρια πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες

– Μειώστε την προσθήκη ζάχαρης. Το ήξερες ότι η προτίμηση στη γλυκιά γεύση βρίσκεται καταγεγραμμένη στο DNA σου; Η ζάχαρη και τα υπόλοιπα πρόσθετα σάκχαρα μπορούν να έχουν θέση στη διατροφή σου, ακόμη και αν ακολουθείς κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους. Αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο! Αν πάλι θέλεις να απολαύσεις γλυκιά γεύση χωρίς θερμίδες, επίλεξε τρόφιμα ή ροφήματα στα οποία η ζάχαρη έχει αντικατασταθεί με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά όπως για παράδειγμα τα light αναψυκτικά και τα ζελέ.

– Καταναλώνετε καθημερινά τρόφιμα ολικής αλέσεως (ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι)

– Καταναλώνετε καθημερινά 3 μερίδες γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά (γάλα, γιαούρτι, τυρί)

– Καταναλώνετε 2-3 φορές εβδομαδιαία ψάρια

– Αυξημένη ποσότητα υγρών (νερό, χυμοί, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, ημίπαχο γάλα, βιολογικό ρόφημα κρόκου Κοζάνης)

Ιωάννα Βασιλακοπούλου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ
: ώς θα χάσεις κιλά και λίπος τοπικά -από την κοιλιά ή τα ψωμάκια [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

src=/files/Image/Fitness/2014/QANDA/05/QANDABANNER.gif

READ more