Site icon TLIFE

Δέσποινα: “Θέλω να αγαπήσω στο σώμα μου. Ποια πιστεύετε ότι θα ήταν η ιδανική δίαιτα;”

Q&A

Ερώτηση
Είμαι η Δέσποινα, 20 χρονών! Έχω ύψος 1.60 και είμαι 63 κιλά. Θα ήθελα να χάσω κάπου στα 10 γιατί πιστεύω ότι μόνο τότε θα νιώσω άνετα με τον εαυτό μου. Θέλω να αγαπήσω στο σώμα μου. Ποια πιστεύετε ότι θα ήταν η ιδανική δίαιτα;

Απάντηση
Αγαπητή Δέσποινα,
Σύμφωνα με την εξίσωση Hamwi, το ιδανικό σου βάρος προσδιορίζεται στα 55 κιλά. Ο ενδεικνυόμενος ρυθμός απώλειας είναι 2-4 κιλά μηνιαία.
Η καλύτερη συμβουλή είναι να βελτιώσεις τη διατροφή σου εφαρμόζοντας συχνότητα γευμάτων, κατανάλωση τροφίμων ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, ψωμί, καστανό ρύζι), πρόσληψη άφθονων φρούτων, λαχανικών και υγρών (νερό, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, χυμοί, τσάι, ημίπαχο γάλα), περιορισμό γλυκών, λιπαρών και αλμυρών τροφίμων. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα (π.χ.περπάτημα) και να δώσεις χρόνο στο σώμα σου να φτάσει το επιθυμητό βάρος. Μην ενθουσιάζεσαι με τη γρήγορη απώλεια βάρους, διότι όσο γρήγορα θα χάσεις τα κιλά, τόσο εύκολα θα τα ξαναπάρεις, αν δεν έχεις μάθει να τρωςσωστά. Θα βοηθούσε επίσης η καταγραφή ενός ημερολογίου ημερησίας καταναλώσεις τροφίμων ώστε να ελέγχεις καλύτερα και εσύ η ίδια τις διατροφικές ατασθαλίες σου.

Ευθυμία Δέδε
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

© 2024 tlife.gr