Ειρήνη: “Έμαθα για ένα πόσιμο σκεύασμα αδυνατίσματος! Να το εμπιστευθώ;”

Ερώτηση
Είμαι 1,69μ. και αυτή τη στιγμή ζυγίζω 87 κιλά. Προσπαθώ εδώ και χρόνια να αδυνατίσω, το καταφέρνω περιστασιακά, αλλά μετά πάλι κολλά ωκι έτσι αποκαρδιώνομαι και δεν συνεχίζω… Είδα πρόσφατα ένα διαφημιστικό για ένα πόσιμο αδυνατιστικό παράγοντα από ενεργά συστατικά αγκινάρας, τα οποία με μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να σε βοηθήσουν να χάσεις μέχρι και 10 κιλά σε 10-12 μέρες. Να το εμπιστευθώ; Μήπως υπάρχει κάτι ύποπτο που μπορεί αργότερα να μου προκαλέσει προβλήματα υγείας; Στο σικώτι για παράδειγμα;
Ειρήνη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η καλύτερη συμβουλή είναι να βελτιώσετε τη διατροφή σας εφαρμόζοντας συχνότητα γευμάτων, κατανάλωση τροφίμων ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, ψωμί, καστανό ρύζι), πρόσληψη άφθονων φρούτων, λαχανικών και υγρών (νερό, χυμοί, τσάι, ημίπαχο γάλα), περιορισμό γλυκών, λιπαρών και αλμυρών τροφίμων. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αυξήσετε τη φυσική σας δραστηριότητα (π.χ.περπάτημα) και να δώσετε χρόνο στο σώμα σας να φτάσει το επιθυμητό βάρος.

Μην ενθουσιάζεστε με τη γρήγορη απώλεια βάρους, διότι όσο γρήγορα θα χάσετε τα κιλά, τόσο εύκολα θα τα ξαναπάρετε, αν δεν έχετε μάθει να τρώτε σωστά. Οποιοδήποτε σκεύασμα αποφασίσετε να πάρετε είναι σημαντικό να το λαμβάνετε ταυτόχρονα με ισορροπημένη διατροφή.

Ευθυμία Δέδε
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

And More