Ειρήνη: “Τι να κάνω να αλλάξει αυτό το κόλλημα της ζυγαριάς;”

Ερώτηση
Γεια σας. Με λένε Ειρήνη, είμαι 30 χρόνων, 1,72μ., 69 κιλά και εργάζομαι σε σούπερ μάρκετ. Κάνω υγιεινή διατροφή, δηλαδή πέντε γεύματα: πρωινό – γιαούρτι με δημητριακά, δεκατιανό – τοστ με κασέρι και χυμό, μεσημεριανό – λαδερό, όσπρια, ψάρι ή κρέας, απόγευμα – φρούτο και βράδυ είτε γιαούρτι με φρούτο, είτε τοστ με κασέρι γαλοπούλα και φρούτα. Περπατάω σε διάδρομο καθημερινά 30′ με 35′ λεπτά ή τρεις φορές την εβδομάδα για 55′ λεπτά. Λατρεύω βέβαια τα γλυκά, θα φάω σίγουρα μια φορά την εβδομάδα. Παρόλα αυτά η ζυγαριά έχει κολλήσει και δεν λέει να πέσει γραμμάριο. Αυτές τις γιορτές δεν πήρα γραμμάριο. Προσπάθησα πολύ. Τι να κάνω να αλλάξει αυτό το κόλλημα της ζυγαριάς;
Eιρήνη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Ειρήνη,
Η προσπάθειά σου να μην πάρεις καθόλου βάρος τις γιορτές ήταν πολύ καλή και μπράβο σου. Πρέπει να γνωρίζεις ότι μια φυσιολογική απώλεια είναι 0.5-1 κιλό την εβδομάδα. Χωρίς άγχος και με πολύ υπομονή και επιμονή, η προσπάθειά σου δε θα αργήσει να φανεί.

Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να εφαρμόσεις τα εξής:
– Προσπάθησε να πίνεις καθημερινά 1,5 λίτρο υγρών (νερό, χυμοί χωρίς ζάχαρη, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, ημίπαχο γάλα, τσάι, ρόφημα κρόκου Κοζάνης).
– Πρόσθεσε στη διατροφή σου το πράσινο τσάι που είναι ενισχυμένο σε κατεχίνες και αντιοξειδωτικά που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.
– Αντικατάστησε όλα τα λευκά σε προϊόντα ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, ψωμί πολύσπορο, cream crackers σίκαλης, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι), τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες.
– Κατανάλωσε καθημερινά καυτερά καρυκεύματα, τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες (π.χ. πουλερικά, γαλακτοκομικά, ψάρι, μανιτάρια), γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, ανάλατους ξηρούς καρπούς.
– Για γλυκό προτίμησε επιδόρπια χωρίς ζάχαρη, μπαρες δημητριακών ολικής αλέσεως, παστέλι, μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, γιαούρτι με μέλι, μπισκότα πολυδημητριακών.

Νικόλ Τσιάνη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος B.Sc
Έχεις απορίες σχετικά με τη διατροφή; Προσπαθείς να χάσεις κιλά και δεν τα καταφέρνεις; Θέλεις να μάθεις πως θα αποκτήσεις το τέλειο σώμα για εσένα; Στείλε την ερώτησή σου και η ομάδα του Δημήτρη Γρηγοράκη θα σου δώσει την απάντηση

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

And More