Ειρήνη: “Υποφερω απο ευερέθιστο έντερο και ταυτόχονα σοβαρή δυσκοιλιότητα. Πώς μπορώ να χάσω κιλά;”

Ερώτηση
Καλησπέρα! Υποφερω απο ευερέθιστο έντερο και ταυτόχονα σοβαρή δυσκοιλιότητα. Αν και προσέχω πολύ τη σιλουέττα μου, έχω πάρει τα κιλά των διακοπών, ενώ κατά τις διακοπές υπέφερα από σοβαρής έντασης κολικούς. Πώς μπορώ να χάσω τα κιλά με κατανάλωση λαχανικών που δεν ερεθίζουν το γαστρεντερολογικό; Εχαριστώ
Ειρήνη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη γεια σου,
Το ευερέθιστο έντερο είναι μια ευαισθησία που μας αναγκάζει να επιλέγουμε και να απορρίπτουμε τροφές, ανάλογα με το πώς επιδρούν στον οργανισμό μας. Η διατροφή σου λοιπόν πρέπει να είναι εξατομικευμένη. Εσύ είσαι αυτή που θα παρατηρήσει ποιες τροφές είναι αυτές που σου προκαλούν διαταραχή και ποιες όχι. Μόνο τότε θα έχεις τη βάση για να ξεκινήσεις μια σωστή υγιεινή διατροφή. Έτσι θα προγραμματίσεις τα γεύματά σου ανά 2,5 – 3 ώρες, βοηθώντας τον οργανισμό και στην δυσκοιλιότητα.

Επίσης, υπάρχουν εξάρσεις και υφέσεις στην ασθένεια αυτή. Σε περίοδο εξάρσεων πρέπει να είσαι απόλυτη με τις επιλογές σου γιατί θα το επιβαρύνεις περισσότερο. Σε περίοδο ύφεσης μπορείς να εισάγεις μικρές ποσότητες από τις απαγορευμένες τροφές για να δεις πώς λειτουργούν. Τέλος είναι σημαντικό να αναφέρω το νερό. Υγρό που θα σε βοηθήσει σίγουρα στη δυσκοιλιότητα αλλά και στη καθυστέρηση της πείνας.

Τσαμπίκα Κοντόγιαννου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος BSc

/

And More