Mαρία: “Είμαι και εγώ από τις κοπέλες που προσπαθούν μια ζωή να χάσουν κιλά”

Ερώτηση
Γεια σας! Είμαι και εγώ από τις κοπέλες που προσπαθούν μια ζωή να χάσουν κιλά και τιμωρούν τον εαυτό τους μετά τις ατασταλίες, με μόνο αποτέλεσμα να παίρνω βάρος, αντί να χάνω. Έχω κάνει και σωστή διατροφή κατά καιρούς, αλλά επειδή είμαι φοιτήτρια όταν επιστρέφω σπίτι μου ξεφεύγω από τις καλές συνήθειες και κατρακυλώ, γιατί αναλαμβάνουν άλλοι το μαγείρεμα. Δεν αντέχω άλλο τα σκαμπανεβάσματα. Αυτή τη στιγμή είμαι 61 κιλά, με 1,65μ. ύψος και θέλω να πάω 54, αλλά και να διατηρηθώ εκεί. Βοηθείστε με σας παρακαλώ. Δεν μπορώ να διατηρήσω το βάρος που χάνω και ας αγαπώ τη γυμναστική.
Mαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Μαρία,
Το βάρος σου θα λέγαμε ότι είναι σχετικά χαμηλό, θα μπορέσεις να φτάσεις στο στόχο σου με παραπάνω προσπάθεια αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

– Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα καλό πρωινό στο πρόγραμμα σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα τα οποία ξεκινούσαν την ημέρα τους με ένα καλό πρωινό είχαν μεγαλύτερη απώλεια σε σχέση με άτομα που δεν έτρωγαν το πρωί.

– Σχεδίασε μικρά και συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να αποφύγεις τις μεταγευματικές υπογλυκαιμίες οι οποίες σου προκαλούν την ανάγκη για γλυκό.

– Μην ξεχνάς να πίνεις αρκετά υγρά και κυρίως νερό ώστε να ενυδατώνεσαι σωστά και να αποφύγεις κάποια κατακράτηση υγρών.

– Πρόσθεσε τουλάχιστον 2 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα τα οποία βοηθάνε στην απώλεια βάρους.

– Το βράδυ μπορείς να τρως πιο ελαφριά γεύματα όπως μια σαλάτα με τυρί ή γιαούρτι με ξηρούς καρπούς Μείωσε την ποσότητα λιπαρών, στο φαγητό και στα γαλακτοκομικά, προτίμησε γάλα, γιαούρτι και τυρί με μειωμένα λιπαρά.

– Μην καταναλώνεις ψωμί και παξιμάδι όταν το γεύμα σου περιλαμβάνει ρύζι ή πατάτα ή ζυμαρικό. Απόφυγε τα γλυκά και τα αναψυκτικά.

– Αύξησε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Σε συνδυασμό με την άσκηση θα πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Προσπάθησε να συγκρατηθείς στους πειρασμούς για να μην ξεφεύγεις συχνά από το πρόγραμμα σου. Ζήτησε από το άτομο που ετοιμάζει το γεύμα σου να μην προσθέτει αρκετό λίπος, επίσης, μπορείς να σερβίρεις μόνη σου το πιάτο σου ώστε να ελέγχεις την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεις.

Γιούλη Φραγκιαδουλάκη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Έχεις απορίες σχετικά με τη διατροφή; Προσπαθείς να χάσεις κιλά και δεν τα καταφέρνεις; Θέλεις να μάθεις πως θα αποκτήσεις το τέλειο σώμα για εσένα; Στείλε την ερώτησή σου και η ομάδα του Δημήτρη Γρηγοράκη θα σου δώσει την απάντηση

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

And More