Μαρία: “Έχω πάρει 2 με 3 κιλά. Πώς μπορώ να τα χάσω γρήγορα;”

Ερώτηση
Καλησπέρα σας! Είμαι 19 χρόνων, έχω ύψος γύρω στο 1,60μ. και μέχρι το καλοκαίρι ζύγιζα 45 κιλά. Αυτή τη στιγμή είμαι 2 με 3 κιλά παραπάνω, τα οποία έβαλα λόγω κακής ψυχολογίας μέσα σε αυτό το διάστημα. Ξέρω πως τα κιλά μου δεν είναι πολλά, όμως πριν ένιωθα καλύτερα με τον εαυτό μου. Πώς μπορώ να χάσω αυτά τα λίγα κιλά που πήρα γρήγορα και χωρίς να βλάψω τον εαυτό μου; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων…
Mαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Μαρία,
Σύμφωνα με το ύψος σου, το βάρος βρίσκεται ήδη σε χαμηλά επίπεδα. Δε θα σου συμβούλευα να κάνεις αυστηρή δίαιτα για να χάσεις και πόσω μάλλον με γρήγορο ρυθμό, όπως επιθυμείς. Αυτό όμως που μπορείς να εφαρμόσεις είναι μια ισορροπημένη διατροφή, έτσι ώστε να ρυθμιστεί το βάρος σου ή καλύτερα να συντηρηθεί στα επίπεδα που βρίσκεται.

Ακολούθησε λοιπόν μικρά και συχνά γεύματα ημερησίως για να γίνονται οι απαραίτητες καύσεις στον οργανισμό σου και να έχεις ως πρότυπο διατροφής την αντιοξειδωτική δίαιτροφή orac. Είναι μια ισορροπημένη διατροφή που θα σου επιτρέψει να ρυθμιστεί το βάρος σου με ασφάλεια και να διατηρήσεις σε καλό επίπεδο την υγεία σου. Τέλος, η συμβουλή μου είναι να μην έχεις ποτέ ως στόχο να χάσεις γρήγορα το βάρος σου, γιατί μόνο αντίθετα αποτελέσματα θα έχεις. Η μείωση σωματικού λίπους αποτελεί μεταβολική διαδικασία που χρειάζεται χρόνο.

Αθηνά Ρούντου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc

And More