Μαρία: «Σε ένα μήνα αρραβωνιάζομαι και πρέπει να χάσω 15 κιλά»

Μαρία: «Σε ένα μήνα αρραβωνιάζομαι και πρέπει να χάσω 15 κιλά» | tlife.gr
ΕΡΩΤΗΣΗ
Γεια σας! Έχω ύψος 1,78μ. και ζυγίζω 83 κιλά. Προσπαθώ να χάσω 15 κιλά και δεν καταφέρνω να χάσω ούτε 1. Εδώ και ένα μήνα μάλιστα κάνω 6 φορές την εβδομάδα, 1 ώρα ποδήλατο και δεν έχω χάσει καθόλου. Δεν αντέχω άλλο έχω απελπιστεί! Εδώ και πολύ καιρό προσέχω τη διατροφή μου. Δεν τρώω ψωμί, έχω κόψει τα αναψυκτικά και τα γλυκά, αλλά δεν βλέπω καμιά διαφορά. Τον άλλο μήνα αρραβωνιάζομαι και κάτι πρέπει να γίνει.

Να σημειώσω πως τα φρούτα, το γάλα και κάποια λαχανικά, όπως για παράδειγμα το μαρούλι με πειράζουν πολύ στο στομάχι γιατί με τις διάφορες δίαιτες το έχω «χαλάσει»! Οπότε τρόφιμα όπως γάλα, γιαούρτι, μαρούλι, μήλα δεν τα τρώω καθόλου. Βοηθήστε με αν μπορείτε. Ευχαριστώ.
Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή μου Μαρία,
Εφόσον έχεις κάνει πολλές προσπάθειες να χάσεις το βάρος που θέλεις, αυτό που μπορώ να σου προτείνω είναι να εξετάσεις σε ειδικό διαιτολόγο τι μεταβολισμό έχεις, για να γνωρίζεις ακριβώς πόσες είναι οι θερμίδες που σου αναλογούν για να χάσεις τα περιττά σου κιλά. Έτσι σε συνδυασμό με τις σωστές θερμίδες και με μια ισορροπημένη διατροφή θα έχεις πιο σίγουρα αποτελέσματα.

Μια ισορροπημένη διατροφή σημαίνει μικρά και συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας αποφεύγοντας τα λιπαρά τρόφιμα, αλλαντικά, αναψυκτικά, ζυμαρικά, ψωμί, γλυκά. Να καταναλώνεις 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως (δοκίμασε και με τη βοήθεια του διαιτολόγου να δεις ποια από αυτά δεν σε ενοχλούν στο στομάχι) και πολύ νερό. Τέλος, καλό είναι να περιορίσεις το αλάτι, να μειώσεις την πρόσληψη βραδινού φαγητού και να γυμνάζεσαι καθημερινά μία ώρα.

Αθηνά Ρούντου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

READ more