Μικαέλα: “Έμαθα πως έχω υποθυρεοειδισμό! Πώς μπορώ να χάσω εύκολα κιλά;”

Ερώτηση
Καλησπέρα, είμαι 19 χρόνων και έμαθα πριν από λίγο καιρό πως έχω υποθυρεοειδισμό. Πήρα τα κατάλληλα χάπια και το πρόβλημα υποχώρησε. Δυστυχώς όμως, λόγω μεγάλης στενοχώριας και άγχους ξέσπασα στο φαγητό και έβαλα 6 κιλά, τα οποία δεν μπορώ να χάσω με τίποτα. Τώρα είμαι 1.64μ. και 61 κιλά, ενώ ήμουν 55. Το πρόβλημα μου όμως είναι πως αν και θέλω τόσο πολύ να χάσω τα κιλά, νιώθω πως δεν έχω την ψυχολογική δύναμη να προσπαθήσω. Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές προκειμένου να χάσω εύκολα τα κιλά, χωρίς να νιώθω πως βρίσκομαι σε αυστηρό πρόγραμμα; Σας ευχαριστώ!
Μικαέλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως όταν έχουμε υποθυρεοειδή και ξεκινάμε την φαρμακευτική αγωγή, ο οργανισμός θέλει κάποιο χρόνο για να μπορέσει να τον ρυθμίσει. Επομένως, ξεκίνα την προσπάθειά σου να χάσεις το επιπλέον βάρος σου, αλλά να ξέρεις πως θα πρέπει να δείξεις επιμονή και υπομονή.

– Όταν παρουσιάζουμε υποθυρεοειδισμό, καλό είναι να αποφεύγουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, το κουνουπίδι, τις τροφές που περιέχουν σόγια και τα μπαχαρικά θυμάρι και κόκκινο πιπέρι.

– Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή καθώς και σωματική άσκηση.

– Σχεδίασε καθημερινά να καταναλώνεις μικρά και συχνά γεύματα, να πίνεις 8-10 ποτήρια υγρών την ημέρα και ένα με δύο ποτήρια πράσινο τσάι. Στο εβδομαδιαίο σου διαιτολόγιο να προσθέσεις δύο φορές λαχανικά, δύο φορές όσπρια, μία φορά κόκκινο κρέας, μία φορά κοτόπουλο και μία φορά ψάρι. Επίσης ελάττωσε την κατανάλωση αλατιού και ζάχαρης.

Εύα Καφετζή
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

And More