Στέλλα: “Γέννησα πριν 5,5 μήνες δίδυμα και πήρα 32,5 κιλά. Έχασα 27,5 αλλά τώρα έχω κολλήσει”

Ερώτηση
Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για τη στήλη σας που μας βοηθά τόσο πολύ! Γέννησα πριν 5,5 μήνες δίδυμα και είχα πάρει 32,5 κιλά κατά την εγκυμοσύνη. Έχω χάσει τα 27,5 κιλά, αλλά έχω κολλήσει και δεν μπορώ να χάσω άλλα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο στήθος και τους γλουτούς! Παραδόξως η κοιλιά μου είναι σχεδόν όπως ήταν πριν τη γέννα. Τι με συμβουλεύετε; Ευχαριστώ!
Στέλλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητή Στέλλα,
Μπράβο σου αρχικά, που μπήκες τόσο σύντομα μετά την εγκυμοσύνη σου, στη διαδικασία απώλειας βάρους. Όσο πιο γρήγορα ξεκινάμε να χάσουμε τα κιλά της εγκυμοσύνης, τόσο πιο εύκολη είναι η απώλειά τους. Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή αποφεύγοντας τα λιπαρά τρόφιμα, αλλαντικά, αναψυκτικά και γλυκά. Να καταναλώνεις μικρά και συχνά γεύματα, για να κάνει συνεχώς καύσεις ο οργανισμός σου, 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών, τρόφιμα ολικής αλέσεως και 2 μερίδες γαλακτοκομικά καθημερινά.

Προσπάθησε με άλλα λόγια να ακολουθήσεις συστηματικά ένα διατροφικό πρόγραμμα τύπου orac. Μην βιάζεσαι να δεις αποτέλεσμα μιας και ο μεταβολισμός χρειάζεται ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να ενεργοποιηθεί. Τέλος η περιοχή των γλουτών χρειάζεται πολύ γυμναστική (περπάτημα ή τρέξιμο) και με την κατάλληλη διατροφή θα έχεις σίγουρα αποτελέσματα.

Αθηνά Ρούντου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc

And More