Βίκυ: “Έχω δει φοβερή διαφορά στο σώμα μου σε πόντους, όχι όμως σε κιλά”

Ερώτηση
Γεια χαρά! Με λένε Βίκυ και είμαι 32 ετών. Το ύψος μου είναι 1.78μ. και ζυγίζω 80 κιλά. Τον τελευταίο χρόνο γυμνάζομαι εντατικά και έχω δει φοβερή διαφορά στο σώμα μου σε πόντους, όχι όμως σε κιλά. Θέλω μελλοντικά να μείνω έγκυος και το ιδανικό για μένα θα ήταν να φτάσω τα 68 κιλά. Παλιότερα, δηλαδή πριν περίπου δύο χρόνια, ήμουν σε αυτό το βάρος. Πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για να επιτύχω το στόχο μου και τι μπορώ να κάνω για να έχω περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρω; Αναμένω την απάντησή σας με αγωνία και σας ευχαριστώ πολύ!!!
Βίκυ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Βίκυ,
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει απώλεια σωματικού βάρους 0,5 -1 κιλό την εβδομάδα, δηλαδή 4 περίπου κιλά το μήνα. Αυτό βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και δεν είναι κάτι το απόλυτο. Αυτό που θα σε συμβούλευα να κάνεις είναι να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι, εφόσον βλέπεις βελτίωση στο σώμα σου και φυσικά να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή.

Συγκεκριμένα:
* Φρόντισε να μην παραλείπεις το πρωινό γεύμα (π.χ. γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως)

* Κατανάλωσε καθημερινά φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φυλλικό οξύ εφόσον θέλεις να μείνεις έγκυος. Τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ο αρακάς, τα παντζάρια, οι φράουλες κλπ.

* Μην παραλείπεις γεύματα (φρόντισε να κάνεις 3 κύρια γεύματα και 2 ενδιάμεσα που θα αποτελούνται κυρίως από φρούτα).

* Απόφυγε την κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε απλά σάκχαρα και τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως είναι τα αναψυκτικά με ζάχαρη και τα γλυκίσματα.

* Απόφυγε τα τσιμπολογήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και εστίασε μόνο στα γεύματα σου.

* Βάλε το ψάρι στην διατροφή σου (2-3 φορές τη βδομάδα) και συνόδευσε το με ένα μεγάλο μπολ σαλάτα.

Βαλασία Τοκμακίδου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Ψάχνεις περισσότερες πληροφορίες για τη διατροφή σου; ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και μάθε τα πάντα στο Fitness του TLIFE /

And More