Χριστίνα: “Λιπομέτρηση έδειξε πως έχω 8% περισσότερο λίπος. Τι να κάνω;”

Ερώτηση
Γεια σας! Είμαι 20 χρονών με ύψος 1.75μ. και 63 κιλά. Ωστόσο, μια πρόσφατη λιπομέτρηση σε γνωστό κέντρο αισθητικής έδειξε πως έχω 8% περισσότερο λίπος από αυτό που θα έπρεπε. Τι διατροφή και τι είδους γυμναστική μου προτείνετε; Ευχαριστώ!
Χριστίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Χριστίνα,
Ο συνδυασμός μιας ισορροπημένης διατροφής μαζί με άσκηση είναι το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις για την μείωση του σωματικού σου λίπος.

– Όσον αφορά στην άσκηση προτίμησε την αερόβια που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό (διάδρομος, ποδήλατο, κολύμπι, περπάτημα), τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα από 30′ – 45′ λεπτά τη φορά.

– Όσον αφορά στη διατροφή προσπάθησε να ακολουθήσεις μια διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη προτιμώντας προϊόντα ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, καστανό ρύζι, ψωμί πολύσπορο), πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη όπως κοτόπουλο ή ψάρι και όσπρια.

– Πιες καθημερινά πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες και προσπάθησε να κάνεις μικρά συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα γιατί με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσεις το μεταβολισμό σου υψηλό.

Βαλασία Τοκμακίδου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ: Ready For The Beach! Ένα πρόγραμμα δίαιτας και γυμναστικής για να χάσεις 12 πόντους… [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ψάχνεις περισσότερες πληροφορίες για τη διατροφή σου; ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και μάθε τα πάντα στο Fitness του TLIFE /

And More