10 πράγματα που μπορείς να κάνεις πριν κοιμηθείς, προκειμένου να αδυνατίσεις

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος, για να αδυνατίσεις; Το γυμναστήριο, θα σου πουν όσοι αγαπούν να… ιδρώνουν στο διάδρομο. Αλλά, πόσο συχνά μπορείς να πηγαίνεις; Υπήρχε μία περίοδος που κάτι είχε συμβεί μέσα μου, είχα τρελαθεί και ήθελα να πηγαίνω κάθε μέρα. Μετά, λίγο οι υποχρεώσεις που αυξήθηκαν, λίγο το ότι δεν έχω την ίδια διάθεση, άρχισα να μειώνω τις επισκέψεις μου, μέχρι που τις έφθασα στο μηδέν. Ναι, πέρασα από τις διακυμάνσεις αυτές, όπως πιστεύω και εσύ.

Μία νέα έρευνα, όμως, έχει να ανατρέψει τα όσα ξέραμε. Το καλύτερο μέρος, για να χάσεις τα περιττά κιλά είναι το… σπίτι σου. Πιο συγκεκριμένα, για να μην κλειστείς όλη την ημέρα στο δωμάτιο σου, ο πιο έξυπνος τρόπος, για να αδυνατίσεις βρίσκεται στον ποιοτικό ύπνο και στα πράγματα που κάνεις, πριν κλείσεις τα μάτια σου.

 

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις, πριν κοιμηθείς, προκειμένου να δεις τη σιλουέτα σου στα καλύτερα της;

 

– Πιες ένα φλιτζάνι με χαμομήλι. Αν λίγο πριν αφεθείς στην αγκαλιά του Μορφέα, έχεις όρεξη για κάτι, μήπως, αντί για φαγητό ή αναψυκτικό, να φτιάξεις ένα ζεστό χαμομήλι; Τα συστατικά του θα σε ηρεμήσουν, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργήσουν ευεργετικά στον οργανισμό σου, εξαφανίζοντας τις τοξίνες. Α, και την επόμενη ημέρα, θα ξυπνήσεις με επίπεδη κοιλιά.

– Τυρί; Τύπου cottage. Το να κοιμάσαι με άδειο κομμάτι προκαλεί και αυτό τη ζημιά του. Γιατί, ό,τι γλιτώσεις την ίδια ημέρα, να είσαι σίγουρη ότι την επομένη θα το απολαύσεις διπλό. Για αυτό, λίγο cottage πάνω σε μία φρυγανιά είναι το μικρό σνακ που θα νικήσει τη λιγούρα, αλλά και το… φούσκωμα.

– Πιες ένα smoothie. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, το πρωτεϊνούχο smoothie και θα σε χορτάσει, αλλά το σημαντικότερο: θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου, ο οποίος θα συνεχίσει να “δουλεύει”, ακόμα και όταν εσύ κοιμάσαι.

– Προετοίμασε το πρωινό της προηγούμενης ημέρας. Παράλληλα, φρόντισε το τελευταίο σου γεύμα να απέχει 11 – 12 ώρες από το πρωινό της επομένης…

– Κάνε μερικές ασκήσεις, στον καναπέ. Τι θα έλεγες, μόλις η αγαπημένη σου σειρά βάλει διαφημίσεις, εσύ να ξαπλώσεις στον καναπέ και σιγά – σιγά να αρχίσεις να κάνεις μερικές ασκήσεις για τους κοιλιακούς. Το σημαντικότερο; Ότι το να ανεβοκατεβάζεις τα πόδια σου, εκείνη τη στιγμή, είναι το πιο εύκολο. Άρα, γυμνάζεις και τη δύσκολη περιοχή των κάτω κοιλιακών.

– Φάε λίγα δημητριακά. Η ώρα του παράδοξου. Σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη χρονιά, όσοι απολάμβαναν τα δημητριακά τους σκέτα, χωρίς γάλα και άλλα συστατικά, την επόμενη ημέρα παρατηρούσαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη πιο αδύνατο από πριν. Αιτία; Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ουσιαστικά αντικαθιστούσαν την επιθυμία τους για ψωμί με δημητριακά χωρίς ζάχαρη.

– Πρόσθεσε λίγο πιπέρι στο τελευταίο σου γεύμα. Για παράδειγμα, στη σούπα σου. Εσύ θα κοιμάσαι, και ο μεταβολισμός σου θα δουλεύει…

– Περπάτα. Ο καιρός αρχίζει και “φτιάχνει”. Η θερμοκρασία ανεβαίνει. Τι θα έλεγες, λοιπόν, για ένα βραδινό περπάτημα στην περιοχή που μένεις. Αν πάλι, δεν θες να βγεις έξω, προσπάθησε, όσο είσαι στο σπίτι να κινείσαι.

– Φάε γιαούρτι με λίγους ξηρούς καρπούς. Το καλύτερο γεύμα που μπορείς να απολαύσεις. Θα θεραπεύσει το έντερο σου, αλλά και την κοιλιά σου, η οποία θα απαλλαγεί από το φούσκωμα. Επίσης, δε θα σε “βαρύνει”.

– Κλείσε το θερμοστάτη. Last But Not Least, χώσου κάτω από το πάπλωμα, αλλά πριν, σβήσε το καλοριφέρ. Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Υγείας στην Αμερική, όσοι κοιμούνται σε ένα χώρο με θερμοκρασία 18 βαθμών Κελσίου καίνε κατά τη διάρκεια του ύπνου 10% περισσότερες θερμίδες από όσους κοιμούνται σε πιο ζεστό δωμάτιο.

 

Read More

And More