5 sos πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις πριν παραγγείλεις! Για να μην γυρίσεις με περιττά κιλά…

Κάθεσαι αναπαυτικά… Όλη η παρέα μυρίζει ακόμη θάλασσα και αυτό σου έχει “ανοίξει” την όρεξη! Είσαι σίγουρη πως είσαι έτοιμη να φωνάξεις το… “παιδί” για την παραγγελία; Έχουμε τον απόλυτο οδηγό σωστής παραγγελία σε ταβερνάκι. Για να μην καταλάβει κανείς πως κάνεις διατροφή, αλλά και να επιστρέψεις από τις διακοπές σε φόρμα!

Μην ξεφυλλίζεις λοιπόν τον κατάλογο με τα φαγητά σαν να είναι περιοδικό μόδας! Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη σε βοηθάει να το ρίξεις έξω χωρίς να ανησυχείς για θερμίδες, λιπαρά και κιλά. Άλλωστε με τις σωστές κινήσεις, ταβέρνα και δίαιτα δεν είναι ασυμβίβαστα!

ΤΑ 5 ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
1. Αυτή η παραγγελία θα είναι και η… τελευταία σου!
Καλοκαίρι είναι. Δεν είναι απαραίτητο με τόση ζέστη να φας και μεσημέρι και βράδι σε εστιατόριο. Διασκέδασε στο νερό και προγραμμάτισε μία έξοδο για φαγητό μέσα στην ημέρα. Το μεσημέρι ή το βράδυ! Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρα μπορείς να έχεις μαζί σου, φρούτα και φρέσκα λαχανικά για να διώξεις την πείνα σου.

2. Μην προσπερνάς τις σελίδες με τις σαλάτες!
Έχεις κι εσύ την κακή συνήθεια να παραβλέπεις το μενού με τις σαλάτες; Μέγα λάθος… Όχι μόνο η σαλάτα είναι ο καλύτερος τρόπος να χορτάσεις πριν φτάσεις σε υπερβολές, αλλά αποτελεί την πιο καλή επιλογή για το καλοκαίρι για να μην φουσκώσεις και αισθανθείς κόπωση. Μην την παραλείπεις ποτέ. Είναι το πρώτο πιάτο που θα σε βοηθήσει να φας λιγότερα όλα όσα την ακολουθήσουν στο τραπέζι…

3. Το μυστικό της δίαιτας είναι η ποικιλία… Και όταν λέμε ποικιλία, εννοούμε λίγο από όλα! Μια ροδέλα καλαμαράκι, έναν γάβρο τηγανιτό, λίγο τζατζίκι και πάει λέγοντας! Αν παίξεις με αυτό τον τρόπο, θα απολαύσεις την παρέα και τον καλό μεζέ χωρίς καμία τύψη και ενοχή! Ό, τι και να επιλέξεις να έχεις στο μυαλό σου τον παρακάτω πίνακα. Με αυτόν οδηγό δεν θα έχεις να ανησυχείς για τίποτα.

/

4. Στην υγειά μας ρε παιδιά… Να σου πω να μην πιεις καθόλου με τόσο διαλεχτούς μεζέδες και καλή παρέα θα είναι κρίμα. Το αλκόολ όμως θέλει μέτρο έτσι κι αλλιώς! Όχι μόνο για τη σιλουέτα σου, αλλά και για την υγεία σου. Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και η αυξημένη εφίδρωση συνιστά τη μέτρια κατανάλωση αλκοόλ με δεδομένη την προκαλούμενη αυξημένη διούρηση και αφυδάτωση του οργανισμού.

– Αν η παρέα επιλέξει κρασί, τόσο το καλύτερο. Δύο ποτηράκια είναι ύπερ αρκετά!
– Επειδή όμως το καλοκαίρι τραβιέται και μια παγωμένη μπύρα, προσπάθησε να σταματήσεις στο πρώτο ποτήρι.
– Αν πάλι οι θαλασσινοί μεζέδες σε καλέσουν σε γεια μας με ούζο, έχε το νου σου να μην πιεις περισσότερο από 4 δακτυλάκια.

5. Pass the soda away! Νομίζεις πως δεν συμμετέχεις στην… κρασοκατάνυξη (πάντα με μέτρο) και πάρεις ένα light αναψυκτικό, το έκανες το χρέος σου απέναντι στο σώμα! Αμ δε! Αν βέβαια όντως δεν θέλεις να πιεις, αντί για αναψυκτικά που μόνο κακό σου κάνουν, δοκίμασε να αντικαταστήσεις τα διάφορα ροφήματα με πράσινο τσάι, το οποίο είναι πλούσιο σε κατεχίνες. Μαζί με το φαγητό, το πράσινο τσάι θα μειώσει το λίπος που συγκεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιάς, αλλά και στην κατανομή του λίπους σε όλο το σώμα.

Read More

And More