Ακτινίδιο: Περισσότερη βιταμίνη C από κάθε άλλο φρούτο

Ήρθε το απογευματάκι και νιώθεις να πεινάς. Φαγητό από το μεσημέρι δεν υπάρχει. Να παραγγείλεις από έξω ούτε που το σκέφτεσαι. Τι λες για ένα φρουτάκι; Με λίγο γιαούρτι ίσως; Το ακτινίδιο είναι μια εξαιρετική επιλογή. Εκτός από τις γνωστές ευεργετικές του ιδιότητες στη καλή λειτουργία του εντέρου, το ακτινίδιο θα σου παρέχει πλούσια θρεπτικά συστατικά και θα προστατεύσει παράλληλα την υγεία σου.

Kiwi! Το δικό μας ακτινίδιο
Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς εξηγεί όλα τα οφέλη που μπορεί να έχει το πράσινο φρουτάκι στον οργανισμό σου:

– Διαθέτει περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο, αρκεί μόνο να καταναλωθεί αμέσως μετά την κοπή, για να μη χαθούν οι βιταμίνες.

-Εκτός από βιταμίνη C περιλαμβάνει μια σειρά από πολύτιμες βιταμίνες που το καθιστούν το καλύτερο μέσο για την άμυνα κατά των μικροβίων.

-Απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα και διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.

-Συντελεί στη βελτίωση της όρασης, εξαιτίας του αντιοξειδωτικού λουτείνη που περιέχει.

Η δύναμή του κρύβεται στις βιταμίνες του

Η ισχυρή παρουσία βιταμίνης C ενισχύει θετικά τον οργανισμό, τονώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Παράλληλα θα αισθανθείς γεμάτη ενέργεια για να φέρεις εις πέρας τις υποχρεώσεις σου. Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε λουτεΐνη, μια ουσία που ο οργανισμός σου δεν μπορεί να παράγει από μόνος του. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της λουτεΐνης παίζουν ρόλο στη διατήρηση της υγείας των ματιών, του δέρματος, της καρδιάς και του αναπαραγωγικού συστήματος.

Το ακτινίδιο, περιέχει επίσης κάλιο-μαγνήσιο-φώσφορο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι προστατεύεται ο οργανισμός από ενδεχόμενες κρίσεις μυικής ατονίας – υπέρτασης- απορύθμισης του σακχάρου- αντιμετώπιση των συσπάσεων της μήτρας κατά των πρόωρο τοκετό, καθώς επίσης για την άμεση αντιμετώπιση οξέως ασθματικού επεισοδίου. Τέλος, θετική συμβολή εμφανίζει στη δημιουργία και διατήρηση των οστών και στην ανάπτυξη των δοντιών.

Όμως, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη σύσταση κατανάλωσης του, από άτομα τα οποία πάσχουν απο το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Γιαούρτι και ακτινίδιο. Δυο καλοί φίλοι…
Δοκίμασε το ακτινίδιο μαζί με ένα γιαούρτι που θα σε χορτάσει και θα σου προσφέρει επίσης ασβέστιο και όλα τα ευεργετικά ιχνοστοιχεία των γαλακτοκομικών. Παράλληλα ο συνδυασμός τους είναι ιδανικός για την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Κι αν δεν έχεις όρεξη να μπαίνεις στην… διαδικασία του “παντρέματος” μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά νέα γεύση γιαουρτιού με ακτινίδιο από την εταιρεία ΚΡΙ ΚΡΙ.

Παρασκευασμένο από 100% ελληνικό γάλα Σερρών, είανι φυσικά με χαμηλά λιπαρά, αφήνοντας στον ουρανίσκο σου μια φίνα, λεπτή γεύση και ευχάριστο άρωμα. Μην σε ανησυχούν τα συντηρητικά! Το επιδόρπιο δεν έχει χρωστικές ουσίες, αποτελώντας το τέλειο επιδόρπιο γιαουρτιού για ένα βραδινό γεύμα.

Read More

And More