Από τα Χριστούγεννα στην Πρωτοχρονιά: Εύκολα tips για να κάνεις αποτοξίνωση

Το αρνητικό με τις γιορτές είναι ότι δεν προλαβαίνεις να ξεφουσκώσεις από το ένα τραπέζι και πρέπει να ετοιμαστείς για το άλλο (oooh). Για την ακρίβεια, το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι πολύ κοντά και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αποφύγουμε το φαγητό, το αλκοόλ και τις περιττές θερμίδες. Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε είναι να προσέξουμε πολύ τη διατροφή μας τις ενδιάμεσες μέρες, να συγκρατηθούμε όσο μπορούμε κι έπειτα να χαρούμε με μέτρο όλα τα εδέσματα.

Ζήτησα τη βοήθεια του Κλινικού Διαιτολόγου – Διατροφολόγου Θαλή Παναγιώτου, ο οποίος έχει ετοιμάσει έναν οδηγό με τις απαραίτητες συμβουλές αποτοξίνωσης που χρειάζεσαι για αυτές τις μέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Θα ήθελα την προσοχή σου όμως για λίγο! Μην πέσεις στην παγίδα της αφαγίας γιατί σίγουρα δεν είναι ο καλύτερός σου φίλος σε αυτή την προσπάθεια. Επιπλέον, στο γιορτινό τραπέζι προσπάθησε να αποφύγεις την υπερφαγία και προτίμησε να απολαύσεις με μέτρο το φαγητό για να καταφέρεις να διασκεδάσεις, να χορέψεις χωρίς να νιώθεις πρησμένη.

Τώρα λοιπόν, ας περάσουμε στις συμβουλές για αποτοξίνωση που μας δίνει ο ειδικός!

1.Αντικατέστησε το πρωινό γεύμα με ένα φυσικό χυμό ή smoothies με φρούτα και λαχανικά.

2.Αύξησε την ποσότητα του νερού, που καταναλώνεις καθημερινά. Προτίμησε να απολαύσεις τα πρώτα δύο ποτήρια νερό της ημέρας πριν το πρωινό γεύμα.

3.Απόκλεισε τη ζάχαρη από το μενού σου, αφού θα έρθουν πολλές τέτοιες γιορτινές λιχουδιές σύντομα στο τραπέζι σου.

4.Φρόντισε ώστε τα δύο από τα πέντε γεύματα της ημέρας να είναι ωμά φρούτα και λαχανικά και συνόδευσε τα κυρίως πάντα με σαλάτα.

5.Προτίμησε το βραδινό σου να είναι ελαφρύ, και σαν “brinner” επίλεξε να απολαύσεις ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά συνδυασμένο με σπόρους chia, λιναρόσπορο και πίτουρο βρώμης.

6.Μην ξεχνάς τα ενδιάμεσα γεύματα, για τα οποία θέλουμε κυρίως ξηρούς καρπούς (έως 15 ανάλατους ξηρούς καρπούς) και φρούτα.

7.Συνδύασε τα παραπάνω διατροφικά tips με καθημερινή άσκηση, τόσο αερόβια όσο και με βάρη.

Read More

And More