Επιστροφή στο…γραφείο! Πώς θα μείνεις πιστή στη δίαιτα σου;

Αν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό που μας ενώνει όλους αυτές τις ημέρες, είναι σίγουρα η επιστροφή στη δουλειά. Στο γραφείο. Στο δεύτερο μας σπίτι (κακά τα ψέματα, και εσύ και εγώ τις περισσότερες ώρες της ημέρας, τις περνάμε εκεί). Τώρα, όμως, που ήπια το καφεδάκι μου και (το) σκέφτομαι καλύτερα, υπάρχει κάτι ακόμα κοινό ανάμεσα σε εσένα και εμένα: η προσπάθεια που καταβάλλουμε για να αδυνατίσουμε, αλλά και να παραμείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα που ξεκινήσαμε (χθες).

Ναι, η επιστροφή στο γραφείο κρύβει πολλές κινδύνους. Και ακόμα περισσότερες ατασθαλίες. Όλο και κάποιος θα γιορτάζει (και θα κεράσει και θα δεχτείς, γιατί είναι φίλος σου). Όλο και κάποιος συνάδελφος θα πέσει θύμα… λιγούρας και θα προτείνει να πάρετε κάτι από το νέο fast-food που άνοιξε, ακριβώς, δίπλα σου. Και εσύ πώς να απαντήσεις αρνητικά, όταν η πεινά σου χτυπά την καρδιά (και την κοιλιά); Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα!

 

Πώς, λοιπόν, θα μείνεις πιστή στη δίαιτα σου, χωρίς να παρασυρθείς από τις γευστικές ακολασίες και απολαύσεις του γραφείου;

 

– Πήγαινε στο γραφείο χορτάτη. Ξέρω ότι το να σου ζητήσω, τη δεδομένη στιγμή, να ξυπνήσεις έστω και δέκα λεπτά νωρίτερα είναι από μόνο του ένα βασανιστήριο, αλλά δέκα λεπτά μπορεί να κρατήσουν τη σιλουέτα σου σε άψογη κατάσταση. Απόλαυσε το πλήρες πρωινό σου, πιες τον καφέ και το φυσικό χυμό σου. Το μυστικό είναι τη στιγμή που θα ανεβαίνεις τις σκάλες για τη δουλειά να νιώθεις ότι δε θες να πιεις ούτε νερό.

– Να έχεις πάντα στην τσάντα σου ένα μεγάλο μπουκάλι με νερό. Τη στιγμή που θα νιώσεις τη λιγούρα να σου “χτυπά” την πόρτα, πιες άφθονο νερό και παρέτεινε την όρεξη σου για μετά.

– Στο συρτάρι σου κρύψε σνακ από χαρούπι και αμύγδαλα. Υγιεινά, νόστιμα, θρεπτικά και η πιο διαιτητική επιλογή απέναντι στο αίσθημα της πείνας, που κατά τις 3, αρχίζει να σε ζορίζει.

– Την ώρα του μεσημεριανού, πήγαινε στην κουζίνα. Ναι, είναι υπέροχο να μπορείς να τρως και να μιλάς, παράλληλα, με τους συναδέλφους. Όμως, είναι και εξίσου επικίνδυνο, αφού με τα πολλά τα “λέγε, λέγε”, οι πιθανότητες να παρασυρθείς και να τσιμπήσεις κάτι πιο ανθυγιεινό αυξάνονται στο έπακρον.

– Ταπεράκι, ταπεράκι, ταπεράκι. Με σπιτικό φαγητό. Δε θα βαρεθώ να το επαναλαμβάνω. Ο καλύτερος τρόπος για να μείνεις πιστή τόσο στα καλά θρεπτικά συστατικά, όσο και στη… μερίδα!

– Σήκω από την καρέκλα, κάνε ένα διάλειμμα και περπάτα. Οι Personal Trainers των αγαπημένων stars το προτείνουν ανεπιφύλακτα, πριν καταναλώσεις το κυρίως σου γεύμα. Εντάξει, φόρα, όμως, και το μπουφάν σου (γιατί έξω έχει κρύο τσουχτερό) ή ανέβα και κατέβα την εσωτερική σκάλα. Μειώνει και τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.

– Έχε στο τσεπάκι σου και κάτι γλυκό. Αλλά, υγιεινό. Για παράδειγμα, μία μπάρα δημητριακών με κομματάκια μαύρης σοκολάτας είναι η καλύτερη λύση για να τιθασεύσεις την επιθυμία σου για γλυκιά απόλαυση!

 

Read More

And More