Εσύ την ξέρεις τη λευκίνη; Σε βοηθά να κάψεις λίπος! Σε ποιες τροφές θα τη βρεις;

Ναι, ναι ξέρω! Τι ψάχνει κάθε γυναίκα στη διατροφή της και ειδικά το καλοκαίρι; Τρόπους να διορθώσει τις ατέλειες, μυστικά για να μειώσει το λίπος και να αποκτήσει πιο καλοσχηματισμένο κορμί. Λευκίνη δοκίμασες; Είναι η πιο… αποτελεσματική πρωτεΐνη που μπορείς να κάνεις σύμμαχο στην απώλεια βάρους όλο το καλοκαίρι.

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαρας σου εξηγεί γιατί χρειάζεσαι πρωτεΐνη για να χάσεις λίπος, πόσο σημαντική είναι η λευκίνη ως είδος πρωτεΐνης σε αυτό σου το στόχο και φυσικά που θα τη βρεις στη διατροφή…

Πρωτεΐνες στη διατροφή…

“Οι πρωτεΐνες έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τα επίπεδα λίπους και χοληστερόλης στον οργανισμό” εξηγεί ο διαιτολόγος. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να “κόψεις μαχαίρι” υδατάνθρακες και λιπαρά έχει αποδειχθεί πως “γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερη πρωτεΐνη, αποκτούν περισσότερη μυϊκή μάζα, το οποίο σημαίνει λιγότερο λίπος”!

“Επίσης, γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερες πρωτεΐνες, τείνουν να έχουν μικρότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων και σακχάρου στο αίμα” συμπληρώνει ο Νικόλαος Κριαράς. Κάπου εδώ έρχεται η λευκίνη να σου λύσει τα χέρια. “Από αυτή την κατηγορία πηγής ενέργειας, η πιο ωφέλιμη πρωτεΐνη σε ό, τι αφορά στη ρύθμιση και μείωση του λίπους, είναι η λευκίνη” εξηγεί.

Δυστυχώς για σένα, η λευκίνη δεν παράγεται από τον οργανισμό, πράγμα που πολύ απλά σημαίνει ως μπορείς να την προσφέρεις στον εαυτό σου με σωστή διατροφή.

Σε ποιες τροφές θα “ξετρυπώσεις” τη λευκίνη;
Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου δίνει τις τροφές οι οποίες στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής θα αυξήσουν την πρόσληψη λευκίνης:

ΨΑΡΙ

Καλό είναι να καταναλώνεται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Υπολόγισε τη φυσιολογική μερίδα στα 100-150gr.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Προτιμότερο, είναι να επιλέγεις στήθος και όχι το μπούτι, αφού στο στήθος περιέχονται λιγότερες θερμίδες. Δύο μερίδες εστιατορίου την εβδομάδα είναι αρκετές.

ΦΑΚΕΣ

Για καλή υγεία, απαιτούνται 2 πιάτα την εβδομάδα. Μερίδα εστιατορίου.

ΑΥΓΑ

Αν δεν υπάρχει ιατρική απαγόρευση, τότε να καταναλώνονται δύο με τρία αυγά την εβδομάδα.

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Απαραίτητη είναι η κατανάλωση δύο γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα. Φια παράδειγμα ένα ποτήρι γάλα και ένα γιαούρτι.

ΦΙΣΤΙΚΙΑ

Δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα, μέχρι 100gr την εβδομάδα, χωρίς αλάτι.


ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

Η συνιστώμενη ποσότητα που μπορεί να τρώει κάποιος, είναι μισή μερίδα κόκκινο κρέας την εβδομάδα

Smart Tip: Αν στο πρόγραμμα διατροφής σου που θα περιλαμβάνει τα παραπάνω, συμπληρώσεις και φυσική άσκηση, τότε οι ευεργετικές ιδιότητες της λευκίνης – μην ξεχνάς πως οι πρωτεΐνες θρέφουν τους μύες – θα είναι ακόμη πιο θεαματικές.

Read More

And More