Έχεις μαύρους κύκλους; Έχουμε το διαιτολόγιο που θα τους εξαφανίσει για πάντα…

Τόσο εκνευριστικοί, τόσο αντιαισθητικοί… Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σου είναι από τα πράγματα που σου χαλάνε τη διάθεση κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη. Και πόσο κονσίλερ να χρησιμοποιήσεις πια;
Θέλεις απλά να τους ξεφορτωθείς. Και η σωστή διατροφή είναι το μυστικό… για άλλη μια φορά!

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη εξηγεί τι κάνεις λάθος και αποκτάς μαύρους κύκλους, αλλά και πώς θα τους απομακρύνεις “τρώγοντας”! Plus: ένα μενού διατροφής ειδικά σχεδιασμένο για να καταπολεμήσει τους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Τι είναι αυτό που τους προκαλεί;

“Η δημιουργία τους οφείλεται σε επίσχεση της ροής του φλεβικού αίματος και άλλων διακυτταρικών υγρών καθώς επίσης και σε χαλάρωση των μυών στην περιοχή των ματιών” εξηγεί η διαιτολόγος. Κι αν δεν κατάλαβες τίποτα, πολύ απλά κράτησε στο μυαλό σου πως το κακό lifestyle και οι τροφές εκείνες που “υπονομεύουν” τη σιλουέτα σου και ξυπνούν την κυτταρίτιδα, έχουν την ίδια επίδραση και στα μάτια σου. Λιπαρά, πολύ αλμυρά φαγητά, τηγανητά και διάφορα άλλα – κατά τα άλλα λαχταριστά – τρόφιμα “βαθαίνουν” την σκιά κάτω από τα μάτια σου.

“Η απομάκρυνση από το μεσογειακό τρόπο διατροφής, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης λιπαρών και αλμυρών τροφίμων. Τα τρόφιμα αυτά δυστυχώς είναι πλούσια σε νάτριο, του οποίου όταν αυξάνεται η συγκέντρωση στον οργανισμό, οδηγεί σε κατακράτηση υγρών” επισημαίνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.

Μέρος της πλεονάζουσας ποσότητας υγρών συγκεντρώνεται στα κάτω βλέφαρα, με άμεσο αποτέλεσμα το πρήξιμο που δημιουργείται, να δίνει την εντύπωση σκιών κάτω από τα μάτια.

Χρήσιμα tips
Η κα. Καπώλη σου δίνει χρήσιμες οδηγίες για να υποχωρήσει η κατακράτηση υγρών:

– Αυξημένη πρόσληψη νερού

– Διάλεξε υποκατάστατα αλατιού (ένας πολύ απλός τρόπος είναι να αυξήσεις τα όξινα συστατικά, όπως λεμόνι ή ξίδι στα φαγητά σου)

– Απόφυγε τροφές πλούσιες σε αλάτι: καπνιστά κρέατα, ζαμπόν, λουκάνικα, μπέικον, ξηροί καρποί, τουρσί, κέτσαπ, μουστάρδα, σάλτσες, οι κύβοι κρέατος, πατατάκια, ποπ-κορν

– Προτίμησε τροφές πλούσιες σε κάλιο & μαγνήσιο. Τέτοιες είναι μπανάνες, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, λαχανικά, όσπρια

– Αύξησε τα φρούτα & λαχανικά με φυσική διουρητική δράση & υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως καρπούζι, αγγούρι, φράουλες, σέλινο, μαϊντανός, δυόσμος.

– Μην ξεχνάς το αντιοξειδωτικό πράσινο τσάι

– Βρες ευκαιρίες να κάνεις μιρκούς ή μεγάλους περίπατους. Το περπάτημα βοηθά στην αποβολή των υγρών που κατακρατά ο οργανισμός.

Μήπως σου λείπει σίδηρος;

Μια δεύτερη αιτία για την εμφάνιση μαύρων κύκλων είναι η έλλειψη σιδήρου. Ο σίδηρος είναι εκείνος που “μεταφέρει” το οξυγόνο στα κύτταρα του σώματος ανανεώνοντας και θρέφοντάς τα. “Σε καταστάσεις έλλειψης σιδήρου, όπως στην περίπτωση της αναιμίας ή κατά τη διάρκεια της εμμηνορρυσίας ή σε άλλες παθολογικές καταστάσεις (αιμορροΐδες, πρωκτικός πολύποδας, έλκος, καρκίνος στομάχου, καρκίνος παχέως εντέρου), μειώνεται η οξυγόνωση και των κυττάρων της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια με άμεση εκδήλωση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια” αναφέρει η διαιτολόγος.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, για τη βελτίωση των μαύρων κύκλων συστήνεται η επαρκής πρόσληψη σιδήρου. Τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο είναι το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αυγά, το συκώτι, ο μαϊντανός, οι σαρδέλες, οι φακές, τα δημητριακά και ξηροί καρποί.

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ: Η δερματολόγος εξηγεί τους λόγους που έχουμε μαύρους κύκλους [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Μενού για πρόσωπο που λάμπει!
Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος ετοίμασε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής, με το οποίο θα είσαι σίγουρη πως δίνεις στον οργανισμό σου ό, τι χρειάζεσαι για να διώξεις τους μαύρους κύκλους.

Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα για να δεις αναλυτικά τι περιλαμβάνει!

Αν θέλεις να κατεβάσεις το μενού στον υπολογσιτή σου κάνε κλικ εδώ.

Read More

And More