ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΝΑΚ: Τι να επιλέξεις και τι να προσέξεις για να μην πάρεις κιλά

Όσο και αν προσπαθούμε να μείνουμε πιστές στην ισορροπημένη διατροφή τους καλοκαιρινούς μήνες, πάντα κάτι συμβαίνει και μας χαλάει τα σχέδια. Μια από τις πηγές του κακού είναι τα καλοκαιρινά σνακ, που πολλές φορές ξεχνάμε τις θερμίδες που “κουβαλούν” ή τα λιπαρά που κρύβουν. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά που μόλις σου ανέφερα, όταν χτυπάει το ξυπνητήρι της πείνας (κάθε 2 με 3 ώρες δηλαδή), βρίσκονται πρώτα στις επιλογές μας, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι το σοκολατένιο κρουασάν που μόλις φάγαμε δεν είναι και τόσο αθώο.

Όπως μου ανέφερε η Διατροφολόγος Μαργαρίτα Μπουλούμπαση, τι νόημα θα είχε το καλοκαίρι αν έπρεπε να μετράμε μία μία τις θερμίδες και να λέμε σε όλα όχι; Για να μην πάμε όμως και στο άλλο άκρο και χάσουμε κάθε μέτρο, πρέπει να προσέξουμε κάποιες παγίδες που την “πατάμε” τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα να παίρνουμε μερικά κιλάκια παραπάνω. Για αυτό πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά από το μίνι μάρκετ της περιοχής, πριν υποκύψεις στη νόστιμη σφολιάτα από την καντίνα της παραλίας ή πριν βάλεις με βιασύνη το λαχταριστό σάντουιτς μέσα στην τσάντα σου, έχε κατά νου τα λόγια της ειδικού…


ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΠΟΣΟΣΤΗΤΑ

Η κατανάλωση των ημερήσιων θερμίδων είναι ανάλογη με το μεταβολισμό του καθενός. Παρ’ όλα αυτά σε μια γενική βάση, τα σνακ θα πρέπει να κυμαίνονται από 100-200 θερμίδες. Η ποσότητα των σνακ μέσα στην ημέρα εξαρτάται από το είδος της εργασίας, την ημερήσια ανάγκη σε θερμίδες, καθώς και την ένταση της καθημερινότητας. Σε γενικές γραμμές συστήνονται τουλάχιστον δύο σνακ μέσα στην ημέρα ή περισσότερες επιλογές με λιγότερες θερμίδες.

ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΝΑΚ

ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ

  • Επειδή καλοκαίρι χωρίς αλκοόλ δεν γίνεται, προτίμησε την μπύρα ή το κρασί.
  • Επίσης, ποιος θα μπορούσε να πει όχι σε ένα παγωτό; Οι καλύτερες επιλογές για να διατηρήσεις την σιλουέτα σου είναι το παγωτό που δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη, αλλά γλυκαντικά από το φυτό στέβια ή οι γρανίτες και τα σορμπέ.
  • Αν τα γεύματα σου είναι σε ταβέρνες και μεζεδοπωλεία, απόφυγε την κατανάλωση τηγανητών τροφίμων.
  • Κατανάλωσε άφθονη σαλάτα και φρούτα, ώστε να αυξήσεις το αίσθημα κορεσμού και να μην καταφύγεις σε υπερκατανάλωση φαγητού.
  • Αύξησε την δραστηριότητα σου όσο περισσότερο μπορείς. Κολύμπησε, περπάτησε, παίξε ρακέτες και κάνε οποιοδήποτε άλλο άθλημα σε βοηθήσει να αυξήσεις τις καύσεις.

Read More

And More