Ξεκίνησες δίαιτα; Μερικά κόλπα που θα σε βοηθήσουν να μείνεις πιστή στο πρόγραμμά σου!

Aποφάσισες να ξεκινήσεις δίαιτα. Το δύσκολο, όμως, σε αυτήν την προσπάθεια ξέρεις (πολύ καλά) ότι δεν είναι να την ξεκινήσεις, αλλά να παραμείνεις πιστή σε αυτή. Μην αγχώνεσαι. Είμαστε εδώ για εσένα! Σήμερα, λοιπόν, σου έχουμε μερικά κόλπα, τα οποία θα σε βοηθήσουν να μην απομακρυνθείς από το στόχο σου!

Φτιάξε ένα πρόγραμμα

Μπορεί να δυσκολεύεσαι να βρεις τι ημέρα έχουμε, όμως, η επιστροφή στην καθημερινότητα δεν αργεί να έρθει. Πρωινό ξύπνημα σε διαφορετική ώρα, μεσημεριανό που θυμίζει απογευματινό και άντε ο οργανισμός να καταφέρει να ανταπεξέλθει σε αυτό. Για αυτό, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να εξασφαλίσεις ότι όλα τα γεύματα θα τα απολαμβάνεις την ίδια χρονική στιγμή με την προηγούμενη (και την επόμενη) ημέρα.

Εξαφάνισε οτιδήποτε ανθυγιεινό υπάρχει στην κουζίνα σου

Είσαι δυνατή. Το ξέρω και το ξέρεις. Όμως, άνθρωπος είσαι και εσύ. Έχοντας τα γλυκά συνεχώς μπροστά σου, αργά ή γρήγορα θα παρασυρθείς. Η μία φορά θα γίνουν δύο, οι δύο τρεις και μετά άντε να επανέλθεις στο πρόγραμμα σου.

Κάνε μικρά και συχνά γεύματα

Η κλασική συμβουλή κάθε διατροφολόγου έχει και σε αυτή την περίπτωση την τιμητική της. Αντί να παραλείπεις μερικά γεύματα και να ενώνεις το πρωινό με το δεκατιανό, προτίμησε να τρως τις μερίδες σου την ώρα που πρέπει, ώστε και το φούσκωμα να γλιτώσεις και τον μεταβολισμό σου να βοηθήσεις να κάνεις καύσεις!

Μέτρησε τις μερίδες και χρησιμοποίησε ταπεράκια

Ακόμα και αν είσαι στο σπίτι, γιατί τα πιάτα ξεγελούν. Διάβασε το διαιτολόγιο που σου έχει ετοιμάσει η γιατρός σου και προσπάθησε να προσδιορίσεις τις μερίδες σου σε ταπεράκια. Γιατί, πες ότι θες να βγεις για περπάτημα ή τρέξιμο, και μετά από αρκετά χιλιόμετρα, θες κάτι να τσιμπήσεις. Θα αφήσεις τη διατροφή στα χέρια του περιπτέρου;

Ξεκίνησε μία δραστηριότητα

Ακόμα και μία προπόνηση δέκα λεπτών την ημέρα, σε συνδυασμό με σωστή διατροφή, μπορεί σε βάθος χρόνου να αλλάξει το σώμα σου. Να σε “ρίξει” ένα νούμερο. Για αυτό, προσπάθησε να κινείσαι και να αθλείσαι. Μόνο θετικά έχεις να αποκομίσεις.

Βρες νόστιμες εναλλακτικές στις… αδυναμίες σου

Δε χρειάζεται να ζοριστείς πολύ. Αντί σοκολάτα γάλακτος, επίλεξε τη μαύρη, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά στοιχεία. Στη θέση του αγαπημένου σου γλυκού, τοποθέτησε ζελέ φρούτων, που και δροσερός είναι και χαμηλές θερμίδες έχει. Τέλειο;

Φάε το πρωινό σου

Ναι, και εγώ, υπάρχουν μέρες που δεν έχω καμία διάθεση ή όρεξη να καταναλώσω κάτι το πρωί, πέρα από τον καφέ μου. Αλλά, αυτό είναι λάθος. Το πρωινό, πέρα από το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, είναι το πρώτο βήμα, για να ακολουθήσεις το υπόλοιπο μενού. Ο κορμός, που σου εξασφαλίζει ότι δε θα παραλείψεις και άλλο γεύμα.

Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη

Καμία δίαιτα δε θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, όσο σύντομα το θέλεις. Όλα θα έρθουν βήμα – βήμα. Επομένως, για να συνεχίσεις δυναμικά την προσπάθεια σου, χρειάζεται να επιβραβεύεις την πρόοδο σου. Για αυτό, στην αρχή κάθε εβδομάδας, δες στον καθρέφτη τη βελτίωση που έχεις καταφέρει!

Πιες τις βιταμίνες σου

Επειδή άνθρωπος είσαι και πόσα φρούτα και λαχανικά να αντέξεις, μία έξυπνη εναλλακτική είναι να απολαύσεις τη δροσιά των φρούτων σε… χυμό. Θα σε αναζωογονήσει!

Read More

And More