Μια νέα εναλλακτική λύση αντί της ζάχαρης για τους “λάτρεις” των γλυκών…

Γίνεται να βγάλεις τη γλυκιά γεύση από τη ζωή σου; Δεν γίνεται. Γίνεται να αφαιρέσεις από τις προτιμήσεις σου τα γλυκά τρόφιμα ή ροφήματα; Δεν γίνεται. Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως η προτίμηση στη γλυκιά γεύση βρίσκεται στο DNA μας!

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν; Η φύση μας δίνει μια γλυκιά εναλλακτική λύση…

Πρόσθεσε στις διατροφικές σου συνήθειες μια νέα γλυκαντική ύλη, φυσικής προέλευσης, κατάλληλη για άτομα που θέλουν να προσέξουν το βάρος τους, ακόμη και για τα άτομα με διαβήτη. Αυτή δεν είναι άλλη από τη γλυκαντική ύλη από τη στέβια!

Η Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Τζόβα Ελίζα μας δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να είσαι σίγουρη για τη νέα “γλυκιά” σου επιλογή!

Τι είναι όμως η στέβια;
Πρόκειται για ένα μικρό φυτό που συγγενεύει με μια σειρά από βότανα και άνθη, όπως το χαμομήλι! Όλη της η γλύκα βρίσκεται στα φύλλα της. “Έχουν ιδιαίτερα γλυκιά γεύση και με μια ήπια επεξεργασία που θυμίζει την εκχύλιση του τσαγιού, λαμβάνονται τα πιο γλυκά συστατικά που περιέχουν. Αυτά με τη σειρά τους απομονώνονται και καθαρίζονται,
δίνοντας τελικά τους γλυκοζίτες στεβιόλης που είναι 200 φορές γλυκύτεροι από την κοινή επιτραπέζια ζάχαρη” εξηγεί η διαιτολόγος.

Τι σου προσφέρει η γλυκαντική ύλη από το φυτό στέβια στην καθημερινή ζωή;
Μπορεί να την βρεις σε στέρεη μορφή (είτε ως δισκία είτε σε κρυσταλλική μορφή) για τα ροφήματα και τα γλυκά σου. Η Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ελίζα Τζόβα αναλύει τις ιδιότητές της, αλλά και τους λόγους που πρέπει να πεις “ΝΑΙ” στη γλυκαντική από στέβια:

Απόλαυση με λιγότερες θερμίδες: Η άφιξη αυτού του νέου προϊόντος φυσικής προέλευσης, δίνει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους, ακόμη και στους πιο παραδοσιακούς της γεύσης, να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους προϊόντα με λιγότερες θερμίδες.

Κατάλληλη για διαβητικούς: Η κατανάλωσή της στέβια δεν επηρεάζει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα

Μια ακόμα εναλλακτική της ζάχαρης: Μπορεί να υποκαταστήσει, ή να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τη ζάχαρη και τις υπόλοιπες γλυκαντικές ύλες, αυξάνοντας έτσι τη γκάμα των «γλυκών» γευστικών μας επιλογών.

Είναι όμως η στέβια ασφαλής;
Έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες μελέτες για τις γλυκαντικές ύλες! Πριν επιτραπεί η κατανάλωσή τους υπόκεινται σε αυστηρότατους ελέγχους από παγκόσμιους οργανισμούς αρμόδιους για θέματα ασφάλειας των τροφίμων, όπως η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) και ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Όπως οι υπόλοιπες γλυκαντικές ύλες που κυκλοφορούν, έτσι και αυτή από το φυτό στέβια έχει περάσει από εκτενείς ελέγχους και τα αποτελέσματα των επιστημονικών μελετών δείχνουν πως είναι απόλυτα ασφαλής για κατανάλωση από όλες τις ομάδες του πληθυσμού!

Read More

And More