Νερό & Αποτοξίνωση: Τι να προσθέσεις στο νερό σου για να διώξεις τις τοξίνες και το λίπος

Μετά από μια περίοδο γεμάτη από γλυκά, λιπαρά φαγητά και αλκοόλ, το μόνο που θέλουμε είναι να καθαρίσουμε από όλες αυτές τις τοξίνες και να χάσουμε τα κιλά που πήραμε! Και ξέρεις πώς μπορούμε; Πίνοντας νερό! Σε συνδυασμό πάντα με μια πιο “νορμάλ” διατροφή.

Το νερό όπως έχουμε ξαναπεί, βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών. Προσθέτοντας στο ποτήρι σου κάποια από τα παρακάτω σούπερ αντιοξειδωτικά συστατικά, το μετατρέπεις σε ένα ισχυρό detox ρόφημα που όχι μόνο θα σε βοηθήσει να αποτοξινωθείς, αλλά θα σε αδυνατίσει και θα επιταχύνει την καύση λίπους!

Μπορείς επίσης να γεμίσεις μια κανάτα από το νερό που θα έχεις επιλέξει και να το αφήσεις στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.

Νερό με μήλο και κανέλα
Ένα ρόφημα detox με σχεδόν μηδενικές θερμίδες! Η κανέλα που περιέχει βοηθάει ως φυσικό αντιοξειδωτικό τα εσωτερικά όργανα να καθαρίσουν ενώ το μήλο σου παρέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεσαι. Είναι η καλύτερη λύση για να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου μετά από μια περίοδο γεμάτη από λιπαρά φαγητά και πολύ αλκοόλ.

Νερό με λεμόνι, αγγούρι και μέντα
Το αγγούρι είναι το πιο ισχυρό λαχανικό για ενυδάτωση μιας και αποτελείται κατά κύριο λόγο από νερό. Πολλές δίαιτες detox περιλαμβάνουν το αγγούρι για αυτόν το λόγο και μάλιστα το συνιστούν ως συστατικό στο νερό σου μιας και προσφέρει πολλά μεταλλικά στοιχεία. Πρόσθεσε και χυμό από λεμόνι και θα έχεις την αντιοξειδωτική ικανότητα του κιτρικού οξέος που καθαρίζει το πεπτικό σύστημα. Η μέντα θα χρειαστεί για να δώσει μια πιο δροσερή και νόστιμη γεύση στο νερό σου, δίνοντας ταυτόχρονα πολλά οφέλη στην υγεία σου.

Νερό με χυμό λεμόνι
Απλό αλλά σούπερ ευεργετικό! Αυτό το detox νερό μπορείς να το πίνεις και μέρα παρά μέρα, χωρίς απαραίτητα να θέλεις να χάσεις κιλά. Στύψε μισό λεμόνι και ανακάτεψέ το μέσα σε ένα ποτήρι νερό και πιες το με το που θα ξυπνήσεις. Θα σε ενυδατώσει και θα σε τονώσει όσο δεν φαντάζεσαι. Ο χυμός από λεμόνι βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία της πέψης, με αποτέλεσμα μέσα στη μέρα το στομάχι να αποβάλει όλες τις τοξίνες από τα φαγητά.

Νερό με ξύδι από μήλο
Το μηλόξυδο είναι πολύ γνωστό για την αποτελεσματικότητά του στην απώλεια βάρους και αυτό γιατί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ρίξε μια μικρή κουταλιά στο νερό σου και συνδύασέ το με λεμόνι, αγγούρι και μέντα για να επιταχύνεις ακόμα περισσότερο το detox σου!



Νερό με λεμόνι και πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι καγιέν θεωρείται υπερ-τρόφιμο λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά και των μεγάλων θεραπευτικών ιδιοτήτων του. Πιο συγκεκριμένα το καγιέν περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες όπως τα φλαβονοειδή, τη βιταμίνη C και το β-καροτένιο (δίνει και το κόκκινο χρώμα). Πώς λειτουργεί; Σε συνδυασμό με το λεμόνι, το detox ρόφημα αυτό θα καθαρίσει το στομάχι και θα σε βοηθήσει ακόμα πιο γρήγορα να κάψεις λίπος και να χάσεις κιλά.



Νερό με γκρέιπφρουτ

Θα έχεις ακούσει για τις ισχυρές ιδιότητες του γκρέιπφρουτ στο αδυνάτισμα, ακόμα και από τους διαιτολόγους! Το γκρέιπφρουτ είναι δυνατό αντιοξειδωτικό και πλούσιο σε βιταμίνη C και έτσι θα αποτοξινώσει το σώμα σου ενώ θα σε γεμίσει με πολλές βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία. Μπορείς να προσθέσεις και μανταρίνι ή αγγούρι για έξτρα γεύση.

Read More

And More