Οι βιταμίνες του φθινοπώρου και πώς θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις

Οι βιταμίνες είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για να διατηρείς τη φόρμα σου και να φροντίζεις τόσο την υγεία του οργανισμού, όσο φυσικά και την καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Ποιες είναι όμως αυτές οι βιταμίνες που “ανθίζουν” αυτή την εποχή; Αυτό εξαρτάται όπως αντιλαμβάνεσαι από τα τρόφιμα, τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι διαθέσιμα και στα καλύτερά τους αυτή την εποχή.

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Νικόλ Τσιάνη μας δίνει τις βιταμίνες που θα γίνουν η δύναμη, η λάμψη και η αφορμή για αδυνάτισμά αυτή την εποχή, αλλά και τα τρόφιμα στα οποία θα τις βρούμε. [ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Οι στόχοι του φθινοπώρου.

“Η διατροφή μας κατά τους φθινοπωρινούς μήνες είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο για την αποκατάσταση του οργανισμού μας μετά το καλοκαίρι, όσο και για την θωράκισή του ενόψει του Χειμώνα. Είναι η εποχή που κάνουμε μια ανασυγκρότηση και θέτουμε νέους στόχους” αναφέρει η διαιτολόγος…

1. Δυνατό ανοσοιποιητικό: Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους αποτελεί η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, προκειμένου να αποφύγουμε τις ιώσεις του χειμώνα. Άλλωστε δυνατό ανοσοποιητικό σημαίνει πως ο οργανισμός δουλεύει καλύτερα, τι ίδιο και ο μεταβολισμός σου.

2. Αδυνάτισμα: Το φθινόπωρο προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, τόσο για να απαλλαγούμε από τα κιλά του καλοκαιριού, όσο και ώστε να αποφύγουμε την επιπλέον αύξηση σωματικού βάρους, λόγω της χαμηλής φυσική δραστηριότητας που παρατηρείται το χειμώνα.

Οι βιταμίνες που βοηθούν στους στόχους σου
Η Νικόλ Τσιάνη έχει όλη τη λίστα με τις βιταμίνες και φυσικά την πηγή τροφίμων στις οποίες θα τις βρεις για να μείνεις πιστή στο στόχο σου. “Είναι σημαντικό να προσλαμβάνουμε επαρκείς ποσότητες αντιοξειδωτικών προκειμένου να προφυλάξουμε τον οργανισμό μας”

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις ποιες βιταμίνες θα σε… γεμίσουν αντιοξειδωτικά και θα συμβάλουν στο αδυνάτισμα και την υγεία σου.

Read More

And More