Πρωινό με λιγότερες από 150 θερμίδες!

Το πρωινό γεύμα είναι από τα σημαντικότερα -το ξέρεις! Και φρόντισες να το βάλεις στο πρόγραμμα, γιατί κατάλαβες ότι είναι ο σωστότερος τρόπος για να τρως λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Οι συνταγές που ακολουθούν έχουν λίγες θερμίδες και θα δώσουν στο πρωινό σου μια ιδιαίτερη, ενδιαφέρουσα πινελιά. Έτσι, για να ξεκινήσει η μέρα σου όμορφα και γευστικά! Κάνε κλικ σε εκείνη που σου κάνει περισσότερο…κλικ και δες πως θα την ετοιμάσεις.


Αντί για ένα απλό τοστ ετοίμασε muffin λαχταριστά και υγιεινά. Θα σε χορτάσουν και θα συμπληρώσουν ιδανικά το πρωινό σου. Μην ξεχνάς πως μπορείς να τα πάρεις μαζί στη δουλειά! Είναι πρώτης τάξεως snack για να κόψεις την λιγούρα σου.

Σε 25 λεπτά θα είναι έτοιμα. Αφιέρωσε λίγα λεπτά πριν πέσεις για ύπνο στο σημαντικότερο γεύμα της ημέρας… το πρωινό!

Κάθε μερίδα έχει μόλις 150 θερμίδες.

PARFAIT ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

Αν σου αρέσει το τυρί κρέμα, ετοίμασε το με αυτό. Αλλιώς προτίμησε το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Συμλήρωσε με τα φρούτα της αρεσκείας σου και είναι έτοιμο. Ιδανικό πρωινό, ελαφρύ και θρεπτικό. Να είσαι σίγουρη πως θα σε κρατήσει και δεν θα πεινάς εως το μεσημέρι.

Χοσταστικό, θρεπτικό και δροσερό με μόλις 100 θερμίδες.


Το πρωινό πρέπει να σου παρέχει και την απαραίτητη ενέργεια για μια απαιτητική ημέρα στη δουλειά. Ετοίμασε ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο smoothie που θα σε τονώσει και θα σου “φτιάξει” την ημέρα!

Είναι ελαφρύ και δροσιστικό φρουτοποτό με μόλις 150 θερμίδες, αντί για έναν απλό χυμό φρούτων. Θα το λατρέψεις!

Γιατί να την αγοράζεις εφόσον μπορείς να την ετοιμάσεις μόνη σου εύκολα και γρήγορα; Θα βάλεις τις μπάρες από τα χεράκια σου στο ψυγείο και θα έχεις ανα πάσα στιγμή ένα υγιεινό και λαχταριστό σνακ. Πάρε μερικές μπάρες στη δουλειά για τις ώρες που αναζητάς κάτι γλυκό!

Θα είναι έτοιμα σε 30 λεπτά…αν τα ετοιμάσεις απο βραδής το πρωί θα είναι έτοιμα για το πρωινό σου.

150 Θερμίδες

ΓΑΛΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ

Αντί να επιλέξεις απλά δημητριακά, διάλεξε βρώμη σε νιφάδες και ίσως ξηρούς καρπούς και τα φρούτα της αρεσκείας σου. Η βρώμη, εκτός του ό,τι ανήκει στις 7 τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα, περιλαμβάνει τις φυτικές ίνες που χρειάζεσαι για να βελτιωθεί η ενδοφλέβια λειτουργία- κατά την οποία οι αρτηρίες σου επιτρέπουν την ομαλή ροή του αίματος. Η ενδοφλέβια λειτουργία μειώνεται σε παχύσαρκους ανθρώπους η άτομα που έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

120 θερμίδες

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ….?

Οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό καταναλώνουν περισσότερα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, έχουν την τάση να είναι πιο αδύνατοι και έχουν καλύτερη πνευματική συγκέντρωση από αυτούς που παραλείπουν το πρωινό γεύμα.

Τα θρεπτικά συστατικά, οι βιταμίνες και τα ανόργανα στοιχεία που δεν προσλαμβάνουμε με το πρωινό, σπάνια αναπληρώνονται με τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας.

Τα δημητριακά καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στη διατροφή μας ως πηγή σιδήρου και βιταμινών Β (σε ποσοστό περίπου 20%), ενώ παρέχουν και το 10% των φυτικών ινών στην διατροφή των ατόμων νεαρής ηλικίας.

– Κατά μέσο όρο το πρωινό συμβάλλει ελάχιστα στην πρόσληψη ζάχαρης από τον οργανισμό – σε ποσοστό περίπου 5% της ημερήσιας προσλαμβανόμενης ποσότητας πρόσθετων σακχάρων στη διατροφή των μικρών παιδιών.

-Έχεις ενέργεια, η οποία δεν αναπληρώνεται από κανένα άλλο γεύμα της ημέρα. Αν το παραλείψεις πολύ σύντομα θα νιώσεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν. Αυτό που συνήθως ακολουθεί είναι μια ακράτητη υπνηλία, έπειτα από 3-4 ώρες, καθώς και μια αυξανόμενη εξάντληση των πνευματικών και σωματικών σου δυνάμεων με το πέρασμα της ώρας.

– Έχοντας την ενέργεια που χρειάζεται, δεν θα πεινάς στο γραφείο και θα αποφύγεις ευκολότερα όλους τους πειρασμούς του delivery και των ανθυγιεινών σνακ, με ευεργετική επίδραση για τη γραμμή σου.

-Αν συνηθίσεις να τρώς ένα καλό πρωινό ο οργανισμός σου θα προλαμβάνει τις φθορές που προκαλούνται στα κύτταρά κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα είσαι σε μία διαρκή καλή φυσική κατάσταση και πάντοτε στην καλύτερη φόρμα.

Read More

And More