Συνταγές Orac από τον Δημήτρη Γρηγοράκη! Αδυνάτισε απολαμβάνοντας το φαγητό σου…

Τη δίαιτα Orac τη γνωρίζεις… Πόσο καλό κάνουν τα αντιοξειδωτικά, το έχεις καταλάβει.

Σήμερα, ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόφος Δημήτρης Γρηγοράκης θα σου δείξει πως να εμπλουτίζεις τα πιάτα σου με αντιοξειδωτικά. Σου δίνει νόστιμες συνταγές πλούσιες σε μονάδες Orac για να γίνει η δίαιτα πιο εύκολη και απολαυστική.

“Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο αντιοξειδωτικών συνταγών που βασίζεται στη φιλοσοφία του Συστήματος Διατροφής O.R.A.C. Η προσπάθεια αυτή απαιτεί την αρμονική συνεργασία μεταξύ των Σεφ και των διατροφολόγων με απώτερο σκοπό το αποτέλεσμα αφενός να ικανοποιεί την αίσθηση της γεύσης και αφετέρου να πληροί εκείνες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να χαρακτηρίζεται θρεπτικό, ισορροπημένο και παράλληλα να διαθέτει αυξημένη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών” επισημαίνει ο Δημήτρης Γρηγοράκης.

Το TLIFE εξασφάλισε για εσένα μια Orac συνταγή για κάθε ώρα της ημέρας, ξεκινώντας από το πρωινό και καταλήγοντας στο βραδινό σου γεύμα. Κάνε κλικ επάνω στις καρτέλες των συνταγών για να δεις πως θα τις ετοιμάσεις.

ΠΡΩΙΝΟ



To Σχόλιο του Δημήτρη Γρηγοράκη
: Η βρώμη αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική πηγή βιταμινών της ομάδας Β και φυτικών ινών με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καλή λειτουργία του εντέρου.

– Οι ξηροί καρποί και τα φρούτα εποχής αποτελούν σημαντικές πηγές βιταμινών C και Ε, ψευδάργυρου, και φυσικά πολλών μονάδων ORAC.

– Το γάλα τέλος, είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλότατης βιολογικής αξίας, βιταμινών A, D που συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία από οστεοπόρωση.

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ

To Σχόλιο του Δημήτρη Γρηγοράκη: Ο απολαυστικός αυτός ORAC συνδυασμός γεύσεων αποτελεί μία μοναδική πρόταση, πολύ πλούσια σε διατροφική αξία.

– Περιέχει σημαντική ποσότητα καλίου (32% της Σ.Η.Π.), βιταμίνης Β6 (30% της Σ.Η.Π.) και βιταμίνης C (68% της Σ.Η.Π.).

– Τις θρεπτικές ιδιότητες του συγκεκριμένου χυμού συμπληρώνουν η βιταμίνη Ε (26% της Σ.Η.Π.), το ιχνοστοιχείο μαγνήσιο (17% της Σ.Η.Π.) και το αντιοξειδωτικό β-καροτένιο.

– Ιδανικός χυμός για άτομα με έντονη πνευματική εργασία, με δεδομένο ότι το σύνολο των θρεπτικών συστατικών που περιλαμβάνονται ενισχύουν ιδιαίτερα την πνευματική διαύγεια και μνήμη.

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

To Σχόλιο του Δημήτρη Γρηγοράκη: Ένα πιάτο με συνδυασμούς συστατικών που αναδεικνύουν απόλυτα τον αντιοξειδωτικό τρόπο διατροφής. Η φανταστική παροχή της συνταγής σε αντιοξειδωτικές μονάδες ORAC αντιπροσωπεύει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της καθημερινής μας απαίτησης.

– Το μοσχάρι με το πλιγούρι αποτελούν ένα συνδυασμό με πλούσια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ανώτατης ποιότητας και βιταμίνες της ομάδας Β, που ενισχύουν τη μεταβολική λειτουργία του οργανισμού, βελτιώνοντας τις βιολογικές «καύσεις».

– Τα καρυκεύματα είναι πλούσια σε «θερμογενετικά και «λιπολυτικά» συστατικά όπως καψαΐνη, που αναβαθμίζει τη λειτουργία του μεταβολισμού.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

To Σχόλιο του Δημήτρη Γρηγοράκη: Τα φρούτα του δάσους βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και διαθέτουν πολύ υψηλό αντιοξειδωτικό δείκτη ORAC (Oxygen radical absorption capacity). Ως αποτέλεσμα αυτού και σε συνδυασμό με τα μεταλλικά στοιχεία που εφοδιάζουν τον οργανισμό π.χ. κάλιο, σελήνιο κλπ, προστατεύουν σημαντικά από χρόνιες εκφυλιστικά νοσήματα.

– Το γιαούρτι με τους ξηρούς καρπούς εφοδιάζει τον οργανισμό με ασβέστιο, βιταμίνη D και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, προσφέροντας μυϊκή ενδυνάμωση, ενισχύοντας τη σκελετική υγεία, όπως και το σύνολο των λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΒΡΑΔΙΝΟ

To Σχόλιο του Δημήτρη Γρηγοράκη: Η χειμερινή έκφραση της αντιοξειδωτικής διατροφής, τροφοδοτεί με άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες όπως είναι οι βιταμίνες C και Ε, η ολευρωπαΐνη και το β-καροτένιο, τα οποία αποτελούν ασπίδα προστασίας για ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα, αλλά και με φυτικές ίνες που καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα.

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ

To Σχόλιο του Δημήτρη Γρηγοράκη: Γλύκισμα πλούσιο σε «αντιοξειδωτικές» μονάδες ORAC!

– Τα φλαβονοειδή της σοκολάτας προφυλλάσουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, χάρη στην ικανότητα τους να ανακόπτουν την οξείδωση της LDL-χοληστερόλης, αλλά και την ανάπτυξη της αθηρωματικής πλάκας.

– Οι ξηροί καρποί που περιλαμβάνονται στη συνταγή κατέχουν περίοπτη θέση στην πυραμίδα των τροφίμων που διαθέτουν αντιοξειδωτική δράση και επιπλέον τροφοδοτούν με βιταμίνη Ε, η οποία εμφανίζει ισχυρή αντιγηραντική δράση.

Info: Οι συνταγές αυτές μαγειρεύτηκαν, δοκιμάστηκαν και διορθώθηκαν από τους διατροφολόγους της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ως προς τη μείωση των θερμίδων και την αύξηση του αντιοξειδωτικού τους περιεχόμενου. 81 λαχταριστές συνταγές περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο του Δημήτρη Γρηγοράκη “Η Δίαιτα Orac σε 81 συνταγές”! Το TLIFE σου δίνει μια γεύση, μία μέρα πριν την κυκλοφορία του βιβλίου…

Read More

And More