Τα γλυκά έγιναν light! Πέντε συνταγές που δεν ξεπερνούν τις 160 θερμίδες

Ποιος είπε πως αν ένα γλυκό δεν έχει ζάχαρη δεν είναι και λαχταριστό; Αρκεί να ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να αντικαταστήσεις και τα σπιτικά γλυκά σου θα είναι ακαταμάχητα και πιο ελαφριά. Βρίσκουμε τους γλυκούς αντικαταστάτες της λευκής επεξεργασμένης ζάχαρης και φτιάχνουμε πέντε ligth συνταγές με λιγότερες από 160 θερμίδες.

Κάνε “κλικ” στη φωτογραφία του γλυκού που σου αρέσει και δες πως θα το ετοιμάσεις…
/
Αν αντί για λευκή ζάχαρη βάλεις καστανή προσφέρεις στο γλυκό σου περισσότερες βιταμίνες και φυτικές ίνες. Αυτό το απολαυστικό σουφλέ άλλωστε δεν έχει παρά 5 κουταλιές καστανής ζάχαρης και όλη τη γλύκα και το άρωμα της μπανάνας! Βρες περισσότερες συνταγές για αφράτα σουφλέ με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
/
Summer Inspiration! Όσο η θερμοκρασία είναι στα ύψη, το μόνο που θέλεις είναι δροσερά πιάτα, ακόμη και όταν πρόκειται για τα γλυκά σου. Φτιάχνουμε λοιπόν μια απολαυστική κρέμα με γιαούρτι, αφήνουμε τη ζάχαρη στο ντουλάπι και επιλέγουμε στέβια και έτσι οι θερμίδες μειώνονται σημαντικά!

/

Το μέλι είναι μια επιλογή που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς όταν θέλεις να κάνεις τα γλυκά σου πιο υγιεινά. Ναι, δεν είναι τόσο οι θερμίδες που παίζουν ρόλο σε αυτή την αντικατάσταση, αλλά τα θρεπτικά συστατικά που σου προσφέρει το μέλι. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που αποτελούν βασικό παράγοντα για το μεταβολισμό των υδατανθράκων, του λίπους και των πρωτεϊνών για την απελευθέρωση ενέργειας. Διάβασε περισσότερα για το μέλι με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

PLUS: Η ζύμη για αυτό το cupcake δεν έχει κόκκο ζάχαρης και εκμεταλλεύεται τη γλυκιά γεύση του καρότου!!!

/
Η εποχή είναι ιδανική για να αναζητήσει το παραδοσιακό πετιμέζι. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από το σιρόπι που προκύπτει αν βράσεις μούστο σταφυλιού. Πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά θα γίνει το αγαπημένο σου για γλυκά, αλλά και φαγητά. Βρες περισσότερες ιδέες για να χρησιμοποιήσεις το πετιμέζι στη μαγειρική σου με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

PLUS: Το cake αυτό αντικαθιστά και μέρος του αλευριού με αλεύρι βρώμης, μειώνοντας έτσι τις θερμίδες δραματικά. Άλλωστε η βρώμη έχει την ιδιότητα να αποβάλλει λίπος πριν αποθηκευτεί χάρη στην υψηλή της περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

/
Τα φρούτα είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να ενισχύσεις τη γλύκα σε μια συνταγή χωρίς να προσθέσεις λευκή ζάχαρη. Μην ξεχνάς άλλωστε πως το μήλο είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα σε μια δίαιτα -ανήκει στα τρόφιμα που ενισχύουν τη θερμογένεση και έτσι ο οργανισμός σου καίει περισσότερες θερμίδες για να το μεταβολίσει, από όσες του προσφέρει το ίδιο το φρουτάκι! Διάβασε περισσότερα για τις τροφές που καίνε θερμίδες με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

PLUS: Και εδώ επιλέξαμε αλεύρι από φουντούκι και όχι επεξεργασμένο λευκό, που θα σου προσφέρει πολλές περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ σαφώς προσφέρει λιγότερες θερμίδες! Για να μην αναφερθώ στην ιδιαίτερη, απολαυστική του γεύση.

Read More

And More