Τα πορτοκάλια βοηθούν το στήθος; Οι ελιές τις ωοθήκες;

Τα πορτοκάλια βοηθούν το στήθος; Οι ελιές τις ωοθήκες; | tlife.gr

Εχεις παρατηρήσει ποτέ μια ντομάτα κομμένη στη μέση; Μήπως σου θυμίζει τη δομή της ανθρώπινης καρδιάς; Σκέφτηκες ποτέ πως ένα καθαρισμένο καρύδι μοιάζει πολύ με τον ανθρώπινο εγκέφαλο;

Κοίταξε τα τρόφιμα με προσοχή κι εκείνα θα σου δείξουν ποιο σημείο του σώματος προστατεύουν. Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς εξηγεί της «θεραπευτικές» ιδιότητες των τροφίμων…

– Μια φέτα καρότο μοιάζει πολύ με το ανθρώπινο μάτι – είναι σαν να βλέπουμε την κόρη, την ίριδα και τις ακτινοειδείς ραβδώσεις του ματιού! ΝΑΙ η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι τα καρότα προωθούν τη ροή αίματος στο μάτι και ενισχύουν τη λειτουργία του,,,.

– Η vτομάτα είναι κόκκινη και έχει τέσσερις κοιλότητες ή κοιλίες. Και η καρδία είναι κόκκινη και έχει και αυτή τέσσερις κοιλίες. Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η τομάτα είναι καταπληκτική τροφή για την καρδιά και το αίμα.

– Τα σταφύλια σχηματίζουν τσαμπί που έχει το σχήμα της καρδιάς. Η κάθε ρόγα μοιάζει με αιμοσφαίριο και έχει αποδειχτεί ότι τα σταφύλια είναι καταπληκτική τροφή προς υποστήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας της καρδιάς, που εκτός τούτου εμπλουτίζει και ισχυροποιεί το αίμα.

– Το καρύδι μοιάζει με μικροσκοπικό εγκέφαλο με δύο ημισφαίρια και παρεγκεφαλίδες. Ακόμα και οι πτυχώσεις του καρυδιού του προσδίδουν την όψη του νεόφλοιου του εγκεφάλου. Γνωρίζουμε ότι τα καρύδια υποστηρίζουν την ανάπτυξη των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο.

– Τα κοινά κόκκινα φασόλια μοιάζουν πολύ με τα ανθρώπινα νεφρά. Άλλωστε μην ξεχνάς πως στα αγγλικά τα σκούρα φασόλια, μεταφράζονται ως kidney (=νεφρά) beans. Έρευνες έχουν δείξει πως έχουν όντως ευεργετική δράση στη λειτουργία των νεφρών.


– Το σέλινο, το μποκ τσόι και το ρεβέντι μοιάζουν με κόκκαλα. Αυτές οι τροφές συντελούν στην ανάπτυξη δυνατών οστών. Τα οστά μας αποτελούνται κατά 23% από νάτριο. Αν δεν παίρνουμε αρκετό νάτριο με την τροφή, τότε το σώμα μας το αφαιρεί από τα κόκκαλα, με αποτέλεσμα αυτά να αποδυναμώνονται. Οι παρά πάνω τροφές ενιχύουν επομένως τη σκελετική μας δομή, όπως υποδηλώνει εξάλλου το σχήμα τους.

– Η μελιτζάνα, τα αβοκάντο, τα αχλάδια ενισχύουν την υγεία και τη λειτουγία της μήτρας, καθώς και του τραχήλου της μήτρας – ενδιαφέρον δε παρουσιάζει το γεγονός ότι το σχήμα τους θυμίζει πολύ αυτό το γυναικείο όργανο. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση ενός αβοκάντο την εβδομάδα, συντελεί στην εξισορρόπηση των ορμονών μιας γυναίκας. Επίσης βοηθάει να χάσεις το βάρος που έχεις πάρει μετά τη γέννα και την προστατεύει από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το άνθος του αβοκάντο, χρειάζεται ακριβώς 9 μήνες για να αναπτυχθεί σε ώριμο φρούτο.
– Η γλυκοπατάτα μοιάζει πολύ με το πάγκρεας και ενισχύει τη λειτουργία του προσφέροντας ανεκτίμητη βοήθεια στους διαβητικούς με το να σταθεροποιεί το γλυκαιμικό δείκτη.

– Τα γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή έχουν εκπληκτική ομοιότητα με τους μαστικούς αδένες της γυναίκας και όντως βοηθούν στο να παραμένουν τα στήθη των γυναικών υγιή. Διευκολύνουν επίσης τη ροή του λέμφους εντός του λεμφικού συστήματός του στήθους.

– Τα κρεμμύδια έχουν το σχήμα κυττάρου. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι τα κρεμμύδια βοηθούν τα κύτταρα να απαλλαγούν από τις τοξίνες. Επίσης, όταν τα κόβουμε, παράγουν δάκρυα, καθαρίζοντας επιθηλιακά κύτταρα του ματιού.

READ more