Ταξίδι από χώρα σε χώρα και διατροφή! Πόσο εύκολη είναι η δουλειά μιας αθλήτριας;

Στο άθλημά μας έχουμε πάρα πολλά ταξίδια, με αποτέλεσμα να αλλάζει συνέχεια το διατροφικό μας προφίλ. Ως αποτέλεσμα, το σπιτικό φαγητό είναι κάτι που μας λείπει την καλοκαιρινή περίοδο και φυσικά κάτι που δεν μπορεί να αντικατασταθεί με το φαγητό που τρώμε έξω.

Θα απορεί όμως κανείς πως καταφέρνουμε να διατηρήσουμε μια υγιή σωματική κατάσταση μέσα στην αγωνιστική σεζόν! Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμα και το πιο ποιοτικό φαγητό σε κάποιο εστιατόριο, δεν μπορεί να είναι το ίδιο υγιεινό με κάτι που μαγειρεύουμε εμείς, με τα υλικά που μόνοι μας επιλέγουμε και τον δικό μας τρόπο μαγειρέματος.

Όπου δεν υπάρχει κουζίνα, υπάρχει μπουφές…
Επειδή όμως είναι κάτι αναπόφευκτο, στα ξενοδοχεία που συνήθως τρώμε και κατά κύριο λόγο υπάρχει μενού ή μπουφές με πληθώρα επιλογών, ειδικότερα κατά τη διάρκεια των αγώνων, επιλέγουμε κυρίως φαγητά που είναι ψητά ή βραστά. Όπως κάποιο ψητό κρέας ή κοτόπουλο με ρύζι ή μακαρόνια, κάτι που είναι και πλήρες θρεπτικά είναι αλλά παράλληλα, δεν σου προσθέτει έξτρα «άχρηστες θερμίδες».

Μια… ατασθαλεία μετά τιους αγώνες κάνει καλό
Τα παραπάνω προσπαθούμε να τα ακολουθούμε τη περίοδο των αγώνων. Όταν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, τότε μπορούμε να κάνουμε και κάποιο ελεύθερο γεύμα. Αυτό είναι το μυστικό για να διατηρείται κάποιος σε φόρμα σωματικά, όταν ταξιδεύει πολύ.

/

Read More

And More