Το ήξερες ότι τα κεράσια τονώνουν το μεταβολισμό σου και αποβάλλουν το περιττό λίπος;

Μια βόλτα στη λαϊκή μου αποκάλυψε πως το φρούτο της εποχής είναι ήδη στους πάγκους! Κατακόκκινο, ζουμερό κεράσι που νιώθεις να σε καλεί να το δοκιμάσεις. Εκτός όμως από νόστιμα και απολύτως ανοιξιάτικα τα κεράσια είναι η νο.1 επιλογή σου για να τονώσεις τον μεταβολισμό, αλλά και να αποβάλεις το περιττό λίπος. Εντυπωσιακό;

“Η άνοιξη σημαίνει όχι μόνο την έναρξη της καλοκαιρίας αλλά και την αρχή της καρποφορίας της φύσης, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε ποικιλία φρούτων με κυριότερο εκπρόσωπο τα κεράσια!” επισημαίνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αναστασία Κόκκαλη που σου δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για το κεράσι. Τα κερασάκια θα βρίσκονται στα ράφια του μανάβικου και στη λαϊκή μέχρι τον Ιούλιο.

Κεράσι… το αδυνατιστικό!
Όλα τα πράγματα χρειάζονται μέτρο. Όμως τα νόστιμα σαρκώδη κεράσια δεν έχουν πολλές θερμίδες και είναι ιδανική λύση για μεσημεριανό ή απογευματινό σνακ. “Τα κεράσια είναι ιδανικά για περιόδους δίαιτας, χάρη στο χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο και στην υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες” εξηγεί η διαιτολόγος.

Βάζοντας λοιπόν τα κεράσια στο γιαουρτάκι σου ή φροντίζοντας να έχεις ένα μπολ από αυτά για το απογευματινό σου σνακ βοηθάς τον οργανισμό σου να ενισχύσει την λειτουργία του μεταβολισμού, ενώ παράλληλα εμποδίζεται η αποθήκευση λίπους στον οργανισμό.

Κεράσια και… άλλα οφέλη!
Μπορεί όπου ακούς πολλά κεράσια να πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι, αλλά όταν τελικά τα καταναλώσεις τα οφέλη είναι αμέτρητα. Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αναστασία Κόκκαλη στα εξηγεί ένα-ένα παρακάτω:

– Μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα, φροντίζοντας την υγεία του κυκλοφορικού, χάρη στα αντιοξειδωτικά και τις φυτοστερόλες.

– Όπως τα περισσότερα φρούτα, έτσι και τα κεράσια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Τι σημαίνει αυτό; Μα πως καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και βοηθούν το πεπτικό και γαστρεντερικό σύστημα να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά, ενώ παράλληλα νακουφίζουν και το φούσκωμα.

– Κερασάκι και γίνε πιο… αποδοτική στη δουλειά. Τα κόκκινα φρουτάκια συμβάλλουν στην πνευματική διαύγεια και μνήμη, λόγω του ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

– Συμβάλουν ιδιαίτερα στην αποβολή τοξινών και παραπανήσιων υγρών. Λόγω του υψηλού καλίου που περιέχουν έχουν διουρητική δράση, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη κατανάλωση σε όσους έχουν αυξημένο κάλιο π.χ. νεφροπαθείς.

– Το ιδανικό σνακ στη δίαιτα. Τα κεράσια είναι κατάλληλα για ενδιάμεσο σνακ ανάμεσα στα γεύματα, αφού και την όρεξή σου για κάτι γλυκό θα καλύψουν και θα σε χορτάσουν για όσο χρειαστεί χάρη στις φυτικές ίνες.

– Απαλύνουν τους πόνους. Τα κεράσια έχουν μεγάλες ποσότητες μιας ουσίας, της σε ανθοκυανίνης, που έχει παυσίπονη δράση και παράλληλα μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης σε διαβητικά άτομα.

– Διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες σε φλεγμονές και λοιμώξεις

– Προστάτης του λαμπερού και αστραφτερού σου χαμόγελου. Πιο συγκεκριμένα ο χυμός κερασιού έχει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση, καταπολεμώντας απότελεσματικά την τερηδόνα.

– Ιδανικό φρούτο για όσους πάσχουν από ρευματικά, αρθριτικά, κυστίτιδες και πέτρες στα νεφρά.

Read More

And More