Το μενού της επόμενης μέρας! Τι να φας για να ξεφουσκώσεις σε ένα 24ωρο…

Κάθε φορά που περνάει και μια γιορτή, καλή ώρα όπως και χτες, σκέφτομαι γιατί άφησα τον εαυτό μου να φάει και να πιει τόσο πολύ. Νιώθω αφόρητα φουσκωμένη και δεν μπορώ να κινηθώ! Εάν με νιώθεις, θα καταλαβαίνεις πόσο πολύ χρειάζομαι την επόμενη μέρα κάτι ελαφρύ να με ξεφουσκώσει….

Τι πρέπει όμως να φάμε για να μην έχουμε ”περιπέτειες”; Αυτό το πρόγραμμα διατροφής έχει την απάντηση! Το παρακάτω διαιτολόγιο λοιπόν, υπόσχεται μέσα σε μια μέρα να μας χαρίσει πίσω την ξεφούσκωτη κοιλίτσα μας και να ελαφρύνει το στομάχι μας αποτελεσματικά.

*Κράτα στο αρχείο σου το παρακάτω ημερήσιο πρόγραμμα για τις μέρες που θέλεις να αποκτήσεις την επίπεδη κοιλιά ξανά σε μία μέρα.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ (Ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ)
Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνουμε είναι να μείνουμε νηστικές. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι αυτή η τακτική δεν έχει αποτέλεσμα. Το αντίθετο μάλιστα. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τηρήσουμε κανονικά και τα 5 γεύματα (τρώμε ανά 3 ώρες), να πιούμε άφθονο νερό μέσα στη μέρα και να το ακολουθήσουμε κατά γράμμα. Σε κάθε γεύμα μάλιστα δίνει και 2 εναλλακτικές επιλογές για να διαλέξουμε την αγαπημένη μας.

ΠΡΩΙΝΟ
Πρώτη επιλογή: 1 μπολ με βρώμη, 1 φλιτζάνι μούρα (blueberries, rasberries κτλ) & 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

Δεύτερη επιλογή: 2 βραστά αυγά (όχι μελάτα) & 1 φλιτζάνι μούρα (blueberries, rasberries κτλ)

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ
Η βρώμη, σε αντίθεση με άλλα δημητριακά, δεν έχει ζάχαρη και περιέχει φυτικές ίνες που βοηθούν στον κορεσμό. Επίσης το φυστικοβούτυρο είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, καθώς παρέχει στον οργανισμό καλά λιπαρά και βοηθάει και αυτό στον κορεσμό, χωρίς να περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και αλατιού. Το ίδιο και τα μούρα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και φυσικά χαμηλά σε θερμίδες.

Εάν από την άλλη δεν θέλεις να φας βρώμη ή δεν σου αρέσει, αντικατάστησέ την με 2 βραστά αυγά (υπάρχουν σε αφθονία τα κόκκινα αυγουλάκια αυτές τις μέρες), τα οποία έχουν πρωτεΐνη και δεν φουσκώνουν! Είναι το ιδανικό γεύμα για το πρωί γιατί σου δίνουν ενέργεια και σε κρατάνε χορτάτη.


ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ

Πρώτη επιλογή: 1/3 φλιτζάνι ωμοί ανάλατοι ξηροί καρποί & 1 μανταρίνι

Δεύτερη επιλογή: sticks σέλερι με 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ
Οι συνδυασμοί αυτοί παρέχουν στον οργανισμό τις φυτικές ίνες, την πρωτεΐνη, τα καλά λιπαρά και το νερό που χρειάζεται. Έτσι εσύ νιώθεις γεμάτη και δεν πεινάς παραπάνω. Και όλα αυτά χωρίς να φουσκώνεις. Αν οι ξηροί καρποί σε πειράζουν στο στομάχι, διάλεξε τότε το φυστικοβούτυρο.


ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

2 φλιτζάνια μαρούλι με 1/2 αγγούρι κομμένο σε φέτες, 10 ντοματίνια, 1/4 φλιτζάνι καρότα κομμένα, 1/2 αβοκάντο, 1 βραστό αυγό, 1 κουταλιά της σούπας ηλιόσποροι, λίγο χυμό λεμονιού και ξύδι

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ

Αυτή η σαλάτα είναι ένα πλήρες και πολύ θρεπτικό γεύμα. Συνδυάζει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός. Πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και πολλές βιταμίνες που περιέχουν τα λαχανικά. Μια απλή, γρήγορη και νόστιμη σαλάτα που θα ικανοποιήσει το αίσθημα της πείνας και δεν θα φουσκώσει παραπάνω το στομάχι.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
Πρώτη επιλογή: 170 γραμμάρια γιαούρτι με 2% λιπαρά & λίγη κανέλα

Δεύτερη επιλογή:
1 φλιτζάνι κομμένο αγγούρι με 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού & 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ
Το γιαούρτι είναι το καλύτερο και το πιο υγιεινό σνακ για το απόγευμα. Έχει πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνες και μπορεί να σε κρατήσει χορτάτη για ώρα. Εάν έχεις και μια μικρή λιγούρα για γλυκό, πρόσθεσε κανέλα. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθάει πολύ στην καύση λίπους και συγκεκριμένα της κοιλιάς.

Εάν πάλι δεν είσαι λάτρης των γαλακτοκομικών, επίλεξε αγγούρι, το οποίο θα σε δροσίσει, θα σε ενυδατώσει και θα σε χορτάσει!



ΒΡΑΔΙΝΟ

140 γραμμάρια ψητό σολομό, σπανάκι βραστό με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σκόρδο & ψητά λαχανικά με μάραθο

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ

Ο σολομός ανήκει στην κατηγορία των λιπαρών ψαριών, τα οποία είναι και πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά οξέα βοηθούν τον οργανισμό να κάψει περισσότερο λίπος, ενώ ταυτόχρονα τιθασεύουν την πείνα. Τα ψητά λαχανικά και ιδιαίτερα ο μάραθος, αποβάλλουν τις τοξίνες και καθαρίζουν το στομάχι, προσφέροντας στον οργανισμό νερό και πολλές φυτικές ίνες.

Read More

And More