Water Melon Yummies! Συνταγές με καρπούζι και λιγότερες από 250 θερμίδες…

Καρπούζι! Το πιο δροσερό φρούτων όλων των εποχών -και δη του καλοκαιριού- είναι πηγή έμπνευσης για υπέροχες summer συνταγές. Γιατί θέλεις να βρεις τρόπους να τρως ελαφριά και δροσερά πιάτα τώρα που ο καύσωνας έχει χτυπήσει κόκκινο.

Παγωμενή γκασπάτσιο, δροσερή σαλάτα του Καίσαρα με πεπόνι και καρπούζι, φρουτένια salsa για φιλέτο σολομού και υπέροχη margarita καρπούζι είναι οι προτάσεις του TLIFE για να νικήσεις τη ζέστη… Και χωρίς να ξεπερνάνε τις 250 θερμίδες!

Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα και δες τη συνταγή αναλυτικά…

/
Το ήξερες ότι…
με το καρπούζι θα αντιμετωπίσεις το άγχος, τις φοβίες και τον πανικό; Αυτό οφείλεται στη βιταμίνη Β6 η οποία ενεργοποιεί νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, όπως η σεροτονίνη, η μελατονίνη και η ντοπαμίνη, ουσίες που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε σειρά νευρικών λειτουργικών λειτουργιών.

/
Το ήξερες ότι…
τρεις μερίδες καρπούζι την ημέρα θα κρατήσουν το δέρμα σου σε άψογη κατάσταση; Ένας καλός σύμμαχος για την υγεία τους δέρματος, ειδικά το καλοκαίρι που ταλαιπωρείται από τον ήλιο, αλλά και τα μάτια χάρη στη βιταμίνη Α.

/
Το ήξερες ότι… το φρούτο του καλοκαιριού ενισχύει τον μεταβολισμό σου, αφού περιέχει ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, το λυκοπένιο που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες;


/
Το ήξερες ότι… οι άφθονες φυτικές του ίνες θα συμπαρασύρουν μεγάλο μέρος του λίπους από το στομάχι (πριν εκείνο αποθηκευτεί στο σώμα); Επιπλέον, βοηθούν τη λειτουργία του παχέος εντέρου και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

/

Το ήξερες ότι…
ο χυμός του καρπουζιού προκαλεί έντονη διούρηση και καθαρίζει το αίμα από τα δηλητήρια και τα νεφρά από τα άλατα και το πύον;

Read More

And More