Χωρίς δίαιτα και χωρίς γυμναστική: Πως να “χάσεις” την κοιλιά με 7 απλά βήματα

Πιστεύω ότι ο χειμώνας μας έχει “αδρανήσει” κάπως! Λίγο το κρύο, λίγο ο μουντός καιρός (που η αλήθεια είναι ότι μας έχει κουράσει), μας έχει ωθήσει να κάνουμε τον καναπέ τον καλύτερό μας φίλο και όλες τις θερμιδοφόρες λιχουδιές (αλμυρές και γλυκές) σύντροφο και συνοδοιπόρο στις στιγμές χαλάρωσης. Που όρεξη για προπόνηση; Ποια θέληση για σωστή διατροφή; Όλα αυτά είναι κάπου βαθιά “χωμένα” μέσα στο μυαλό μας, σε αντίθεση με την καθιστική ζωή που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Από την άλλη βέβαια, εκεί που καθόμαστε χαλαρές στον καναπέ μας και τσεκάρουμε τα social media, βλέπουμε όλα αυτά τα μοντέλα που ποζάρουν στο φακό με επίπεδη κοιλιά και αναρωτιόμαστε: “Εγώ γιατί να μην έχω; Μήπως πρέπει να ξεκινήσω γυμναστήριο και διατροφή;”. Όχι αγαπητή μου αναγνώστρια, δεν είναι απαραίτητο. Αν δεν έχεις ελεύθερο χρόνο ή έστω αν βαριέσαι να περάσεις την πόρτα του γυμναστηρίου, υπάρχει λύση να διώξεις το λίπος και το φούσκωμα από την κοιλιά ακολουθώντας εφτά βήματα. Δεν θα πιεστείς, ούτε θα χρειαστεί να κάνεις υπερπροσπάθεια. Είναι απλές και εύκολες συμβουλές που αξίζει να υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου και να είσαι σίγουρη ότι άμεσα κιόλας θα δεις αποτελέσματα. Πάμε να δούμε αναλυτικά…

 

 

Κατανάλωσε προβιοτικά
Τα προβιοτικά είναι καλά βακτήρια που βοηθούν το πεπτικό σύστημα να διασπάσει τις τροφές και προλαμβάνουν τυχόν γαστρεντερικά προβλήματα, τα οποία με τη σειρά τους φέρνουν φούσκωμα. Γιαουρτάκι λοιπόν, αποβουτυρωμένο γάλα ή ακόμα και συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν προβιοτικά για να βοηθήσουν στο αποτέλεσμα που θέλεις.

 

Πίνε πολλά υγρά
Προσπάθησε να καταναλώνεις τουλάχιστον 6 με 7 ποτήρια νερό και άλλα υγρά καθημερινά. Η αφυδάτωση αναγκάζει το σώμα να συσσωρεύει το νερό με αποτέλεσμα εσύ να νιώθεις 1,5 κιλά βαρύτερη και πρησμένη.

 

 

Μάσησε την τροφή καλά πριν την καταπιείς
Μην τρως λαίμαργα ούτε γρήγορα γιατί εκτός από την τροφή, καταπίνεις και αέρα, ο οποίος φουσκώνει την κοιλιά. Μάσησε λοιπόν κάθε μπουκιά τουλάχιστον 10 φορές πριν την καταπιείς γιατί το σώμα χρειάζεται χρόνο για να διασπάσει τις τροφές που εισέρχονται στο στομάχι και το έντερο.

 

Αφιέρωσε χρόνο στην τουαλέτα
Αφιερώνεις τόσο χρόνο στο μπάνιο για να περιποιηθείς το σώμα και το πρόσωπό σου, όμως είσαι βιαστική όταν πρέπει να κάνεις την ανάγκη σου και πολλές φορές ντρέπεσαι να επισκεφτείς την τουαλέτα όταν είσαι σε δημόσιο χώρο ή στο σπίτι του αγαπημένου σου. Πρέπει λοιπόν να αρχίσεις να αφιερώνεις χρόνο κάθε μέρα, ιδανικά μια συγκεκριμένη ώρα, για να αποβάλεις τις περιττές τροφές του οργανισμού έτσι ώστε να μην νιώθεις δυσφορία και φούσκωμα στο τέλος της ημέρας.

 

 

Περπάτημα έστω και για λίγο
Γιατί να παίρνεις το αυτοκίνητο για να πηγαίνεις στη δουλειά (αν αυτή βέβαια είναι κοντά στο σπίτι σου) ή στα μαγαζιά και να μην πηγαίνεις με τα ποδαράκια σου; Και πριν αρχίσεις να δυσανασχετείς στη σκέψη και μόνο, θα σου πω τι οφέλη θα έχεις από το περπάτημα. Πρώτον εάν περπατάς 30 λεπτά κάθε μέρα, χάνεις το περιττό λίπος στο σημείο της κοιλιάς και δεύτερον κάνεις οικονομία στη βενζίνη. Επίσης γλιτώνεις την ταλαιπωρία της αναζήτησης για μια θέση πάρκινγκ. Μήπως άρχισες να πείθεσαι;

 

Διώξε μακριά το stress
Όταν είσαι αγχωμένη, το σώμα σου αυξάνει την παραγωγή των στεροειδών και των ορμονών του stress, τα οποία επιδρούν αρνητικά στο πεπτικό σύστημα προκαλώντας δυσκοιλιότητα. Επίσης, το άγχος αυξάνει την παραγωγή της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που προσθέτει λίπος στην κοιλιά στην προσπάθεια της να προστατεύσει τα ζωτικά όργανα. Για αυτό λοιπόν για 20 λεπτά κάθε μέρα ασχολήσου μόνο με ό,τι σε ξεκουράζει και σε διασκεδάζει πραγματικά, διώχνοντας τις αρνητικές σκέψεις μακριά.

 

 

Ίσιωσε την πλάτη σου
Σου θυμίζει σίγουρα την εφιαλτική αυτή ατάκα που συνήθιζε να χρησιμοποιεί η μαμά σου μόνο μπροστά στα άλλα παιδιά του σχολείου και σε έκανε να σκύβεις το κεφάλι από ντροπή (η δικιά μου το κάνει ακόμη), όμως με τη σωστή στάση του σώματος αυτόματα δυναμώνεις τους μύες του στομάχου ενώ ταυτόχρονα η κοιλιά σου φαίνεται επίπεδη και αδύνατη.

Read More

And More