8 διάσημες που είναι vegan. Για ποιο λόγο το αποφάσισαν;

Vegan, Vegetarian, Pescetarian. Όροι που σίγουρα έχεις ακούσει πολλές φορές και γνωρίζεις καλά, αφού αρκετοί πλέον (σ.σ. οπότε και κάποια φίλη σου) επιλέγουν είτε να αφαιρέσουν το κρέας από τη διατροφή τους, είτε τα προϊόντα ζωικής προελεύσεως εξ’ ολοκλήρου, είτε να τρέφονται αποκλειστικά με ψάρια. Ανάμεσα τους και αρκετές διάσημες γυναίκες που σε μία από τις προαναφερθείσες επιλογές βρήκαν το μυστικό αδυνατίσματος και αποτοξίνωσης. Ποιες είναι;

 

Madonna

(@madonna)

Σύμφωνα με το περιοδικό “The Cut”, η τεράστια ανάγκη της για αλλαγή, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, ήταν υπεραρκετή για την πετυχημένη Pop-Star, ούτως ώστε να αναδιαμορφώσει και τη διατροφή της. Έκτοτε, λοιπόν, η Madonna ακολουθεί μία αυστηρή vegan διατροφή, ειδικά σχεδιασμένη, για να ενισχύει παράλληλα τον οργανισμό της με βιταμίνες, απολαμβάνοντας κάθε μέρα τα ευεργετικά οφέλη της κινόα.

Ariana Grande

(@arianagrande)

Η τεράστια αγάπη της για τα ζώα (σ.σ. σε συνέντευξη της στη βρετανική “Mirror” είχε δηλώσει ότι τα αγαπάει περισσότερο και από τους ανθρώπους) δεν θα μπορούσε να της επιτρέψει να καταναλώνει προϊόντα ζωικής προελεύσεως. Μπορεί, λοιπόν, στην αρχή να ζορίστηκε αρκετά, όμως, σήμερα, απολαμβάνει – με την καρδιά της – τα smoothies και τους χυμούς της.

Jessica Simpson

(@jessicasimpson)

Αφορμή για να αφαιρέσει τις τροφές ζωικής προελεύσεως από το διατροφικό της πλάνο ήταν ο… γάμος της. Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται. Δύο εβδομάδες πριν παντρευτεί, προκειμένου να φορέσει με άνεση και αυτοπεποίθηση το νυφικό της, ξέχασε το κρέας και τα αγαπημένη της Parmezana και όπως έδειξε η συνέχεια – και η ζυγαριά της – δεν επέστρεψε ποτέ ξανά σε αυτά. 

Gisele

(@gisele)

Το διάσημο μοντέλο που αγαπάει και σέβεται το περιβάλλον και το σπίτι όλων μας, τη φύση δηλαδή, δεν θα μπορούσε να καταναλώνει τροφές που έχουν προέλθει από ζώα. Μάλιστα, στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η διατροφή των παιδιών της. Όπως είχε δηλώσει στο περιοδικό “People”, όλα τα μέλη της οικογένειας της λατρεύουν αυτόν τον τρόπο διατροφής, καθώς έτσι βάζουν το δικό της λιθαράκι στην ανάγκη για καθαρότερο περιβάλλον.

Natalie Portman

(@natalieportman)

Μπορεί η ίδια να είχε σταματήσει να καταναλώνει κρέας από την ηλικία των 11 χρονών, χρειάστηκε, όμως, να φτάσει το 2017, για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία “Eating Animals” και να πάρει την οριστική απόφαση να αφαιρέσει κάθε προϊόν ζωικής προελεύσεως από το μενού της. 

Beyonce

(@beyonce)

Η γέννηση των διδύμων της, πριν από περίπου τρία χρόνια, αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή, για να κάνει μία τεράστια αλλαγή στη διατροφή της. Να πει οριστικά “αντίο” στο προηγούμενο μενού της, καθώς η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών την βοήθησαν να αδυνατίσει σε μικρό χρονικό διάστημα.

Demi Moore

(@demimoore)

Μπορεί για αρκετά χρόνια να ταλαιπωρούταν ιδιαίτερα στον τομέα του αδυνατίσματος, πριν από μία δεκαετία, όμως, άρχισε να βασίζει τη διατροφή της σε λαχανικά, που καλλιεργεί η ίδια στον κήπο της. Μάλιστα, πλέον ανήκει στο group των raw vegan, εκείνων δηλαδή που τα απολαμβάνουν στη φυσική τους μορφή, χωρίς καν να τα ψήσουν. 

Miranda Kerr

(@mirandakerr)

Last but not least, το διάσημο μοντέλο εναλλάσσει τη διατροφή της, ακροβατώντας ανάμεσα στο vegeterian και στο vegan. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ανήκει στο club των vegan, αφού η ενασχόληση της με τα cruelty free καλλυντικά της αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή για γνωριμία με τον κόσμο του clean eating. 

And More