Katy Perry: Το πρόγραμμα που τη βοηθάει να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης

Το 2020 ήταν σίγουρα μία πολύ καλή χρονιά για την Katy Perry. Ναι, υπάρχουν και αυτοί. Κυκλοφόρησε ένα άκρως πετυχημένο άλμπουμ και (φυσικά) έφερε στον κόσμο αυτό το πρώτο της παιδί, καρπό του κεραυνοβόλου έρωτα της, με τον εξίσου δημοφιλή ηθοποιό, Orlando Bloom. Το μωρό βγήκε από την κοιλίτσα της τον περασμένο Αύγουστο και η προσπάθεια για να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης ξεκίνησε. Εξάλλου, σύντομα θα ξεκινήσει και ο νέος κύκλος του “American Idol”, με την ξανθιά -πλέον- τραγουδίστρια να κατέχει μία από τη θέση των κριτών. Ποιο είναι το πρόγραμμα που ακολουθεί για να πει “Αντίο” στα συγκεκριμένα κιλά; Πόσο συχνά γυμνάζεται; Για να δούμε…

(@katyperry)

Η διατροφή της

Μπορεί να πιστεύεις ότι η καθημερινότητα της Katy Perry είναι γεμάτη από… στερήσεις, όμως, αυτό φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κάθε άλλο. Η δημοφιλής τραγουδίστρια ακολουθεί τη γνωστή δίαιτα του Harley Pasternak, σύμφωνα με την οποία το μυστικό του αδυνατίσματος βρίσκεται στο να μοιράζεις το φαγητό σου σε 5 γεύματα την ημέρα, φροντίζοντας να μην αποκλείεις καμία διατροφική ομάδα. 

Η μέρα της ξεκινάει με ένα δυναμωτικό πρωινό με χυλό βρώμης με μούρα, τα οποία εναλλάσσονται σε blueberries και cranberries, ανάλογα την εποχή που διανύουμε. Συμπληρώνεται με φρέσκο χυμό από πολλά φρούτα και κάπως έτσι δεν πεινάει και τόσο πολύ μετά, αφού οι φυτικές ίνες κάνουν την θαυματουργή δουλίτσα τους. Όπως αναφέρει στο αμερικάνικο People, τα ενδιάμεσα σνακ της περιλαμβάνουν χορταστική κινόα, σπαράγγια και σίγουρα όχι κάτι γλυκό – τουλάχιστον τους μήνες αυτούς. Για μεσημεριανό, η ίδια ακολουθεί (προς το παρόν) το χρυσό tip του να γεμίζει τα 2/3 του πιάτου που επιλέγει, μην μπορώντας να κρύψει την αδυναμία της στο ψητό κοτόπουλο, στα θαλασσινά, αλλά και στο ρύζι (το οποίο παρά τις κόντρες της με τον διαιτολόγο της) ακολουθεί στην κλασική και όχι καστανή του μορφή.

Εκτός, όμως, από αυτά, η Katy φροντίζει να ακολουθεί μερικούς κανόνες, που όχι ρίχνουν τον αριθμό στη ζυγαριά, αλλά ανεβάζουν και την ψυχολογία της:

  • Δεν ξεχνά να πίνει νερό (και μάλιστα καρύδας) πολύ συχνά, αφού το να αισθάνεται ενυδατωμένη τη βοηθά να συνεχίσει τη diet προσπάθεια της.
  • Απολαμβάνει λίγο μηλόξυδο παραπάνω, καθώς, σύμφωνα με το Prevention, είναι αυτό το μαγικό συστατικό που την βοηθά να αποτοξινώσει τον οργανισμό της με επιτυχία.
  • Παραλείπει σε γενικές γραμμές τα γλυκά, εκτός από τις στιγμές που η λιγούρα της “χτυπά” την πόρτα. Τότε, επιλέγει πιο υγιεινές εκδοχές με καστανή ζάχαρη και όχι μόνο.

(@katyperry)

Η γυμναστική της

Ναι, τον πρώτο μήνα δεν ασχολήθηκε καθόλου με τις ασκήσεις και τα ροκανίσματα. Μετά, όμως, οι γυμναστικές…. επιδείξεις ξεκίνησαν. Η αγαπημένος τύπος άθλησης δεν είναι άλλος από τη Yoga, την οποία ξεκίνησε, πριν από μερικά χρόνια, ύστερα από μία αρκετά στρεσογόνο περίοδο. Σήμερα, λοιπόν, την βοηθάει, εκτός από το να εξασκήσει την ευλυγισία της, να αντιμετωπίσει το άγχος που πολλές φορές γεννούν οι πρώτοι μήνες μετά την γέννηση, αλλά και η ταυτόχρονη επιστροφή στα επαγγελματικά της σχέδια. Άσε που λίγο καιρό πριν μείνει έγκυος, ξεκίνησε τη Hot εκδοχή της. 

Για τον ίδιο λόγο, άρχισε και διαλογισμό. Εκεί, παίρνει μία ανάσα μακριά από όλα, ενώ την ίδια στιγμή η ίδια αισθάνεται πιο κοντά από ποτέ στην καθημερινότητα και το μωρό της. Σε αυτή τη φάση ζωής, η Katy Perry ακολουθεί ασκήσεις με λίγα βάρη, ενώ τελευταία ανακάλυψε την μαγεία του στατικού ποδηλάτου και των οφελών του. 

 

And More