Do it like a model

Olivia Culpo: Ποιοι είναι οι fitness κανόνες που ακολουθεί μία Μις Υφήλιος;

Γεννημένη στα εξωτικά νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, η Olivia Culpo γνώριζε από νωρίς τι θέλει να κάνει στη ζωή της. Δύο πράγματα “τριγύριζαν” στο μυαλό της: το modeling και η υποκριτική. Το πρώτο το κατάφερε από πολύ νωρίς, αφού, το 2012, σε ηλικία μόλις 20 χρονών, ανακηρύχθηκε Μις Υφήλιος. Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, η ίδια συνεχίζει να διαθέτει το σώμα που της χάρισε τον τίτλο, με κάθε της πόζα να “κόβει” την ανάσα. Ποια είναι τα fitness μυστικά που έχει να σου δώσει ένα top model; Τι προσέχει;

 

 

Η διατροφή της

Μπορεί παλαιότερα να ακολουθούσε αυστηρές δίαιτες, πλέον, όμως, η μέθοδος αυτή αποτελεί παρελθόν. Η ίδια δεν “κρύβει” την αδυναμία της στα βιολογικά προϊόντα, καθώς έτσι καταναλώνει φρούτα και λαχανικά στην μη επεξεργασμένη τους μορφή, γεγονός που διατηρεί τη σιλουέτα της ασφαλή από τα περιττά σάκχαρα. 

Παράλληλα, η ίδια έχει αποκλείσει από το διατροφικό της πλάνο τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και αλάτι, καθώς, όπως διαπίστωσε εκ πείρας, τα γεύματα αυτά “τσαλαπατούσαν” την προσπάθεια της να αποκτήσει αψεγάδιαστο six-pack – γιατί once a model, always a model -. 

Η μέρα της ξεκινάει με ένα πλούσιο πρωινό – το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας – , το οποίο δεν παραλείπει, ακόμα και όταν βρίσκεται στην άλλη άκρη του πλανήτη. Στο πιάτο της θα βρεις κινόα, δύο αβγά (από τα οποία την μία ημέρα καταναλώνει τα ασπράδια και την άλλη τους κρόκους), μισό αβοκάντο και 100 γρ. kale (αυτό το καταπράσινο λαχανικό που είναι πλούσιο σε μέταλλα και θρεπτικά συστατικά). 

Τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας συνδυάζουν πρωτείνη, υδατάνθρακες ολικής αλέσεως και αρκετά λαχανικά, αφού η Olivia επισκέπτεται πολύ συχνά τα Fitness Rooms της Αμερικής, για να γυμνάσει σώμα και πνεύμα.

Σε τι δεν μπορεί να αντισταθεί; Όπως κάθε κορίτσι έτσι και η Μις Υφήλιος έχει μερικές διατροφικές αδυναμίες, στις οποίες δεν μπορεί να πει “όχι”. Η εντονότερη; Μα φυσικά, την σοκολάτα, την οποία δεν έχει αφαιρέσει εντελώς από το μενού της, αλλά την έχει αντικαταστήσει με την μαύρη εκδοχή της, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Βέβαια, μην φανταστείς ότι απολαμβάνει όση ποσότητα επιθυμεί. Με μέτρο. 

Ποιο είναι το αγαπημένο της φρούτο; H απάντηση είναι ξεκάθαρη: o ανανάς. Στο φρούτο αυτό, η Olivia βρήκε τη λύση απέναντι στο ενοχλητικό φούσκωμα που εμφανίζεται με έναν μαγικό τρόπο τη στιγμή που δεν θέλεις. Κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι, όπως κάθε Fitness-Girl που σέβεται τον εαυτό του, η ίδια το χρησιμοποιεί και ως βασικό συστατικό στα δροσιστικά της smoothie.

 

(@oliviaculpo)

 

Η γυμναστική της

Η Olivia αγαπάει τη γυμναστική και, κρίνοντας από το αποτέλεσμα, και η γυμναστική αγαπάει την Olivia. Τα τελευταία χρόνια, η ίδια ακολουθεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής, που θυμίζει πολύ την Yoga, αλλά συνδυάζει πολλούς τύπους ασκήσεων.

Οι αγαπημένες της προπονήσεις είναι εκείνες που εναλλάσσουν το Boxing και τις Pilates, αφού με το πρώτο ενεργοποιεί το μεταβολισμό της και τη διαδικασία καύσης λίπους, ενώ με το δεύτερο τύπο άσκησης διατηρεί τη γράμμωση και ενδυναμώνει τους μύες της. Άσε που με το μποξ γυμνάζει έντονα εκείνο το σημείο του σώματος που συχνά παραμελείς: τον κορμό. Οι ασκήσεις, σύμφωνα με τον Personal Trainer της, γίνονται σε υψηλή ένταση με το συνολικό πρόγραμμα να έχει διάρκεια 30 λεπτών. 

Μόλις το πρόγραμμα αυτό ολοκληρωθεί, η ίδια παρακολουθεί μία προπόνηση αποκλειστικά σχεδιασμένη για τις δικές της ανάγκες, αλλά και των κοιλιακών της. Αμέτρητα ροκανίσματα και διάλειμμα σε θέση σανίδας ολοκληρώνονται σε 20 λεπτά και της χαρίζουν την άκρως εντυπωσιακή κοιλιά που παρατηρείς στο Instagram Account της.

Από τις ασκήσεις για το υπόλοιπο σώμα, ξεχωρίζει τα push – ups, γιατί έτσι εξασκεί στήθος και ώμους, καθώς και τα squats, για ενδυνάμωση ποδιών και ανόρθωση γλουτών. 

Last but not least, δύο φορές την εβδομάδα, η ίδια ξεκουράζεται με ασκήσεις Yoga σε ένα σύντομο πρόγραμμα 20 λεπτών. 

 

(@oliviaculpo)

And More