The Queen’s Gambit: Η πρωταγωνίστρια της σειράς μοιράζεται τα fitness μυστικά της

Είναι το κορίτσι που μπήκε στη ζωή μας λίγο πριν την καραντίνα και έδωσε άλλη νότα στα βράδια μας. Ναι, η Anya Taylor – Joy πέρασε από πολλά δοκιμαστικά, άλλαξε το χρώμα στα μαλλιά της, αλλά έκανε κίνηση – ματ με το “The Queen’s Gambit“. Πέρα, όμως, από την ερμηνεία της, εμείς, μεταξύ άλλων – και εσύ ως πιστή αναγνώστρια της στήλης αυτής – θαυμάσαμε και το εντυπωσιακό κορμί της. Γιατί, μπορεί να είναι μόλις 24 ετών, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η Anya δεν προσέχει τη διατροφή της. Αλήθεια, ποια είναι τα fitness μυστικά της;

(@anyataylorjoy)

 

Η διατροφή της

Η μικρή Anna δηλώνει κατά των διάφορων τύπων εξαντλητικής δίαιτας, καθώς, όπως υποστηρίζει, ένα σώμα προκειμένου να είναι υγιές χρειάζεται να απολαμβάνεται τρόφιμα από όλες τις διατροφικές ομάδες. Φρούτα, λαχανικά, αλλά και ζυμαρικά με ένα γλυκάκι μετά. Παρ’ όλα αυτά, έχει τα δικά της διατροφικά μυστικά. Η μέρα της, λοιπόν, ξεκινάει με ένα ιδιαίτερο detox ρόφημα, το οποίο αποτελείται από ένα ποτήρι ζεστού νερού αναμειγνυόμενου με δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο. Αμέσως μετά, ακολουθεί το πρωινό. Εκεί, θα βρεις μερικά φρούτα και λαχανικά εποχής, ένα αβγό, το οποίο ετοιμάζει στον ατμό και ένα καταπράσινο smoothie, το οποίο δίνει άλλη γεύση στο πρώτο – και σημαντικότερο- γεύμα της ημέρας. 

Για μεσημεριανό, η πρωταγωνίστρια της άκρως επιτυχημένης σειράς, μπορεί να απολαύσει ό,τι θέλει, αρκεί το τελικό πιάτο να μην έχει μεγάλη ποσότητα αλατιού και ζάχαρης. Η ίδια έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο… κοτόπουλο. Έτσι, μην εκπλαγείς αν την δεις να ανεβάζει στο instagram μερικά τρυφερά nuggets, ένα λαχταριστό στήθος κοτόπουλου και δίπλα ακριβώς να βρίσκεται ένας πλήρης πουρές γλυκοπατάτας ή μερικά λαχανικά στον ατμό.

Το βραδινό της είναι και το πιο ελαφρύ γεύμα της ημέρας! Γιατί, γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό είναι το μυστικό για επίπεδη κοιλιά. Γιαούρτι, ξηροί καρποί, αμύγδαλα, σταφίδες, μπρόκολο, ψωμί από καλαμπόκι χωρίς γλουτένη και τσιπς λαχανικών εναλλάσσονται και δημιουργούν το ιδανικό light βραδινό. 

(@anyataylorjoy)

Η γυμναστική της

Η σχέση της Anna με την γυμναστική μετράει χρόνια πολλά. Ένας δεσμός που ξεκίνησε πριν από περίπου 15 χρόνια, όταν ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα μπαλέτου, ενός χορού που, όπως εκμυστηρεύεται και η ίδια, την βοήθησε να αποκτήσει καλλίγραμμα πόδια και ευλυγισία. Έκανε μία μικρή παύση και επανήλθε πριν από περίπου ένα χρόνο. Σήμερα, μεταμφιέζεται σε μπαλαρίνα δύο φορές την εβδομάδα.

Όμως, δεν σταματάει εκεί! Πέντε φορές την εβδομάδα, η νεαρή ηθοποιός παρακολουθεί Cross Training Classes διάρκειας 50 λεπτών, στα οποία γυμνάζει κάθε μυ του σώματος της, με μικρά διαλείμματα αερόβιας άσκησης, προκειμένου ο μεταβολισμός της να παραμένεις ενεργός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Η άθληση συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο, όμως, με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο. Λίγο σχοινάκι σε ένα μεγάλο δάσος, πρωινή βόλτα με το ποδήλατο της στους δρόμους της πόλης και χαλαρό jogging, πριν απολαύσει το πρώτο ρόφημα της ημέρας.

 

And More