Amanda Seyfried: Τα fitness μυστικά της… ένα διατροφικό μενού με πίτσα και αρκετή γυμναστική

Η Amanda πέρα από καλή ηθοποιός, είναι και στιχουργός. Αυτό το ήξερες; Πάω στοίχημα πως όχι, όπως δεν ήξερες ότι ξεκίνησε να παίζει σε σειρές και ταινίες, από τα 15 της. Πλέον είναι δημοφιλής για το υποκριτικό της ταλέντο αλλά και για το υπέροχο σώμα που διατηρεί.

Η νεαρή ηθοποιός προσέχει πολύ τη διατροφή της και αθλείται καθημερινά γιατί λατρεύει να προσέχει τη γραμμή της. Η ίδια έχει αποκαλύψει ποια είναι αυτά τα μυστικά που την κάνουν να δείχνει πάντα λαμπερή και εντυπωσιακή ακόμα κι όταν δεν εμφανίζεται στο κόκκινο χαλί.

Έγινε περισσότερο γνωστή από τη συμμετοχή της στην ταινία ”Mean girls”, όπου συμπρωταγωνιστούσε με τη Lindsay Lohan. Έπειτα ακολούθησαν και άλλες επιτυχημένες ταινίες με βασικότερη το μιούζικαλ ”Mamma Mia” το οποίο γυρίστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σκόπελο! Η Amanda Seyfried μεταξύ άλλων έχει πρωταγωνιστήσει στο θρίλερ ”Κοκκινοσκουφίτσα” καθώς και στη βραβευμένη ταινία ”Οι Άθλιοι”.

Παραδέχεται ότι δεν έχει τόσο χρόνο για να πάει γυμναστήριο και για αυτό προπονείται σκληρά για να κρατιέται πάντα σε φόρμα. Και πώς το επιτυγχάνει αυτό; Μα φυσικά με ένα σωστά οργανωμένο καθημερινό πρόγραμμα.

Η Amanda είναι 29 ετών, έχει ύψος 1.61 και βάρος 49 kg. Το κορμί της είναι αυτό που ονειρεύεται κάθε γυναίκα. Είναι δυνατό, λεπτό αλλά όχι στα όρια του καχεκτικού και γυμνασμένο. Επίσης όπως θα έχεις παρατηρήσει, το δέρμα της είναι πάντα νεανικό, λαμπερό και αψεγάδιαστο. Και σε όλα αυτά ρόλο έχει παίξει ο συνδυασμός ασκήσεων που προτιμά να κάνει.

Τρέξιμο, ποδήλατο και σχοινάκι
Γυμνάζεται καθημερινά από 1 ώρα περίπου. Κάνει ασκήσεις για όλο το σώμα, περισσότερο αεροβικής για να μειώσει όλο το λίπος από το σώμα της και κυρίως από την κοιλιά. Κάνει τρέξιμο, ποδήλατο και σχοινάκι για να ενεργοποιήσει το σώμα της αλλά και για να νιώθει όλη την ημέρα δραστήρια. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει επίσης βαράκια για όλα τα μέρη του σώματος, όπως για σύσφιξη μηρών, γοφών, πλάτης αλλά και ώμων.

Hot Yoga, Pilates και μπαλέτο
Επίσης για να διατηρεί αυτά τα σφιχτά πόδια και την ελκυστική μέση, κάνει hot Yoga, Pilates και μπαλέτο. Όλα αυτά έχουν βοηθήσει την Amanda να αποκτήσει ένα αρμονικό σώμα, το οποίο θαυμάζουν πολλές γυναίκες στον κόσμο και το οποίο εκθειάζουν αρκετά γυναικεία περιοδικά και site παγκοσμίως.

Και βέβαια ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής δεν μπορεί να λείπει από τα fitness μυστικά της. Είναι πολύ σημαντικό για την ίδια, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχει το βάρος της και τη γραμμή της.

5 γεύματα την ημέρα και καθόλου junk-food!
Καταναλώνει 5 γεύματα την ημέρα και η διατροφή της είναι ειδικά διαμορφωμένη. Περιέχει τροφές πρωτεΐνης χαμηλών λιπαρών, σωστούς και ισορροπημένους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, τροφές με χαμηλά λιπαρά και ποτά χωρίς ζάχαρη. Και τι ακόμα κάνει η Amanda για να είναι σίγουρη ότι δεν θα πάρει περιττές θερμίδες; Αποφεύγει τελείως το junk-food!

ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΝΟΥ
Η ίδια μοιράζεται ένα ημερήσιο πρόγραμμά της με τα τρόφιμα που αυτό εμπεριέχει!

ΠΡΩΙΝΟ: Ωμά λαχανικά, φρέσκα φρούτα και θρεπτικοί χυμοί, όπως από λεμόνι και τζίντζερ.

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: Για πρώτο snack προτιμά γάλα ή κάποιο άλλο γαλακτοκομικό προϊόν, για να μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό της με αρκετή πρωτεΐνη.

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Εάν και πάντα φροντίζει τα γεύματά της να είναι υγιεινά, της αρέσει μερικές φορές να κακομαθαίνει τον εαυτό της. Λατρεύει την pizza και έτσι τρώει ένα κομμάτι για μεσημεριανό. Η pizza αυτή βέβαια δεν έχει όλα εκείνα τα παχυντικά υλικά αλλά είναι απλή και περισσότερο veggy.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: Το δεύτερο snack της ημέρας είναι φρούτα και φυσικοί χυμοί. Όπως λέει έχει την ανάγκη να γεμίσει τον οργανισμό της με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

ΒΡΑΔΙΝΟ: Το βραδινό της χαρακτηρίζεται από φαγητά χαμηλά σε υδατάνθρακες. Πιστεύει πως το καλύτερο είναι να τρως όση ποσότητα χρειάζεται το σώμα σου και να μην κάνεις υπερβολές το βράδυ. Γιατί το επόμενο πρωί θα είναι πολύ δύσκολο να τα κάψεις με τη γυμναστική.

Η Amanda Seyfried έχει δηλώσει σε συνέντευξή της ότι δεν προσπαθεί να μοιάσει σε supermodel και ότι δεν χρειάζεται να έχει ίδιους κοιλιακούς γιατί η δουλειά της δεν είναι αυτή. Όμως ομολογεί ότι είναι μια κλασική γυναίκα και ότι επηρεάζεται από τα πρότυπα της ομορφιάς.

And More