Christy Turlington: Πώς διατηρείται θεά στα 42 της; Τα fitness μυστικά ενός top model…

Τι είναι αυτό που κάνει ένα μοντέλο, top model; Γιατί μπορεί να υπάρχουν πολλά μοντέλα, όμως λίγες γυναίκες στην ιστορία της μόδας κατάφεραν να κερδίσουν αυτόν τον τίτλο…

H Christy Turlington, παρά τα 42 της χρόνια, παραμένει σε άψογη φόρμα. Και τίποτα δεν είναι τυχαίο! Το όμορφο σώμα είναι συνδυασμός σωστής διατροφής και ισορροπίας.

Δεν είναι από εκείνα τα μοντέλα που προκάλεσαν με τις υπερβολικές τους δίαιτες, ούτε απασχόλησαν τα δημοσιεύματα με την εμμονή τους για τη διατροφή. Άλλωστε η Christy αντιμετώπιζε πάντα όλες αυτές τις “ανορεξικές” φήμες που συνοδεύουν συνήθως ένα μοντέλο, με ιδιαίτερο χιούμορ.
“Ο κόσμος ενθουσιάζεται με ένα μοντέλο που δεν διστάζει να φάει τα πάντα. Μου άρεσε να τους πειράζω λέγοντάς τους: ‘Το ξέρεις βέβαια ότι θα τα ξεράσω αργότερα”! έλεγε καυτηριάζοντας όλα εκείνα τα μοντέλα που κατέληξαν στη βουλιμία!

H vegan διατροφή της

Και μπορεί να αστειεύεται με την υστερία για το αδύνατο σώμα στο χώρο της μόδας, έχει όμως αποφασίσει για τους δικούς της λόγους ένα αρκετά απαιτητικό διαιτολόγιο. H Christy είναι φανατική υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, έχοντας ακόμη και ενεργό δράση με την μεγαλύτερη φιλοζωική εταιρία την PETA. Έτσι έχει επιλέξει εδώ και πολλά χρόνια να τρέφεται αποκλειστικά με φυτικά προϊόντα, αποκλείοντας από τη διατροφή της οτιδήποτε το ζωικό.

Τρώω βιολογικά λαχανικά και φρούτα” αναφέρει και συμπληρώνει “Το σώμα μου έχει τον δικό του τρόπο να με κάνει να επιθυμώ μόνο τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά”! Σε κάθε περίπτωση πάντως το Top Model από την Αμερική συνδέει όπως και όλες οι γυναίκες το φαγητό με την ευτυχία.
“Συνήθως μπορεί κανείς να καταλάβει αν είμαι ευτυχισμένη, από το γεγονός πως έχω πάρει κιλά” αναφέρει χαρακτηριστικά στο Pcsycology Today.

Εκεί όμως που άλλες γυναίκες είχαν λιγούρα για σοκολάτα, πίτσα ή οτιδήποτε άλλο παχυντικό, η Christy λιμπιζόταν ένα φρέσκο αβοκάντο, κάποιο φαγητό με κολοκύθα και φέτες με ταχίνι. Ακόμη και την περίοδο που ήταν έγκυος στα δύο παιδιά της το σώμα της δεν αναζήτησε ποτέ παχυντικά φαγητά: “Υποθέτω πως το σώμα μου με ενημερώνει κάθε φορά τι είναι εκείνο που χρειάζομαι περισσότερο. Όταν ήμουν έγκυος στην κόρη μου Grace, ήθελα πολύ να φάω αβοκάντο και να πιω λεμονάδα. Με τον γιο μου Finn, πεθύμησα κολοκύθα, ταχίνι και καρύδια”!

Η Yoga στη ζωή της

Μπορεί όμως το σώμα της να ήταν πάντα “καλοκουρδισμένο”, σε αυτό όμως τη βοήθησε και η αγάπη της για τη yoga. “Διατήρησα με το πέρασμα των χρόνων έναν πολύ καλό τρόπο ζωής. Εκτός από την υγιεινή διατροφή αγάπησα και τη yoga. Η Yoga είναι εκπληκτική!”

Ξεκίνησε yoga από την ηλικία των 18 ετών και δεν τη σταμάτησε ποτέ. Εκτός φυσικά από φυσική εξάσκηση και τρόπο να διατηρεί το σώμα της αψεγάδιαστο, η yoga της έδινε τη δυνατότητα να ηρεμεί πιο εύκολα αλλά και να αναπτύσσει την “ψυχολογική της αντοχή” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η αγάπη της για τη yoga την έκανε να θελήσει να μοιραστεί τα ωφέλη της με τον υπόλοιπο κόσμο. Και φυσικά το βιβλίο της Living Yoga: Creating a Life Practice, που αναφέρεται στις ευεργετικές ιδιότητες της yoga έγινε γρήγορα Best Seller.

Πάντως, ένα είναι το συμπέρασμα. Το τέλειο σώμα, η υγιής επιδερμίδα και η ομορφιά δεν κερδίζεται με junk food, άστατη διατροφή και καναπέ!
Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους
Mαρία Μπεκατώρου Παναγιώτα Βλαντή Αντιγόνη Δρακουλάκη

Shakira Rihanna Μαρία Ηλιάκη

And More