Cindy Crawford: Τι τρώει και τι γυμναστική κάνει ένα διαχρονικό top model;

Είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα όλων των εποχών και μία από τις πιο σέξι γυναίκες του πλανήτη σύμφωνα με το ανδρικό περιοδικό Men’s Health. Σήμερα είναι 46 ετών και μητέρα 2 παιδιών, αλλά καταφέρνει να διατηρήσει ένα υπέροχο και καλλίγραμμο σώμα. Ποια είναι τα μυστικά που ανακήρυξαν την Cindy Crawford σε Super Model;

H Cindy παραδέχεται πως κανείς δεν είναι τέλειος. Πώς θα μπορούσε άλλωστε… “Προσπαθώ να είμαι τυπική και σωστή στη διατροφή στο 80%! Όλοι γνωρίζουμε πότε τα κάνουμε θάλασσα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να μην το κάνουμε συνέχεια.”

Μπορεί στα 46 της χρόνια να μοιάζει αλώβητη στο χρόνο, όμως η ίδια δεν έχει την ίδια αντίληψη. “Ήλπιζα να μείνω στην εποχή που δούλευα ως top model χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσω για αυτό. Το μυστικό όμως για να διατηρούμαι σε φόρμα είναι να σπάω τη ρουτίνα και να μην βαριέμαι σε ό, τι κάνω”


Ποια είναι η δίαιτά της

Όπως και δεκάδες star του Hollywood έτσι και η Cindy ακολουθεί τη zone diet! Σε γενικές γραμμές η δίαιτα είναι πολύ πιο πλούσια σε πρωτεΐνες και λιπαρά από τις παραδοσιακές δίαιτες.

Σε μια απλοποιημένη μορφή του το πρόγραμμα της συγκεκριμένης δίαιτας περιλαμβάνει:
-Μικρή ποσότητα πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα (υπολόγισε ένα φιλέτο κοτόπουλου στο μέγεθος μια παλάμης) και σε κάθε σνακ (ένα αργά το απόγευμα και ένα αργά το βράδυ).
-Δύο φορές την ποσότητα της πρωτεΐνης σε «καλούς» υδατάνθρακες, όπως λαχανικά, όσπρια και τα περισσότερα φρούτα.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΕΝΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ


Πρότυπο για τα παιδιά της

Η Cindy Crawford όμως πάνω από όλα είναι μητέρα δύο παιδιών, για τα οποία θέλει να είναι πρότυπο υγιεινής και σωστής διατροφής. Ειδικά για την μικρή κόρη της. “Έχω μια κόρη και έτσι πρέπει να προσέχω, αφού θέλω να με παρατηρεί να τρέφομαι υγιεινά. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα της δώσω την εντύπωση πως δεν πρόκειται να δοκιμάσω ποτέ γλυκό” αναφέρει στο αμερικάνικο περιοδικό US Magasine.


Τα 4 σημεία της γυμναστικής της

Φυσικά για να διατηρήσεις ένα σώμα top model δεν αρκεί να τρέφεσαι σωστά πρέπει και να γυμνάζεσαι. Και η Crawford το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. “Όταν είμαι στο Malibu (την εξοχική κατοικία της), έχω την ευκαιρία να κάνω πεζοπορία” εξηγεί για το αγαπημένο της hobby. Όπως και να έχει το πρόγραμμα γυμναστικής της αναλαμβάνει personal trainer 3 φορές την εβδομάδα.

Μπορεί κανείς να πει πως η φυσική δραστηριότητα μιας super model περιγράφεται τέλεια στα 4 παρακάτω σημεία:

1. Τρέξιμο. Η επιλογή για καρδιαγγειακή άσκηση είναι τρέξιμο στις όμορφες παραλίες του Malibu. Αν βέβαια είναι στην Νέα Υόρκη θα κάνει την εξάσκησή της στο πάρκο.

2. Pilates. Δεν αποτελεί έκπληξη, αφού τα DVD γυμναστικής που παρουσίασε η ίδια περιελάμβαναν και μαθήματα Pilates. Είναι ο μοναδικός τρόπος να πετυχαίνει σύσφιξη και ενδυνάμωση.

3. Γυμναστική με βάρη. Μπορεί η καρδιαγγειακή άσκηση να βοηθά στην απώλεια πόντων και τη σύσφιξη, όμως η C. Crawford ξέρει πως ασκήσεις με βάρη είναι το κλειδί για στοχευμένη γράμμωση και ενδυνάμωση.

4. Διαλογισμός και ευεξία. Η όμορφη Αμερικανίδα γνωρίζει καλά το Νους υγιής εν σώματι υγιή και το εφαρμόζει στη ζωή της. Έτσι φροντίζει η καθημερινότητά της να μην έχει εντάσεις και να κυριαρχείται από γαλήνη και ηρεμία!

And More