Elle Macpherson: Πώς διατηρεί αυτό το σώμα στα 51 της;

Στα 26 της, της δόθηκε ο τίτλος “Το Σώμα” από το περιοδικό Time. 25 χρόνια μετά η Elle Macpherson αποδεικνύει πως αυτός ο τίτλος της ανήκει-ακόμα-δικαιωματικά! Ναι, σωστά έκανες την πρόσθεση, η θεά Elle είναι 51 ετών και καταφέρνει μέχρι σήμερα να μας αφήνει με ανοιχτό το στόμα κάθε φορά που εμφανίζεται με mini και μπικίνι. Ποιο είναι το μυστικό της και διατηρεί αυτή τη σιλουέτα; Εδώ στα έχουμε όλα αναλυτικά, τι τρώει, τι γυμναστική κάνει αλλά και ποιο είναι το μαγικό “φίλτρο” που την κρατά πάντα νέα και αδύνατη!

Fan της αλκαλικής δίαιτας
Το supermodel έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι ακολουθεί αλκαλική δίαιτα γιατί πιστεύει πως ένα σώμα με ουδέτερο pH, είναι πιο υγιές. Μια διατροφή που βασίζεται σε αλκαλικές τροφές, λέει η Elle, προλαμβάνει τις ασθένειες, ενισχύει την αναζωογόνηση των κυττάρων και έτσι καθυστερεί τη γήρανση. “Όταν και τα 11 συστήματα του σώματός σου τρέφονται σωστά και αποτοξινώνονται συχνά, τότε όλα είναι σε άριστη κατάσταση” αναφέρει το πρώην μοντέλο από την Αυστραλία.

(Δεν ξέρω αν έμαθες ότι αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Μύκονο για διακοπές; Αν δεν το ήξερες, πρέπει οπωσδήποτε να δεις τι χαμό προκάλεσε με το μαγιό! Εκεί θα καταλάβεις πως όλα αυτά που σου λέω, είναι αλήθεια!)


Το “μαγικό” smoothie!

Η Elle έχει παραδεχτεί πως για μία περίοδο, δεν μπορούσε να ελέγξει το βάρος της κι ότι είχε συνέχεια λιγούρες για γλυκό. Αλλάζοντας όμως τις διατροφικές της συνήθειες και πίνοντας κάθε μέρα το μαγικό της “φίλτρο” που είπα και παραπάνω, κατάφερε να χάσει κιλά και να εξισορροπήσει τη διάθεσή της. Το μαγικό αυτό φίλτρο δεν είναι άλλο παρά ένα αλκαλικό smoothie, για το οποίο σου έχω και τα συστατικά.

1 πράσινο μήλο
5 μεγάλα κοτσάνια σέλινο
1 αγγούρι
5 κοτσάνια kale
1 χούφτα μαϊντανό
1 κατεψυγμένη μπανάνα
Χυμός λεμονιού

Ανακάτεψέ τα σε ένα μπλέντερ και σέρβιρε με mango στην κορυφή!

Η διατροφή της
Η μέρα της ξεκινά από πολύ νωρίς και συγκεκριμένα από τις 5! Είναι μανούλα και πρέπει να προλάβει να ετοιμάσει το πρωινό της και να πάει τα παιδιά στο σχολείο οπότε καταλαβαίνεις… Ξυπνάει λοιπόν στις 5 και πίνει μισό λίτρο νερό γιατί λέει πως θέλει να είναι πάντα ενυδατωμένη. Γύρω στις 6:30 τρώει πρωινό ενώ στις 8:30 απολαμβάνει το smoothie της. Παρακάτω σου έχω και αναλυτικά τι τρώει στα γεύματά της.

  • Πρωινό: ένα αυγό ποσέ πάνω σε πολύσπορο ή μαύρο ψωμί, ή μπέικον χωρίς λίπη, συντηρητικά κτλ., ή βρώμη με αγαύη, μισό γρέιπφρουτ και μύρτιλλα.
  • Μεσημεριανό: σαλάτα με kale ή σπανάκι και αβοκάντο, παντζάρια, ηλιόσπορους, φακές, quinoa και κατσικίσιο τυρί.
  • Απογευματινό: ωμά αμύγδαλα μέσα σε ιαματικό νερό, καρύδα, μήλα με φυστικοβούτυρο και sashimi. Απολαμβάνει και τότε το smoothie της, ενώ πίνει 1,5 λίτρο νερό ενδιάμεσα στα κυρίως γεύματα.
  • Βραδινό: φρέσκο ψάρι με λαχανικά. Προσέχει να τρώει το βραδινό της πριν τις 7.


Λατρεία με τη μαύρη σοκολάτα!

Κι αν νόμιζες ότι τα μοντέλα αποφεύγουν τα γλυκά, έκανες λάθος. Άνθρωποι είναι και αυτά και μερικές φορές οι λιγούρες χτυπούν κόκκινο. Η Elle πάντως δηλώνει πως λατρεύει τη μαύρη σοκολάτα, τα τσιπς κακάου και τη λεμονόπιτα με μαρέγκα!

Η γυμναστική της
Ωραία όλα αυτά αλλά τέτοιο κορμί μόνο με διατροφή, δεν αποκτάς. Σωστά; Τι γυμναστική κάνεις λοιπόν Elle και έχεις αυτό το καλλίγραμμο και αξιοζήλευτο σώμα;
“Προγραμματίζω τη γυμναστική μου κατά τις 9, αφού πάω τα παιδιά στο σχολείο. Κάνω κάτι διαφορετικό κάθε μέρα εάν μπορώ. Μερικές φορές τα συνδυάζω αλλά όπως και να ‘χει, γυμνάζομαι 45 λεπτά κάθε μέρα”
αναφέρει η ίδια και συμπληρώνει πως της αρέσει η γυμναστική στη φύση. “Εάν είμαι στη θάλασσα, θα κάνω όρθια κωπηλασία, surf, κολύμβηση ή θαλάσσιο σκι. Επίσης μου αρέσει να περπατάω και να τρέχω από 50 λεπτά κάθε μέρα” λέει ενώ δεν ξεχνά ποτέ την ενυδάτωσή της, αφού ακόμα κι όταν ασκείται, φροντίζει να πίνει μισό λίτρο νερό.

Τι άλλο κάνει για να παραμείνει σε φόρμα;
Ακόμα κι όταν είναι διακοπές, το εκμεταλλεύεται και περπατάει μέσα στο νερό για καλύτερη αντίσταση. Επίσης περπατάει 20 λεπτά στην παραλία και κάθε λίγο σταματά για να κάνει προβολές και διατάσεις. Και τι άλλο; Κοιμάται πολύ! 7 ώρες τουλάχιστον κάθε μέρα. Βέβαια για να ξυπνάει από τις 5 και να τρώει βραδινό πριν τις 7, φαντάζομαι πως 10 η ώρα το πολύ η Elle είναι ήδη στο πρώτο όνειρο…

Οι συμβουλές της

Οι συμβουλές της είναι απλές και εύκολες: “Πιες 3 λίτρα νερό τη μέρα, πρόσεχε η διατροφή σου να στηρίζεται σε καθαρή πρωτεΐνη, λαχανικά και φρούτα και κοιμήσου τουλάχιστον 7 ώρες!”… Αυτό είναι άλλωστε και το δικό της κλειδί επιτυχίας.

And More