Gisele Bundchen: Ποια είναι τα μυστικά της Βραζιλιάνας καλλονής;

Νομίζω ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Όταν ακούς το όνομα Ζιζέλ αυτόματα σου έρχεται στο μυαλό ένα καλοσχηματισμένο σώμα, πανύψηλα πόδια, γραμμωμένοι κοιλιακοί και φανταστικά οπίσθια. Το πρώην αγγελάκι μπορεί να έχει αποτραβηχτεί από τα catwalks και να διατηρεί το law profile της γλυκιάς μανούλας, στο μυαλό μας όμως θα είναι πάντα η αφορμή που ξεκινήσαμε γυμναστήριο ή κάποια δίαιτα!

Αν και οι προτεραιότητές της έχουν αλλάξει λόγω των οικογενειακών υποχρεώσεων, η Ζιζέλ προσπαθεί να διατηρεί την ισορροπία και να αφιερώνει χρόνο στο σώμα της. Προσέχει τη διατροφή της και είναι συνεπής με την άσκηση, ενώ αποκαλύπτει ότι το σημαντικό συστατικό για τέλειο σώμα και δέρμα είναι ο απαραίτητος ύπνος καθημερινά. ”Έχω 3 βασικές αρχές σαν άνθρωπος! Δεν στερώ ποτέ από τον εαυτό μου κάτι που θέλω να φάω. Επίσης, έχω διατηρήσει στη διατροφή μου υψηλά επίπεδα υδατανθράκων που μου παρέχουν την κατάλληλη ενέργεια για άσκηση. Τέλος, οι προπονήσεις έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου! Μέσα από αυτό νιώθω ευεξία και καταφέρνω να διατηρώ το σώμα μου”.

Ποια είναι η βασική της διατροφή;
Όσο περίεργο και αν σου ακουστεί η Ζιζέλ καταναλώνει 1600 θερμίδες ημερησίως (ναι καλά διάβασες). Ξεκινάει το πρωινό της με φρυγανισμένο ψωμί και ποικίλα συνοδευτικά, όπως φρούτα ή γαλακτοκομικά. Το διατροφικό της πλάνο περιέχει σαν κυρίως γεύμα κρέας σε συνδυασμό με ρύζι και πράσινα λαχανικά. Η μέρα της τελειώνει με ένα δείπνο που αποτελείται από ψάρι και ντομάτες, που σίγουρα θα καταναλώσει 3 ώρες πριν πέσει για ύπνο. Ενδιάμεσα εμπλουτίζει τη διατροφή της με χυμούς από κοκοφοίνικα, υγιεινά σνακ, μπισκότα και πολλά φρούτα.

Τι γυμναστική επιλέγει;
Η Ζιζέλ αφιερώνει 5 μέρες την εβδομάδα σε cardio ασκήσεις που δυναμώνουν το σώμα της και ενισχύουν τις αντοχές της. Τις υπόλοιπες 2 ημέρες προτιμάει να χαλαρώνει με Anusara γιόγκα, ένα είδος ελεύθερης γιόγκα που χαλαρώνει το σώμα και το πνεύμα.”Εκτός του ότι το σώμα αποκτάει ευελιξία με αυτού του είδους την άσκηση, το μυαλό και η ψυχή έρχονται σε μια ιδανική αρμονία”.

Βέβαια, το πρόγραμμα γυμναστικής δεν σταματάει εδώ! Η βραζιλιάνα καλλονή έχει καταφέρει να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες μέσω των water sports. Η θάλασσα σε συνδυασμό με τη άσκηση τη χαλαρώνει και ταυτόχρονα την εξιτάρει. Είναι το είδος άσκησης που επιλέγει όταν βρίσκεται σε διακοπές με την οικογένειά της.

Τι τρώει όταν βρίσκεται σε διακοπές;
Τώρα μπορεί να ταραχτείς λίγο και να νιώσεις ενοχές που στις διακοπές σου απολαμβάνεις χωρίς σκέψεις καθετί που επιθυμείς. Η Ζιζέλ όμως έχει διατροφικό πρόγραμμα και για αυτές τις μέρες.

Σύμφωνα με τελευταίες δηλώσεις του προσωπικού της chef Joanne Gerrard Young υπάρχουν 5 βασικά πράγματα που το super model θέλει να καταναλώνει, ώστε να διατηρεί τα κιλά της και ενυδατωμένο το σώμα της.

  • Προτιμάει το 80% της διατροφής της να περιέχει ωμά λαχανικά και φρούτα, για να παίρνει όλα τα συστατικά άθικτα!
  • Επιλέγει να τρώει μεγάλη ποσότητα φαγητού τις μεσημεριανές ώρες, ώστε να έχει κάψει τις θερμίδες έως το τέλος της ημέρας.
  • Κάποιες μέρες ακολουθεί vegetarian διατροφή, με βασικό συστατικό τα δημητριακά.
  • Λατρεύει τους χυμούς και τα smoothies. Προτιμάει να έχουν ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
  • Αποφεύγει να τρώει επιδόρπια, εκτός αν είναι χαμηλά σε λιπαρά.

Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσες κι εσύ να υιοθετήσεις αυτά τα tips. Τα λαχανικά και οι χυμοί είναι ο κατάλληλος σύμμαχος για να καταπολεμήσεις την αφυδάτωση που προκαλείται από τη ζέστη τις καλοκαιρινές μέρες! Δεν είναι τόσο υπερβολικό να απορρίψεις ένα milkshake για ένα υγιεινό και θρεπτικό smoothie. Σκέψου το!

And More