Hilary Swank! Γιατί σταμάτησε να είναι χορτοφάγος; Ποια γυμναστική προτιμά; Τι τρώει;

Το όνομά της έχει γίνει συνώνυμο της γυμναστικής στο Hollywood. Όχι, δεν έχει κυκλοφορήσει DVD γυμναστικής, αλλά έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες που απαιτούν… φυσική εξάσκηση. Από τη μία το Karate Kid και από την άλλη η ταινία του Clint Eastwood “Million Dollar Baby” που της χάρισε και το Όσκαρ.

Ποια είναι όμως τα μυστικά της για να συντηρεί στα 37 της υπέροχο σώμα; Τι κάνει για να εξασκηθεί και τι διατροφή ακολουθεί; Πόσο μπορεί να τις κόστισε η… επιστροφή στην κρεωφαγία μετά από 18 χρόνια αυστηρής χορτοφαγίας; Πώς συμπεριφέρεται μια star στις γιορτές -σε σχέση πάντα με φαγητά, ποτά και όλα τα παχυντικά “διαολάκια” των γιορτών! Μάθε όλα τα fitness μυστικά της εδώ.

Μια γυναίκα… γεννημένη πυγμάχος
Η ζωή της 37χρονης ηθοποιού μπορεί να μην διαφέρει τελικά και πολύ από τον ρόλο της στο “Million Dollar Baby”! Λατρεύει τη γυμναστική και δεν παραλείπει να γυμναστεί σχεδόν καθημερινά. Η εξάσκησή της περιλαμβάνει κυρίως pilates, yoga, jogging και τρέξιμο. “Εκτιμώ τη γυμναστική γιατί μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός τρόπος να αποβάλω το στρες. Λατρεύω ιδιαίτερα το power Pilates” εξηγεί η Hilary.

Tα τελευταία χρόνια η εξάσκησή της είναι 3-4 φορές την εβδομάδα. “Γυμνάζομαι όσο περισσότερο μπορώ και παράλληλα προσπαθώ να τρώω τα σωστά πράγματα κάθε φορά -αν και μου αρέσει να τρώω και τα λάθος πράγματα” λέει αστειευόμενη.

Και μπορεί να “λιώνει” στο ταρτάν, όμως η ίδια δεν είναι ποτέ ευχαριστημένη με το χρόνο που αφιερώνει στη γυμναστική. “Αν και δεν γυμνάζομαι όσο θα έπρεπε, νομίζω πως τελικά χρωστάω τη σιλουέτα μου στα γονίδιά μου και πιο συγκεκριμένα στο μπαμπά μου” αναφέρει η Hilary Swank.

Η διατροφή της μετά τη χορτοφαγία
Η Hilary ήταν για 18 ολόκληρα χρόνια αυστηρά χορτοφάγος. Πριν όμως από δύο χρόνια έβαλε και πάλι στη διατροφή της το κρέας. “Ξεκίνησα και πάλι να τρώω γιατί πιστεύω πως δεν έπαιρνα αρκετές βιταμίνες ή πρωτεΐνες. Κάθισα πάνω από το πρώτο μου πιάτο με κρέας και έβαλα τα κλάματα. Δεν μου αρέσει -όμως είναι κάτι που πρέπει να κάνω”.

Αν και η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός έχει δοκιμάσει διάφορες δίαιτες στο παρελθόν, φαίνεται πως εκείνη που της έκανε το “κλικ” είναι η Μακροβιοτική Δίαιτα. Το βασικό της στοιχείο είναι η επιλογή τροφών όσο το δυνατό λιγότερο επεξεργασμένων, μαγειρεμένων με παραδοσιακό τρόπο.

Ένα τυπικό δείγμα μακροβιοτικής διατροφής είναι το ακόλουθο:

– Ολόκληρους σπόρους, ειδικά μαύρο ρύζι σε ποσοστό 50-60% της καθημερινής διατροφής

– Λαχανικά – 25-30%

– Όσπρια – 5-10%

– Ψάρι, σπόρους, φρούτα και σούπες – 5-20%

– Σούπες από τα παραπάνω υλικά: 1-2 φλιτζάνια/μέρα

Άλλο διατροφή κι άλλο διασκέδαση…
Μπορεί να προσέχει όσο μπορεί τη διατροφή της, όμως σε περιόδους εορτών δεν κάνει εκπτώσεις. Η Hilary συμβουλεύει: “Μέσα στις γιορτές φάε σαν να μην υπάρχει αύριο! Γι’ αυτό ένα φόρεμα με ελαστική μέση είναι must στις γιορτές. Για να μπορείς να φας όσο θέλεις και να μπορεί το φόρεμα να… τεντώσει λίγο. Με όλα αυτά τα καλούδια των γιορτών είναι δύσκολο να αντισταθείς στον πειρασμό, οπότε και ενδίδω!” Αυτό για την επόμενη φορά που θα σε φάνε οι… τύψεις επειδή το παράκανες μέσα στις γιορτές, όπως για παράδειγμα το Πάσχα που πέρασε… Εντάξει;

And More