Η Ιωάννα Πηλιχού μιλάει στο TLIFE για όλες τις fitness συνήθειές της. Τι κάνει για να χάσει κιλά;

Μπορεί να ασχολείται με τη γυμναστική από την ηλικία των 6, όμως πρώτη φορά βάζει τα παγοπέδιλα για το Dancing On Ice. Μέσα από το επιτυχημένο show η νεαρή ηθοποιός πρόσθεσε άλλη μια αγαπημένη ενασχόληση με την γυμναστική στο… ενεργητικό της. Έχει άλλωστε ασχοληθεί με το στίβο, το Tae Kwon Do, την κολύμβηση και τόσα άλλα!

Η Ιωάννα Πηλιχού έχει τον fitness τρόπο ζωής στο DNA της. Έτσι, δεν χρειάστηκε ποτέ να προσπαθήσει προκειμένου να αποκτήσει αδύνατο και γυμνασμένο σώμα…

Σου έτυχε ποτέ να ακολουθήσεις αυστηρό πρόγραμμα διατροφής;
Αυστηρό; Έχει τύχει να κάνω γυμναστική συνδυασμένη με σωστή διατροφή. Τώρα δεν ξέρω τι εννοούμε ακριβώς αυστηρό, γιατί δεν μου ήταν δύσκολο να το κάνω. Πρόσεχα να μην τρώω γλυκά, ζάχαρη και να τρώω στεγνά φαγητά. Αλλά όταν αυτό συνδυάζεται με γυμναστική, για κάποιο λόγο δεν θέλω έτσι κι αλλιώς να φάω παχυντικά πράγματα, οπότε μου ήταν πιο εύκολο να το κάνω.

Δηλαδή κατά κάποιο τρόπο προσαρμόζεσαι στη σωστή διατροφή με τη γυμναστική;

Ο οργανισμός ζητά πιο σωστή τροφή έτσι κι αλλιώς. Λάθος τρώω συνήθως διαστήματα που έχω διακόψει τη γυμναστική. Εκεί νιώθω ότι ο οργανισμός μου “τρώει” λάθος πράγματα.

Έφτασες ποτέ στο σημείο να πρέπει να χάσεις κιλά;
Δεν έχω φτάσει ποτέ σε σημείο να είμαι παχιά, να έχω πρόβλημα. Έχει τύχει απλά να έχω συνειδητοποιήσει ότι έχω πάρει κάποια κιλά παραπάνω και ότι χρειάζεται να τα χάσω. Ειδικά αυτό, το συνειδητοποιούμε όταν είμαστε στην τηλεόραση και κάνουμε δουλειές, που παχαίνει κιόλας λίγο η τηλεόραση! Οπότε εκεί το συνειδητοποιείς και λες πως μπορεί να είμαι “κανονικά” στη ζωή μου, αλλά στην οθόνη, στο γυαλί, φαίνομαι περισσότερα. Οπότε μπαίνεις στη διαδικασία να χάσεις κάποια για να είσαι πιο σωστός.

Έχεις κάποιο μυστικό για να χάσεις αυτά τα κιλά;
Αυτό που κάνω όταν θέλω να χάσω κάποια κιλά είναι αφενός γυμναστική και αφετέρου, όσον αφορά στη διατροφή τρώω φαγητά στον ατμό, χωρίς λάδια, χωρίς τέτοια. Μου αρέσει να τρώω κοτόπουλο ή ψάρι με καρότα και πατάτες. Εμένα άλλωστε μου αρέσουν αυτές οι τροφές, οπότε δεν είναι καταπίεση να τις φάω. Κάποιες φορές μπορεί να θέλω να φάω κάτι πιο παχυντικό ή γλυκό… Εκεί θα προσέξω. Αλλά δεν νιώθω πολύ καταπιεσμένη. Είναι αυτό που σου είπα, όταν γυμνάζομαι, ο οργανισμός μου θέλει πιο καθαρές τροφές, πιο ελαφριές.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη γυμναστική;

Γυμναστική έχω αρχίσει από όταν ήμουν στο δημοτικό. Στην αρχή έκανα στίβο, μετά έκανα Tae Kwon Do, μετά βόλεϊ, έχω κάνει λίγο κολύμβηση. Γυμναστήριο έχω πάει πολύ, αερόβια άσκηση – aerobic κτλ, χορό επίσης έχω κάνει πάρα πολύ. Γενικά έχω κάνει διάφορα…

Με το πατινάζ όμως πρώτη φορά ασχολείσαι τώρα!
Το πατινάζ τώρα. Είναι μια πάρα πολύ ωραία γυμναστική ομολογώ. Γυμνάζεσαι χωρίς να καταλαβαίνεις πως γυμνάζεσαι τόσο πολύ. Δηλαδή, ενώ κάνει δουλειά, ίσως γιατί είναι πολύ ευχάριστο, είναι πιο ξεκούραστη γυμναστική. Ενώ έχει αποτέλεσμα, δεν το συνειδητοποιείς. Βλέποντας τα σώματα όσων ξεκινήσαμε να κάνουμε πατινάζ, είδα τρελές διαφορές στα σώματα όλων. Είναι πολύ ωραία γυμναστική και πολύ ευχάριστη.

Πόσες ώρες την ημέρα κάνεις προπόνηση για το Dancing;
Στην αρχή κάναμε δύο με τρεις ώρες την ημέρα. Tώρα που έχουμε μείνει πιο λίγοι και έχουμε δύο χορογραφίες σε κάθε show, αυξάνονται οι ώρες. Κάνουμε δηλαδή 4 με 5 ώρες. Από τον Σεπτέμβρη ξεκινήσαμε τα μαθήματα. Βέβαια στα πρώτα μαθήματα δεν κάναμε τόση γυμναστική, γιατί αυτό που παλεύαμε είναι να στεκόμαστε στο πάγο. Οπότε δεν μπορείς να πεις ότι δούλευε τρελά το κορμί! Από τη στιγμή που ήρθαν οι παρτενέρ και αρχίσαμε να κάνουμε πιο τρελά πράγματα, εκεί άρχισε να γίνεται έντονη η γυμναστική.

Έχεις παρατηρήσεις κάποια διαφορά στο σώμα σου με το πατινάζ;

Πέρα από το ότι έχουν μειωθεί κατά κάτι τα κιλά μου, αυτό που βλέπω είναι ότι όλοι έχουμε χάσει πόντους. Φαίνεται λες και έχουμε χάσει πιο πολλά κιλά από όσα στην πραγματικότητα έχουμε χάσει. Λόγω κάποιων αθλημάτων που έκανα στο παρελθόν ευλυγισία είχα ούτως ή άλλως, απλά τώρα βλέπω πως το σώμα αρχίζει και τη θυμάται. Αρχίζει και κατακτά κάποια στάδια που είχα πριν πολύ καιρό, όταν έκανα πρωταθλητισμό στο Ταε Κβο Ντο.

Τώρα που τελειώνει η εκπομπή, πως αισθάνεσαι που θα σταματήσεις μια τόσο έντονη εξάσκηση;
Θα είναι πολύ περίεργη αίσθηση, γιατί σίγουρα θέλουμε πολλά άτομα από εμάς να το συνεχίσουμε. Να πηγαίνουμε δυο φορές τη βδομάδα για πατινάζ. Αλλά είναι διαφορετικό να είσαι μόνος σου και διαφορετικό με παρτενέρ, γιατί αυτά που κάνεις εκ των πραγμάτων με τον παρτενέρ, δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου. Και πιο δύσκολα είναι αυτά που κάνεις με τον παρτενέρ και τις φιγούρες, εκ των πραγμάτων, δεν μπορείς να τις κάνεις μόνος σου. Αυτό σίγουρα θα λείψει σε όλους, και στις γυναίκες και στους άνδρες. Μου άρεσε πάρα πολύ το πατινάζ. Πέρα από το ότι είναι πολύ καλή γυμναστική, μου άρεσε και αυτό που έμαθα και θέλω να το συνεχίσω.

Υπάρχει κάποιο φαγητό ή γλυκό στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς;
Ομολογώ πως πιο πολύ θα μπω στον πειρασμό να δοκιμάσω ένα γλυκό, παρά ένα φαγητό. Από φαγητά, αυτά που μου αρέσουν πιο πολύ θα τα δοκίμαζα ούτως ή άλλως, γιατί δεν έχουν πολλές θερμίδες. Για παράδειγμα, μου αρέσει πολύ να τρώω κοτόπουλο με πουρέ που δεν παχαίνει. Κατά τα άλλα, όλα είναι ανάλογα με τη διάθεση. Τι όρεξη έχω και τι θέλω να φάω. Μπορεί να θέλω να φάω ένα junk food κάποια στιγμή και άλλες φορές να μου προτείνεις να το φάω και να μην θέλω ούτε να το αγγίξω.

Στο debate γυναίκα skinny ή με καμπύλες τι απαντάς;

Δεν μου αρέσει ούτε το skinny, ούτε οι πολύ έντονες καμπύλες. Εγώ είμαι πιο πολύ του αθλητικού σωματότυπου. Μου αρέσει και στο γυναικείο και στο αντρικό σώμα να υπάρχουν μύες και να μην είναι ένα skinny σώμα, αλλά να μην είναι ούτε καμπυλωτό. Μου αρέσουν οι όγκοι που υπάρχουν σε ένα σώμα να είναι από μύες. Αλλά νορμάλ, όχι υπερβολικά πράγματα.

Ποια επώνυμη θεωρείς πως έχει το ιδανικό σώμα για εσένα;

Ιδανικό σώμα έχει η Ναόμι Κάμπελ! Το σώμα της δεν είναι skinny και είναι μυώδες. Ό, τι έχει πάνω της δεν είναι λίπος. Έχει καμπύλες μεν, αλλά με ένα μυώδες, αθλητικό τελείως κορμί.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Σαββίδη

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους
Naomi Cambell Top 10 Star Secrets 2011 Tyra Banks

Κρυσταλλία Σιντορέλα Μαρία Ηλιάκη

And More