Η Ναταλία Δραγούμη στο ΤLIFE: “Θα ήθελα να ήμουν skinny”

Ποια είναι τα fitness μυστικά της; Τι γυμναστική κάνει και έχει τόσο γυμνασμένο σώμα; Πώς έχασε τα κιλά από τις εγκυμοσύνες της; Η Ναταλία Δραγούμη μιλάει στο TLIFE…

Ακολουθείς κάποιο πρόγραμμα διατροφής;
Τον τελευταίο καιρό έχω ξεκινήσει κάτι νέο: δεν τρώω το βράδυ. Δεν το συστήνω, με την έννοια πως οι διατροφολόγοι λένε πως πρέπει να τρως, αλλά δεν τρώω καθόλου. Τρώω μέχρι το μεσημέρι. Προσέχω αλλά δεν κάνω δίαιτα, να τρώω δηλαδή μόνο σαλάτες, τρώω κανονικά μέχρι το μεσημέρι και μετά δεν τρώω τίποτα.

Χρειάστηκε ποτέ να κάνεις δίαιτα;
Ναι αμέ. Φυσικά εγώ αυτό θεωρώ δίαιτα… Να διακόψω το βραδινό! Χρειάστηκε στις 2 εγκυμοσύνες μου γιατί είχα πάρει πολλά κιλά. Επίσης, τα τελευταία χρόνια έχω πάρει 3 κιλά, τα οποία δυσκολεύομαι να χάσω. Δεν είμαστε και 25 χρόνων. Από κάποια ηλικία και μετά δεν τα χάνεις τόσο εύκολα. Εγώ πάντα έχανα πάρα πολύ εύκολα ό, τι έπαιρνα. Τα τελευταία 3 χρόνια προσπαθώ να χάσω 3 κιλά. Τα χάνω και τα ξαναπαίρνω!
Με τη γυμναστική ασχολείσαι;
Ασχολούμαι. Όχι αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, λόγω κάποιων υποχρεώσεων. Αλλά γενικώς ασχολούμαι. Κάνω beach volley στο κλειστό του ΟΑΚΑ, που έχει εγκαταστάσεις και είναι εξαιρετικό. Κάνω personal και ενίοτε ασκούμαι στο Ζηρείνιο που είναι η ομάδα της σχολής Μωραϊτη. Ως απόφοιτη της σχολής, κάνω προπονήσεις μαζί με την ομάδα του Μωραΐτη που είναι και εξαιρετικά υψηλού επιπέδου.
Ποιό είναι δηλαδή ένα τυπικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα γυμναστικής σου;
Μία φορά την εβδομάδα στο Ζηρίνειο και μία φορά personal beach volley. Μια – δύο φορές Personal training με τον Δημήτρη τον Χατζόπουλο, προπονητή της Ξάνθου, στο ΟΑΚΑ, ο οποίος με εξασκεί σε μυική ενδυνάμωση και γράμμωση. Και πριν από όλα αυτά πηγαίνω για τρέξιμο, περίπου 30 λεπτά το γύρω του γηπέδου. Από τον περσινό Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο έκανα συνέχεια το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Υπήρξαν φορές που γυμναζόμουν έως και 6 φορές την εβδομάδα.

Με λίγα λόγια, την αγαπάς τη γυμναστική. Την κάνεις από hobby…
Το βόλεϋ το κάνω επειδή μου αρέσει. Γιατί ήμουν βολεϋμπολίστρια, ήμουν σε ομάδα. Έκανα πρωταθλητισμό. Το τρέξιμο το σιχαίνομαι, το κάνω με πολύ μεγάλο ζόρι.
Τώρα στις γιορτές, περιτριγυρίζεσαι από γλυκά και φαγητά. Πώς μπορείς να αντισταθείς;
Μεγάλα παζάρια κάνω. Είμαι πάρα πολύ γλυκατζού και για αυτό στο σπίτι δεν έχω τώρα γλυκά. Έφτιαξα κουλουράκια χριστουγεννιάτικα για τα παιδιά, στα οποία μπορώ να αντισταθώ. Αυτά τα φτιάχνω βασικά για την ώρα που τα κάνουμε μαζί με τα παιδιά. Είναι από τις ώρες που αφιερώνω στα παιδιά. Όταν φτιάχνω μελομακάρονα όμως, εκεί δεν μπορώ να αντισταθώ. Φέτος έφτιαξα κουλουράκια τα οποία τα διαλύσαν, τα τσακίσαν τα παιδιά και έτσι και να ήθελα δεν πρόλαβα.

Πράγμα που σημαίνει ό,τι ασχολείσαι με τη μαγειρική;
Μόνο με τη ζαχαροπλαστική!

Υπάρχει κάτι στο οποίο να μην μπορείς να αντισταθείς;
Μου αρέσει το κρασί πάρα πολύ. Πίνω ένα ποτήρι το βράδυ. Γενικά θεωρώ ότι παχαίνω όταν τρώω το βράδυ. Αν λοιπόν φάω κάτι και πιω και κρασί το βράδυ θα παχύνω πιστεύω.


Υπάρχει κάποιο μυστικό που θα ήθελες να μοιραστείς με τις αναγνώστριες του TLIFE;
Νομίζω ότι πρέπει ο καθένας να βρει τον δικό του τρόπο αδυνατίσματος και να μην δοκιμάζει λέγοντας “Α, η ξαδέρφη μου έχασε με αυτή τη δίαιτα!” Γενικά πιστεύω ότι ο καθένας έχει τον προσωπικό του τρόπο αδυνατίσματος. Η άσκηση μετράει, αλλά η διατροφή παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Δηλαδή μπορείς να κάνεις γυμναστική συνέχεια και να μην προσέχεις τη διατροφή σου και να παχαίνεις αντί να αδυνατίζεις. Βασικά, εγώ συμφωνώ πως δεν μπορεί ο άνθρωπος να είναι σε όλη του τη ζωή σε μια δίαιτα. Γι’ αυτό κι πρέπει βρεις μια φόρμουλα, δική σου προσωπική που σε βολεύει και που δεν κάνει βέβαια κακό στην υγεία σου. Δεν είναι όλα για όλους.

Υπάρχει κάποια επώνυμη την οποία να θαυμάζεις για το σώμα της;
Πολλά σώματα. Της Μαντόνα θεωρώ θεϊκό το σώμα. Μου αρέσουν οι σκίνι γυμνασμένες γυναίκες.

Δεν θεωρείς όμως πως ένα πού γυμνασμένο σώμα χάνει τη θηλυκότητά του;
Όχι καθόλου δεν το θεωρώ και σε συζητήσεις με άνδρες που έχω κάνει, κανένας δεν μου έχει πει “Α, αυτή είναι γυμνασμένη δεν μου αρέσει”!
Παρόλα αυτά εσύ είσαι μια γυναίκα με καμπύλες.
Θα ήθελα να ήμουν σκίνι. Μου αρέσει το σκίνι. Σκίνι γυμνασμένο όμως. Έχει διαφορά γιατί είναι γραμμωμένο. Μου αρέσει η αδυναμία. Μου αρέσει! Θεωρώ ότι είναι πολύ σέξι και θηλυκή η αδυναμία. Λυπάμαι που το λέω, αλλά μου αρέσει.
Υπάρχει κάποια Ελληνίδα που να θαυμάζεις για το σώμα της;
Θα σου έλεγα την Κατερίνα Στικούδη, αλλά είμαι σίγουρη ότι στο έχουν πει πολλοί πριν από εμένα. Και μάλιστα, δεν διαφωνώ καθόλου όταν έχεις ωραίο σώμα να το δείχνεις. Καλά κάνει και βάζει και τα σορτς της και το ένα και το άλλο. Αν έχεις κάτι ωραίο γιατί να μην το δείξεις; Δεν κάνει κάτι κακό.

Και τα κοριτσάκια που βλέπω στο δρόμο που έχουν ωραίο σώμα και φοράνε το καλοκαίρι ρούχα αποκαλυπτικά…ΚΑΛΑ κάνουν. Θέλω και τα παιδιά μου αν έχουν κάτι να δείξουν, να το δείξουν. Δεν το θεωρώ χυδαίο. Από κει πέρα διαφωνώ κάθετα με γυναίκες που δεν τους παίρνει να φορέσουν ένα σορτσάκι ή ένα κολάν και το φοράνε. Αυτό με ενοχλεί εμένα.

Και σε αυτούς που λένε πως ο καθένας αισθάνεται εντάξει με το σώμα του;
Υπάρχει και το γνώθι σαυτόν. Αυτό είναι πολύ βασικό για όλους τους τομείς, όχι μόνο για την εμφάνισή μας. Δεν είναι ρατσιστικό αυτό που λέω! Μπορεί μια εύσωμη γυναίκα να είναι πολύ ελκυστική. Αλλά αν εμφανιστεί με σορτσάκι, να “χάσει”. Πρέπει να ξέρει να ντύνεται ο καθένας ανάλογα με το τι είναι. Μπορεί αντίστοιχα και μια σκίνι γυναίκα να είναι αντισεξουαλική.
Γιατί λοιπόν να κρύβουμε το ωραίο, δεν είναι καθόλου μεμπτό και από την άλλη πράγματα που δεν πρέπει να δείχνουμε να μην τα δείχνουμε. Και ο καθένας να ξέρει πάνω του τι είναι το ωραίο του και τί είναι το άσχημο του.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Σαββίδη

And More